Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 837
  • 883
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  Аз също съм за възможно най-късната дата. Не малко са майките, на които изкарват бебчетата достатъчно големи и планират по-ранна дата за секцио, след което се оказва, че са около 2 кг и понякога се налага малко по-дълъг престой в болница. Колкото повече в коремчето на мама, толкова по-добре и за бебките и за мама, защото грижите за по-големи и доносени бебета, са по-лесни.

Хайде още една хубава новина, напоследък ми върви  Simple Smile
  Днес мама Магдалена, (мисля, че ника и беше megsun ), която отдавна беше в МД за задържане е станала мама. В 36 гс, са се родили Иван и Йоана със секцио. Тежат 2200 и 1800 грама. Да са и живи и здрави  и много, много да я радват  Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:25 от AnMary

# 211
  • София
Благодаря ви за съветите,днес по-късно ще се чуя с екипа и ще заложа на 18.06, пък каквото Господ реши.И на мен ми се иска да постоят възможно най дълго,че са ми мъничета,но ако решат сами да си изберат рожденния ден...ще действаме в движение.Като за първо раждане се надявам да не стане така бързо,че да нямаме време за организация.Междувременно ще следя по-често тоновете (не че не ме ритат от сутрин до мрак) и ще се радвам на всеки нов  ден.Благодаря още веднъж за подкрепата и честито на новите майчета!

# 212
  • София
Eleos, винаги е по-добре бебечетата да постоят повечко в коремчето, но има и моменти, когато след като нямат място и няма на къде да наддават повече те започват да свалят..така че прецени ти най-добре как се чувстваш и как чувстваш бебетата...моята докторка ме съветва за секцио в 37 г.с., но разбира се и това може да подлежи на корекция...така че довери се на лекаря който те следи...той няма да сгреши...успех мила и скоро да се похвалиш, та пак да си поплача от радост  Hug  bouquet

Честито на мама Маги, да са й живи и здрави малките сладурчета и скоро да си ги гушкат вкъщи...

# 213
Ами да, това със седенто в мама до термин, при близнаци, е свързано и с други рискове. Степен на калциралост на плацентите/плацентата, количеството води, които започват да намаляват и бебчетата вече страдат вътре. Това ми го обясни моят док, който ме следи, по повод желанието ми да раждам естествено, понеже съм на е дна терапия и той каза така, сега се борим да задържим до завършена 36 г.с. След това спираме терапията и те оставяме да родиш естествено за около 2 седмици, но не и повече, точно заради калциралостта на плацентите и намаляващото количество води, което вреди на бебчетата и после може, казвам може, да има усложнения. Каза ми, че за близначета 37 г.с. до 38-ма са най-подходящи за раждане, поне в моя случай и при съответните измерени размери на бебките в края на 31 г.с. Общо взето важна е зрелостта на органите, кг. ще се натрупат.
Ние тук каквото и да си пишем, нашите доктори имат цялостен поглед върху състоянието на нашите бебчета, а  също и нашето.

Честито на мама Мегсън, дано всичко е наред и скоро се гушкат всички заедно вкщи!!! Да са й живи и здрави малките съкровища!!!

# 214
Здравейте момичета,
Аз съм бременна с близнаци и съм в 19 г.с. Но от 1 седмица страдам от силен задух, който е на пристъпи и не е свързан с храненето. Притеснявам се защото знам че задух се получава в по-късните месеци, когато матката започне значително да натиска диафрагмата, но при мен е още твърде рано за това. Моля ви да споделите ако някоя от вас е имала такива проблеми. Нямам никакви други заболявания, а и док засега няма прпедположение. Ще ви бъда много благодарна ако споделите своя опт

# 215
  • София
Aila,да са им живи и здрави и ти все така да ни радваш само с хубави новинки!   bouquet Hug

Кеви,аз имам от 2 седмици този проблем и даже до преди малко бях като риба на сухо  Rolling Eyes не знам защот така но в сряда съм на консултация и ще говоря с доктора! Rolling Eyes

# 216
Димяни, на мен ми док ми каза че евнтуално може да се дължи на анемия, но аз нямам, може да се дължи на херния на диафрагмата, защото бебетата притискат диафрагмата , а може да има други причини, и аз не знам към какъв лекар да се обърна. Утре съм на гастроентеролог и ще пиша какво е казал. Пиши и ти затова какво е казал твоя док, виждам че и ти си в ранна седмица

# 217
  • София
Кеви,ще пиша да!  Hug

# 218
  • софия
И аз имам такъв задух, на периоди е, от около 2 седмици-много е неприятно
Единствената връзка, която съм установила(колкото и смешно да звучи) е, че ми се появява след като ям череши(за съжаление, защото много ги обичам Crazy

Aila,лекцията за събота остава ли-от 16ч, Майчин дом?

# 219
Здравейте, имате много хубава тема. Мислех да изчакам малко, но реших да се запиша,  пък се надявам всичко да е наред с бебетата. Бременна съм с близнаци, на 29 години съм, термина ми е на 16 януари, но сигурно ще се появят по-рано. Миналата седмица чух сърчицата на бебчетата, много е вълнуващо и съм много щастлива.
Пожелавам на всички лека бременност до края!

# 220
Mozzi, при теб задуха е вече нормален, като гледам в коя седмица си, матката вече доста притиска диафрагмата, а ние с Димиани сме в ранни седмици - аз съм в 19-та а тя 22-ра. Явно не е от притискането

# 221
  • софия
Mozzi, при теб задуха е вече нормален, като гледам в коя седмица си, матката вече доста притиска диафрагмата, а ние с Димиани сме в ранни седмици - аз съм в 19-та а тя 22-ра. Явно не е от притискането

Да, предполагам, че е така,при вас наистина започва по-раничко, отколкото при мен.Към 19-20 г.с ми се появи анемията, но при теб и този вариант явно отпада.А пулса как ти е-аз имах в по-ранните седмици няколко пристъпа на покачване на пулса(по принцип ми е около 105 откакто съм бременна, тогава ставаше към 130) и не можех да дишам

# 222
  • София
Aila,лекцията за събота остава ли-от 16ч, Майчин дом?
  Ох днес цял ден се опитвам това да уточня и още нямам отговор. До вечерта ще знам със сигурност и ще пиша тук.

# 223
  • гр.Добрич
Честито на Мegsun. Да са и живи и здрави малките бебоци.

Добре дошли и на cherry*   и Kevi  Hug Всичко ще е наред момичета. Повече положителни мисли.
Аз също имах голям задух, но предимно след хранене. Едва дишах, но не разбрахме някаква конкретна причина.
Колкото повечко стоят бебките при мама, толкова повече ще пораснат, освен ако няма някаква причина. В последните седмици наблюдението е по-често, така че ако има нещо съмнително, лекарите ще преценят дали да започнат раждане. Аз родих в 33г.с. момченца с тегло 2050гр. и 1980гр., а някои мами в 36-37г.с. раждат  по-малки.

# 224
Mozzi пулса и при мен от рано се повиши, сега се движа около 100, 105, но свикнах вече. Установих че задуха не ми е това

Общи условия

Активация на акаунт