Болница Токуда - тема 5

• 107 417
  • 889
  •   1
Отговори
# 45
Имената на двете акушерки (тази, която беше в предродилна през нощта, когато постъпих и тази, която присъства на раждането през деня) бяха същите като моето, така 4е нямаше как да не ги запомня...а имаше и смешни моменти в тази връзка  Grinning

# 46
Аз лично попитах какви са имената на жената, която е поела за първи път детето ми и мисля че това е съвсем нормално, обратното по-скоро да не знаеш кой те е "изродил" ми се струва странно.
Освен това таткото беше подготвил букети за екипа, а аз картички - от благодарност.

До тук прочетеното, по-скоро си мислех,че  гинеколожката ме е изродила, тези акушерки около мен по-скоро само даваха напътствия, но оттук прочетеното явно не е било така, от болката най-вероятно/спомням си , че накрая само повтарях да ме режат, че не мога повече Mr. Green/, изобщо нямам спомен, кой ми подаде бебето да го видя  Embarassed Аз дори лицата им не си спомнях, те ,като идваха при мен следващите дни и ми казваха,че са били на раждането, помня ,че при моето нормално раждане имаше поне 10човека, тъй като бях единствената по това време, която раждаше и то нормално. Спомените ми са свързани с готиния анестезиолог ,който стоя почти непрекъснато до главата ми и ме разсмиваше, и гинеколожката ми! Дори не се зарадвах, като се роди малката ,защото беше с голям оток на главата, причинен от близо едночасовия и престой в малкия таз и бях много уплашена дали е здрава! Едва на следващия ден, като спадна почти напълно отока и казаха,че нищо  и няма  се успокоих, разревах, зарадвах и т.н! Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 19:05 от somebody

# 47
  • Бургас
Не смятам,4е възрастта е от особено зна4ение в слу4ая. Тя е 87-и набор (ако не греша), но е с опит от Шейново и Токуда и беше правилният 4овек на правилното място.

Да права си , че понякога възрастта не е гаранция за професионализъм, но нали знаете , че при едно нормално раждане , понякога има изненади , като увита пъпна връв , ето при мен беше с ръка напред , та за това питах. Иначе супер , че си останала с такива впечатления от момичето, наистина е доста младичка, браво на нея  newsm10 Явно си обича професията.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 19:15 от nani-banani

# 48
Така е, но акушерката дале4 не е единственият 4овек, който е до теб - когато се примъкнах в родилна зала, там имаше поне десетина 4овека медицински персонал  Peace

# 49
когато се примъкнах в родилна зала, там имаше поне десетина 4овека медицински персонал  Peace
Много народ бе Rolling Eyes.При мен беше доктора, акушерката и неонатолозите май двама.
Да питам полага ли ни се безплатен гинекологичен преглед след раждането и до кога може да се ползва - един или два месеца след раждането newsm78

# 50
когато се примъкнах в родилна зала, там имаше поне десетина 4овека медицински персонал  Peace
Много народ бе Rolling Eyes.При мен беше доктора, акушерката и неонатолозите май двама.
Да питам полага ли ни се безплатен гинекологичен преглед след раждането и до кога може да се ползва - един или два месеца след раждането newsm78

Да полага се  гинеколог и неонатолог, но ако изпуснеш месеца, т.е мине повече от един месец от изписването си го плащаш, затова трябва точно да си засечеш датите, защото системата им го отчита/много тъпо е измислено, но е факт/

# 51
Ами много народ - специална съм била сигурно  Joy
По два безплатни прегледа има за майката и за бебето май. Поне ние имахме толкова  Rolling Eyes Но наистина са в рамките на 1 месец  Peace

# 52
Ами много народ - специална съм била сигурно  Joy
По два безплатни прегледа има за майката и за бебето май. Поне ние имахме толкова  Rolling Eyes Но наистина са в рамките на 1 месец  Peace
Т.Е за бебето сме ОК ,но гинеколога аз го изтървах.Доки ме вика след още месец .Old Spor тебе колко време след раждането те вика Илиев и ходи ли вече newsm78

# 53
  • София
Хъни-Бъни, мерси за информацията. Аз понеже не съм много сигурна още за тази упойка, затова проучвам мненията. Принципно искам без упойка, но пък имам нисък праг на болка, та затова съмв чуденка. Живот и здраве скоро съм записала първа среща с Кирякова, и щеговоря с нея за това. 

Хриско11, на теб честито бебе и благодаря за разказа ти.   bouquet

Мирка, ето че и тук се засичаме. Аз много се чудех в коя болница си раждала, беше писала, че си много доволна... та затова.

# 54
   Здравейте!
   Включвам се с въпрос.Тук имали раждали при д-р Колева?
   Какви са ви впечатленията от нея?Доколко естествени и активни раждания води тя?Склонна ли е да слага окситоцин,разрешава ли на родилката да се движи по време на контракциите?

Ако някой знае и координатите й,ще съм много благодарна да ми ги споделите.  Simple Smile

# 55
Аз родих при Колева, планово секцио, по медицински показатели. Много съм доволна, беше много внимателна, преди раждането ме викаше много често, да ме прегледа, дори е излизала от операция, за да ме види.
Нямам идея как е при нормалното раждане. Тя много искаше да родя нормално, но ми откриха проблем с очите и бяха категорични, че трябва да е секцио. Най-добре си уговори час и се виж с нея лично. Приема на кабинет в понеделник и сряда.

# 56
Най-добре си уговори час и се виж с нея лично. Приема на кабинет в понеделник и сряда.
  А някакъв телефон,може ли да ми кажеш?
  Благодаря!  Simple Smile

# 57
омичета, моля за съдействие!!!

Последния път като бях на преглед при д-р Кирякова се разбрахме да й запиша мобилния телефон, но в края на прегледа след цялата пак суматоха естествено забравихме. Моля, ако някой го има да ми го напише, защото ми се налага да й звънна лично, а от регистратурата немогат да ме свържат с нея

# 58
Най-добре си уговори час и се виж с нея лично. Приема на кабинет в понеделник и сряда.
  А някакъв телефон,може ли да ми кажеш?
  Благодаря!  Simple Smile

02/403 4928 Май записваха  за нея по касата за юли, платено може да има и по-рано...

# 59
Момичета, едно въпросче имам относно свижданията Simple Smile Ако си в самостоятелна стая - ВИП или ЛУКС, може ли да идват близките ти при теб, когато си решат или пак си има регламентирано време и място ?

Чудя се още има ли мами тук, които вече са избрали личен лекар за бебчетата си в Токуда и дали могат да споделят впечатления. До колкото разбрах има някакъв пакет за проследяване развитието на бебчето докато навърши една година, струва 1300лв но може и с направление от личния лекар по ЗК да мине. Някой да го ползва?

Поздрави  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт