Болница Токуда - тема 5

• 107 417
  • 889
  •   1
Отговори
# 60
Bubi82, аз не знам да има по НЗОК следене на бебетата в Токуда. С направление от личния сме ходили само на специалист. То, ако можеше там на да си правя консултациите, вече да съм го направила.
Майка ми е старша сестра там и тя ми е казала, че консултации по касата не се правят (това, което ние праивм при личните педиатри).

# 61
Най-добре си уговори час и се виж с нея лично. Приема на кабинет в понеделник и сряда.
  А някакъв телефон,може ли да ми кажеш?
  Благодаря!  Simple Smile

02/403 4928 Май записваха  за нея по касата за юли, платено може да има и по-рано...
    Мерси!Дано да може и по-рано,че не се знае,дали ще устискам до юли. Simple Smile

# 62
Здравейте, искам да ви попитам, ако бебето се налага да прекара известно време в кувьоз, това заплаща ли се допълнително или си влиза в цената от 600 лв. за неонатология?

# 63
Полага се един месец по ЗК или както там се води да не се заплаща, ако детето престои повече от месец, се заплаща  за всеки ден престой,точна цена не мога да кажа, на едни приятели бебетата близнаци  се наложи да постоят два месеца в кувьоз до достигане на задоволително тегло, платиха около 3000лв още за двете бебета за месец!

# 64
Здравейте момичета, записвам се  да следя темата. Родих дъщеря си в Токуда при д-р Лазарова. Изключително доволна съм, страхотен професионалист. На първата ни "среща" се държа малко резервирано и аз почти се бях отказала да раждам при нея. Но в последствие се оказа много усмихната и положителна. Родих НЕпланово секцио, защото разкритието вървеше бавно. Операцията мина перфектно и нямах никакви болки през следващите дни. Сега с 2то живот и здраве пак ще съм при нея. Дано да работи по Нова Година  Mr. Green

# 65
Здравейте, момичета! Да споделя малко опит, пък дано съм полезна.

Миналата седмица три дни подред се опитвах да се свържа по телефона, за да си запиша час - такава беше уговорката ни с д-р Илиев, да се видим към 30-32 седмица и да почваме да се следим за раждането. Да, ама не! Никакво вдигане на телефона, никакъв начин да си запиша час. От централата ми обясниха, че за проследвяване на бременност трябвало да се свържа директно с рецепцията на АГ - те не можели да запишат час. В крайна сметка ми дадоха телефона на "Работа с пациенти". Звъннах там, една дама ми каза, че сега ще се качи до АГ-то и ще накара рецепционистката да ми се обади на мобилния. След повече от 2 часа в крайна сметка отидох до болницата, защото не исках да чакам повече - д-р Илиев приема само в четвъртък и часовете свършват бързо. Попитах девойчето дали намира за нормално пациентите да се принуждават да идват на крака, за да свършат работа, която отнема 30 секунди. Тя само цупеше устни и ме гледаше с насмешка. Обясни ми как преди 15 минути й били занесли бележката с моя телефон, как не знаела защо от централата не са ми записали час и как не е вярно, че не си вдига телефона. Изключително нахална мръхла, по мое мнение! Дори не намери за необходимо да се извини.

Смятам, че за парите, които даваме, ни се полага и подобаващо административно обслужване. Отиваме там заради лекарите и оборудването, но пръдли като тази рецепционистка, ни развалят настроението.

Така че, отидох и отново говорих с дамата от "Работа с пациенти". Оплаках се порядъчно от колежката й на АГ рецепцията, обясних, че е недопустимо да нарича "навалица" 2-те жени, които чакат за час пред нея и да оправдава с това невдигането на телефона (това го видях с очите си, наистина можеше да обслужи поне 5 човека през времето, в което бях там).

Затова ми се предложи варианта - когато не мога да си запиша час да звъня на "Работа с пациенти" и да ги моля да уредят въпроса. Давам телефона им тук, защото не е в телефонния указател на болницата. Може би, ако всички постъпваме така, в крайна сметка ще намерят начин да решат проблема с натовареността на девойчето, за което двама души са тълпа, и ще можем да си записваме час по телефона - 403 43 41. Лично аз, ако отново срещна такъв проблем, смятам да звъня само там.

Желая ви приятен ден!

# 66
  • Бургас
Cambozzola, информацията,  която ни сподели мисля, че всички нас  доста  ще ни облекчи , за което благодаря.

Дори имам предложение този номер да фигурира на първа страница.

А относно девойката , която не си върше работата..., не мога да разбера как в частно здравно заведение се позволява такова държание към пациентите. Явно Токуда трябва да си стегне малко персонала, но както пише Cambozzola, това може да стане единствено , ако ние изискваме като пациенти.

Cambozzola, с интерес ще чакаме и твоя разказ за раждането. Стискам палци всичко да е наред.

# 67
Cambozzola, и аз имах същия проблем със свързаването по телефона...звънях с часове и никой не вдигаше, но странно когато се обаждах от мобилен телефон вдигаха "бързо" след 6-7 прозвъняване. Накрая минах на вариант след прегледа да си записвам час за следващия път, дори в последния месец си бях записала часове за запис на тонове и ехограф за месец и половина напред/уговори се с лекаря и като каже кога да ходиш си запиши на място часовете макс напред/. Успех Peace

Момичета, едно въпросче имам относно свижданията Simple Smile Ако си в самостоятелна стая - ВИП или ЛУКС, може ли да идват близките ти при теб, когато си решат или пак си има регламентирано време и място ?

Аз бях във ВИП стая, ето и няколко подробности:
1. Можеш за целия престой с теб да имаш човек-мъжа ти или майка ти примерно. Аз бях и 5 дни с мъжа ми, вкарват допълнително легло. Не се доплаща за придружителя, плащат се "само" 125 лв на ден за престоя в стаята.
2. Може да идват хора при при теб по ВСЯКО ВРЕМЕ, но персонала се дразни, ако има повече от 1 човек, когато в стаята е и бебето. Но стаята има една ниша, в която има хладилник, печка, малко детинско е, но там може някои от посетителите да се скрие, а може и в тоалетната, тя е към стаята за разлика от стандартните стаи, където за да отидеш във WC минаваш през коридора.
3. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО кажи на близките ти да си слагат калцуни и престилки има пред вратата на отделението, но и свършват бързо, ако няма нека да си искат от персонала, ако са без престилки, а само по калцуни мрънкат /в стаята бяхме оставили 2 от тези престилки, защото през по-голямата част от престоя ми нямаше/.
Ако имаш други въпроси, питай!

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 14:20 от PoLy_PoLy

# 68
Poly_Poly, да, това със сигурност ще го правя, но първата ми среща с Илиев беше преди месец и половина, тогава безпроблемно записах час по телефона, може би защото си записах час за пръв път и го направиха през централата. Въобще не ми е хрумнало, че в продължение на 3 дни няма да мога да се свържа.
А и при всички положения, не смятам, че това е нормалното отношение към пациентите на частна болница. Дори назадничави институции като Тина Киркова записват часове по телефона! Недопустимо е да не можеш да се свържеш и да трябва да ходиш на крака до там.

nani-banani, ще пускам информация - аз специално исках да се договоря с лекар, който е навит да ме изроди нормално (ако няма сериозни показания за секцио). Затова отидох при Илиев - проблемът при мен е, че съм на 35, първо раждане ще ми е, а бременността ми е след ин витро и повечето лекари не искат да рискуват при това положение. Така че, живот и здраве, ще има какво да разказвам Wink

Поздрави и приятен дъждовен ден!

# 69
Cambozzola , за съжаление е така, на регистратурата са доста мудни и не се трогват от вида на жена в напреднала бременност или майка с бебе /регистратурата се ползва от АГ, неонатология и УНГ/. Аз по тази причина гледах и да съм 20-30 мин преди прегледа там.

# 70
Ами да, АГ регистратурата е най-трудно пробиваема. Ако не беше майка ми там постоянно ( в болницата) да ходи да ми записва час, не знам как щеше да е (аз я карам и за камара познати да записва)...
Тъпо е, наистина, но криза, дето се вика, пести се от персонал.

# 71
Тя само цупеше устни и ме гледаше с насмешка. Обясни ми как преди 15 минути й били занесли бележката с моя телефон, как не знаела защо от централата не са ми записали час и как не е вярно, че не си вдига телефона.
Въпросната е една кльощава с черна коса.
Ужас е девойката ooooh! ooooh! ooooh!

# 72
  • София
Тя само цупеше устни и ме гледаше с насмешка. Обясни ми как преди 15 минути й били занесли бележката с моя телефон, как не знаела защо от централата не са ми записали час и как не е вярно, че не си вдига телефона.
Въпросната е една кльощава с черна коса.
Ужас е девойката ooooh! ooooh! ooooh!
Точно и аз щях да питам дали е тая кльощавата с черна коса.Много гадно и надменно държание има.Сякаш пациентите са и длъжни на нея. Старшата съм я виждала много пъти да вдига телефона,но това девойче и като няма никой на регистратура се прави ,че не го чува.

# 73
Somebody, благодаря ти за информацията!  Hug

# 74
И аз трудно се свързах, когато си записвах час за пръв път, може би 2 дни звънях.
За това, за 2рия преглед си записах час веднага щом излязох от кабинета. Беше точно това слабо чернокосо девойче, наистина не е много любезна.
Момичета, а тези прегледи как се водят?
Защото момичето ме попита, дали искам час з ултразвук и аз казах да, ама знам ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт