Свежо лято вън е вече, расте и хубавее СЕПТЕМВРИЙСКОТО човече!

• 25 848
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
Трябва да се оплача... вчера се чух с докторката си, да ми коментира последните изследвания и тя ми предписа ферофалгама, заради хемоглобина (111 беше при последното мерене), предупреди ме, че можело да ме запече... и след като до тук 6 месеца не съм имала този проблем, който иначе ме тормозеше периодично, едно хапче и ето, че сега съм вече като балон... егати тъпото. Сега за обяд изядох един таратор и една круша, ако това не подейства -  не знам...

# 286
111 хемоглобин не е зле за бременна, според мен няма нужда от хапчета. Повече ягоди, череши и кайсии и ще се вдигне.

# 287
Е.L., докторката ми каза, че бил граничен, за това предписа желязото. Иначе съм чувала, че ако раждането ще е със секцио е добре хемоглобинът да бъде висок... не че вече имам идея как ще раждам, но предполагам, че е по-добре да си ми е в норми. А честно казано каквито и храни да поемам (такива, които знам, че са богати на желязо), не виждам да има особено голям ефект, може би без тях щеше да пада по-бързо.

Четох по-нагоре, че доста се притеснявате и от магнезиевите препарати... аз съм на магнезий от месец и нещо и честно казано не съм се и замислила дали трябва или не трябва да го пия - отидох на преглед с болки и ми казаха - пий го, болките спряха... явно си върши работата... Далеч съм от идеята патологично да се пазя от прием на каквито и да било лекарства, само и само защото смятам, че знам повече от лекарката си и вярвам, че не е нужно за момента... искам и аз и детето да сме добре, а за това имам доверие на лекаря, който ме следи... (много се уморих сама да се правя на доктор, не съм учила за това)

# 288
90-120 е за нас е нормата, щом е над 100 - не е зле. http://www.pregnancy.---спам-спам-спам---/book/export/html/811
не ми копира линка  Confused
"В повечето страни считат за анемия при бременните с ниво на хемоглобина под 100-96 г/л и еритроцити 3,0 млн., а тежката с ниво 60 г/л. Предлага се също от практическа гледна точка бременната да се счита за анемична при следните показатели на хемоглобина и хематокрита:
Таблица 1. Показатели на хемоглобина и хематокрита, сочещи вероятност от анемия по време на бременност.
24-28г.с. <107.
Профилактика на анемията при бременните.
Абсолютно нормалната хематологична адаптация към бременността често неправилно се интерпретира като недостиг на желязо, изискващ корекция. Добавянето на желязо се предприема с две цели: първо - опит да се върнат хематологичните показатели към изходното ниво преди бременността, което се явява нещо трудно достижимо и ненужно и второ, - подобряване изхода от бременността и здравето на майката за в бъдеще. Разбира се, първата задача може да бъде изпълнена, вопросът се заключава само в това, дали "нормалната" кръвна картина ще донесе полза на жената и плода. Обикновените добавки с желязо повдигат и поддържат нивото на серумното желязо над 10 мкг/л и водят до съществено понижаване частта на жените в късен период на бременността с ниво на хемоглобина под 105 г/л.
Обаче рандомизираните изследвания са доказали, че нито добавките с желязо, нито добавките с фолати след първото тримесечие на бременността оказват някакво значително влияние върху:последващото протичане на бременността и раждането;
Няма необходимост от прием с профилактична цел  на повече от една таблетка, тъй като излишъкът от желязо не се усвоява и често предизвиква странични реакции в стомашно-чревния  тракт."

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 17:19 от E.L.

# 289
  • Пловдив
Здравейтее Simple Smile
Аз да се разпиша, че взех единия изпит с отличен и да благодаря на всички за палчетата Simple Smile
Остават още два и дай Боже - в неделя след обед вече да съм 4ти курс Laughing Mr. Green Laughing

Рали, имаш палчета от мен Hug fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Относно шишета и биби - и аз съм се спряла категорично на NUK.
За количка с таткото сме си избрали Футура на Чиполино: . Столче за кола, обаче няма да купувам - от племенника ми остана и си е почти новичко Simple Smile

grix и аз усещам ритмичното потупване Simple Smile И аз от сестра ми знам, че това се дължи на хълцавицата на бебчо Simple Smile

Дана, добре си се завърнала Hug

За хемоглобина - аз бях със 103 при предпоследните изследвания, след което, по съвет на майка ми и лекарката, всяка сутрин на гладно ядох по една лужица пчелен мед смесен със смяно орехови ядки. Това в продължение на 1 месец. Резултата - след 30 дни (и да си призная, с липса на постоянство от моя страна) хемоглобина ми беше скочил на 111 Simple Smile

От мен лека вечер, отивам да полея днешния изпит с колегите (е, под поливане имам предвид някое фрешче Laughing)

# 290
Включвам се  по темата за хемоглобина,моя миналата седмица беше 112 и доктора ми ,който има 40 год стаж,каза че е мн добре  Peace ,място за притеснения при 111 не виждам!ЩИЦА не се тревожи  Hug Hug Hug!
Ина браво   bouquet ,ще минат и другите  Hug и се  с 6-ци  Peace !
И аз подкрепям Рали,и съм на 100% сигурна в нея  Hug !
За хълцането,сега не съм усетила.Първата бременност обаче към края на 7 месец ,на 100% бях сигурна че бебка хълца,имах чувството,че целия корем ми се тресе  Mr. Green  .
Целувки   love001

# 291
Здравейте и от мен! Аз днес правих изследвания, моя хемоглобин също е 111. В понеделник ще попитам доки дали всичко с хемоглобина ми е наред, защото сега си ги видях в нета. Но след като на повечето от нас стойностите са почти едни и същи мисля че няма място за притеснение.
sweet_maniche   честито  Hug  пожелавам ти всички изпити да взимаш с шестици.
Dana   и от мен една силна  Hug

# 292
  • у нас
ЕЕЕ отличничка  bouquet поздрави Hug и с другите така да се справиш Peace

на мен днес ми стана зле на работа ooooh! без малко да се стигне и до бърза помощ. Падна ми кръвната захар и не знаех на кой свят съм  Confused мъжо ме прибра, следобед поспах и сега съм що годе добре. Утре съм на лекар Peace да видим  как се развива нашата мома и дали е все още мома Joy

сестра ми, батко ми и племенницата идват насам за 3 дни newsm44, но как ще се справям с ученето като са тук Confused, а изпита ми е ужасно тежък ooooh! чакат ме вътрешни болести - втора част ooooh! ще имам нужда от мноооого палци Confusedама не започвайте от сега Mr. Green

чао милички от мен  bouquet отивам да преговарям гастроенерологията Crazy

# 293
Днес и на мен нещо не ми е много добре, сигурно защото почти нищо не съм яла.

Много ме заболя корема преди малко и сега си полегнах, но бебка реши да напомни за себе си  Mr. Green

Не мога да разбера защо болничният е едва 45 дни преди раждане, като не е никак лесно да си вече в 5-6 месец и да работиш  Naughty. Да не говорим пък за първите три месеца когато съвсем не ти се работи като излезнеш от WC-то  Mr. Green. Така че най-добре като разбереш ,че си бременна и хоп излизаш в болничен - ех,че добре звучи.  Joy

sweet_maniche, браво и успех и на другите изпити  Peace

# 294
Честито на отличничката  Grinning

Аз в болницата минах малко на разтоварващ режим и много добре ми се отрази. Понеже ястията бяха повечето от кайма, а аз нали веднъж се изринах от такава, съответно изобщо не ги ядох. Носеха ми по 1- 2 кг. плодове на ден и дори да не съм се вталила, то поне не съм и наддала със сигурност тези дни. Страшно ми тежи корема, не знам какво ще е след някой и друг месец. Дишам като маратонец на всеки изминати 10 метра Crazy Единственото, което ме е подминало засега е подуването на краката, имам си идеални глезени, но докога ли ще е така  Thinking Дано не наддаваме много в жегите  Praynig Simple Smile

# 295
  • у нас
Danna_2010  много ми е любопитно да ти видя коремчето  Embarassed аз качих моето от тази седмица. Като го сравнявам с др. снимки, които съм правила прогресията е видна Laughing, но това е нормалното развитие на положението Peace

# 296
Ще го щракна тези дни да ме видите, според мен е огромен Embarassed Но наистина това е нормалното развитие в повечето случаи  Simple Smile

# 297
Данна, добре завърнала се  Hug Разбирам, че положението ти е сериозно, но се опитай да не изпадаш в черни мисли. Почивай си повече и колкото и да е трудно се опитвай да мислиш положително  Hug
sweet_maniche - браво на теб   bouquet
Оф и аз днес пръхтя като кон. Горещо е от сега, а какво ще правим по-нататък, просто незнам. И тези болки в гърба - до скоро не бяха така продължителни.
Оставям ви и отивам да полегна.

# 298
Дами, аз не се плаша от стойностите на хемоглобина си, ако така сте ме разбрали, нито страдам от това, че трябва да приемам желязо. Всъщност майка ми ме юрка за приема на желязо от преди 2 месеца... Проблемът ми е .... Embarassed smile3550 , което се появи след като започнах приема на това чудо...

Успех на всички учещи и с предстоящи изпити, знам, че ще се справите чудесно!

# 299
ЩИЦА,защо не пробваш с 4аша прясно мляко,то разхлабва.Повечко супи,по малко сухи храни.И на мен ми се случи няколко дена бях съус запек,направо е ужас,корема ми стана кокъл корав и е мн дискомфортно,ама няма на4ин.Мама лесно не се става.
ЩИЦА,дано всичко мине бързо  Praynig Hug Hug!
Tommelise,пази се и ти  Naughty и гостите да те глезят  Mr. Green и мн мн стиснати плачета за следващия изпит  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
п.с.ЗА бравих да ви кажа,че имате мн поздрави от МАМАДЕСИТА,пожелава лека бременност на всички ни и здрави бебчета през септември  Hug Hug Hug!
Лека нощ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт