Свежо лято вън е вече, расте и хубавее СЕПТЕМВРИЙСКОТО човече!

• 25 260
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • София
оф, и аз останх като гръмната как някой мозък може да съчини такъв роман и да го 'покаже' пред бременни  Shocked

sweet_maniche, с пластилин - дали няма да му хареса? Моята се кефи аз да правя фигурки и тя да ги разваля.
Но и много се кефи да се катери на дивана и да скача от там - вече се научи, да му се невиди ...

psm, аз съм ползвала Doloproct - кремче. Това чудо ще се прибере след ражаднето, бебоците като растат и натискат на доста места. Аз си имах с Лора, сега - все още не. С редовно мазане след раждането, постепенно се прибра при мен, не се е налагало да има някакви специални манипулации.

И аз съм за смяна на паролата, не че съм качавала много снимки - май само 1-2 на детето ... Но пък съм я давала няколко пъти при молба тук в темичката на нови мами...

Момичета, купих си банки - на тази фирма http://delfina.bg/
Понеже нямаха цяла бански с банели или поне с нещо по-така 'солидно' за гърдите, момичето ми предложи бикини + потник, като потника се връзва на врата и има и лента за връзване на гърба, не е със закопчалка като на сутиен т.е. има място за регулиране.
Бикините също се регулират - с връзки са, та имам достатъчно мегдан за растеж - последната седмица на месец ще ходим.
Е цената не ми допадна особено - 2-те неща са за 55, както се има предвид, че на море ще сме 1 седмица и то я го сложа тоз бански, я не.

# 646
  • В царството на мечтите
v_spasova  е поне ще видиш морето Simple Smile На мен тази година ще ми се размини

# 647
Момичета аз съм ЗА да се смени паролата,аз още не смея да я поискам
Та затова смятам, че не е правилно хора, който не са прекарали време в форума да получават парола за каквото и да било.

# 648
Здравейте момичета,днес си записах час в МЦ Фемина-София и се надявам всичко да е както трябва  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 649
  • Пловдив
благодаря на всички за отзивчивостта Simple Smile
За пластелина не се бях сещала... Сега отивам до магазина да взема, та да се занимава докато се приберат бабата и дядото Laughing Laughing Laughing

Аз да попитам нещо, което вече сериозно взе да ме тревожи... Всеки ми казва, че съм с "оргомен" корем... Доскоро не обръщах никакво внимание, но коментара и на една приятелка, която мислеше, че съм вече края на седмия месец ме озадачи...
Нали не съм с голям корем? Laughing Rolling Eyes(качвам снимка в албумчето от миналата неделя...)

# 650
Хей, момичета,
няма защо да се чувствате ядосани или засрамени, заради това, че сме се  вързали на измислената история с близначетата. Напротив, съчувствието и състраданието, които всички ние проявихме не ни правят наивни, а показват, че сме хора, способни да приемат чуждата болка и нещастие като свои, че не сме затворили сърцата си и сме подвластни на чувства и емоции. А това е хубаво. Лошото е, че има хора, които злоупотребяват...
Danielkka , дори не мога да си представя какво си преживяла отново, заради тази измислена трагедия. Една голяма виртуална прегръдка от мен! Hug
sweet_maniche, пробвай да залисаш племенничето с пластелин или сапунени мехури. За тези занимавки трябва и твоето участие, че е опасно ако го оставиш без надзор, но поне за известно време ще се кротне и няма да беснее.
Относно размерите на бебето-едно, че различните ехографи дават разни отклонения, друго, че и задехографското устройство е много важно, трето, че отклонение от 10 дни изобщо не е притеснително - все пак има бебета, които се раждат по 2 килограма и други, които са над 4, така, че не се тревожете!
На мен и сега и при първата бременност все ми казват, че бебето изостава с една седмица, но изобщо не се тревожа. Сина ми се роди 2,300 кг. 20 дни преди термин. Ако бях устискала до термина, щеше да си е едно напълно нормално и доносено бебе.
Аз се притеснявам за стрептококите, които вече втори път неуспешно борим с антибиотик. След 10-на дни ще пускаме нова микробиология и този път ще настоявам за антибиограма и стерилна урина. Ех, как ми се иска и на мен по-бързо да идва този септември...
Следващата седмица няма да мога да пиша при вас, че с дребния ще гостуваме на мама, а нейният комп едва крета, но ще ви следя редовно. Оставяме нашият татко тук да ремонтира, че трябва да отделим за бъдещия батко самостоятелна стая, а ние тактически се оттегляме. Майка ми живее в малко градче, в къща с голям двор, та се надявам да ни се отрази добре гостуването, както на мен, така и на малкия. Ще използвам времето да обмисля обзавеждането на бъдещата детска стая. Имам някаква концепция за вида на мебелите, но не мога да се спра на цветове, които да са подходящи хем за момченце, хем за момиченце...
П.П. Докато публикувам и някой вече ме изпреварил с идеята за пластелина  Mr. Green

# 651
  • у нас
и аз съм за смяна на паролата, въпреки че те откачалките отърване от тях няма... винаги намират начин.....
днес си взех изследванията- хемоглобин 130 Crazy без витамини или железен препарат, само на папугуци

# 652
  • София
Не мога да повярвам ,че тази история за която едва вчера разбрах от този форум е пълна измислица #Crazyне ми го побира ума ,как може някой да се забавлява от подобно нещо  #CrazyПо принцип съм много впечатлителна и неисках да вниквам в историята ,за да не  се разстройвам и добре че не съм го направила.
Наистина ли ако много се притесниш може да не те хване упойката ? Аз каквато съм.........а пък никак не ми се ще да е пълна......
Относно грамчетата на бебчето аз не си ги знам ,нкога досега на ЖК не са ми е казвали колко тежи или колко е дълга.Само знам ,че до скоро вървеше госпожицата с една седмица напред , но от месец върви с една назад.

# 653
Включвам се по повод притесненията за корема и изоставането по седмици. Аз имам доста изпъкнало коремче, всички казват, че е големичко за 6 мес., а шушулката расте с 1-2 седмици напред. Съответно, доц. Томова ми измести термина от 15 на 8 септември. На мен това не ми допада много. Обмислям от известно време въпроса за това каква е нормата за дебелеене, големина на корема и бебче...А да, и ниво на хемоглобина! Моето е "под" нормата - 101, но ако при повечето бременни пада, не е ли това нормата? Просто естествена реакция на организма! Току-що ми изписаха лекарство за повишаване, а така не ми се пие....В същото време се опитвам да направя най-доброто за детето, и няма да тръгна срещу думата на лекаря  Confused

Та да се върна на мисълта си, според мен не трябва толкова да се задълбаваме в измервания и нормативи - всяка жена, всяка бременност и всяко бебе са уникални, и се развиват със свои темпове. Природата си знае работата! Както забелязвам, уж така развитата техника на лекарите дава най-различни резултати, които само ни плашат! Най-важното е да сме спокойни и обичливи, за да предадем тези неща на детето!  Two Hearts

# 654
Danielkka, и аз като теб преживях отново времето, когато се борехме за живота на нашето момченце. Много се бях растроила и моят мъж дори ми се караше и ме заплаши, че ще ми забрани да чета форумите, за да не навредя на бебето.  Embarassed Е, вече е крано време да се успокоим и да гледаме напред към хубавия миг, когато ще гушкаме бебоците. Simple Smile  Hug

Tommelise, чудесен химоглобин имаш. Я кажи тайната рецепта Wink

Ulia, съвсем благородно ти завиждам. Как ми се иска да се махна и аз от лудницата тук.. едва смогвам вече Sad За съжаление не мога да си позволя да отсъствам, а и мама не може да ме поглези, защото все още е с патерици милата. Sad Все още не й разрешават  да си стъпва на крака.

За ехографите - май всеки различно мери Simple Smile За сега няма да задълбавам с това, но като че ли ми се иска да си направя още един ехографски преглед. За съжаление тук в Бургас нямам вяра на никой и за да съм спокойна трябва да отида до Варна, а ми е трудно пътуването - изморявам се много, а трябва и да сме с децата...

Момичета, от известно време имам доста силно течение. Sad Няма цвят, мирис и сърбежи, но ми е дискомфортно.. На мен не са ми пускали микробиология, а и да си призная изобщо не искам да ме бъркат, защото се страхувам от инфекции..

# 655
sweet_mani4e -  Незнам дали е тревожно или не, но и мойто е толкова голямо даже и повече. И аз се бях  притеснила по едно време, но пък се чувствам добре и нямам никакви проблеми с бремеността досега, така че спрях и сега само си се наслаждавам.
Аз не качвам снимки в албумчето, защото не искам да се снимам изобщо, понеже съм мнооооого дебела и подпухнала Simple Smile

# 656
alexa-smile как така не са ти взимали,моя Док каза че е задалжително и го изискват.Трябва да ти вземе няма нищо страшно  Simple Smile Няма да усетиш нищичко спокойно  Simple Smile Simple Smile Simple Smile не се страхувай всичко е стерилно  Simple Smile

# 657
  • у нас
Tommelise, чудесен химоглобин имаш. Я кажи тайната рецепта Wink

мръвка и салата от това дето расте на кокал Mr. Green

за изследването няма нищо страшно и притеснително. По-скоро трябва да те притеснява ако има нещо и не се вземат необходимите мерки на време Peace

# 658
Ами и на мен не са ми взимали микробиология.
А и аз имам течение доста отдавна, първия път като казах на лекарката каза, че не може да се направи нищо за момента, чак след 20 г.с..Втория път ми изписа Положинакс глобули и толкова, аз даже не съм ги сложила още всичките.
Но и с първата бременност бях така, пак слагах от тези глобули и след раждането всичко беше ок.
Sweet_maniche, не ти е толкова голям корема, моя е по-голям. Mr. Green Непрекъснато ме питат няма ли вече да раждам, спрях и да се дразня.Ми такъв си ми е, какво да направя. Simple Smile

# 659
  • Пловдив
Здравейте мами  Hug !
Няма да коментирам фалшивата история.Само се опитвам да си обясня кой и защо би направил това!?Отговор не мога да намеря... newsm78
Да сме живи и здрави, то си е за тяхна сметка!
Искам да ви питам дали някой е използвал от коланите,които се слагат под корема да го придържат.Въпреки,че лятото може би не е най-подходящото време за тях.
sparkiii, аз си купих колан и го нося. Удобен ми е и се чувствам по-добре с него.Кофтито е, че не мога да седна с него, т.е. става само за разходки или домакинска работа, която се върши права. Трябва ли да се седне, дори в кола, трябва да го сваля, защото много стиска и не е комфортно, доли ме заболява. Смятам да си го нося и занапред Simple Smile
За ехографите и аз съм на мнението на останалите. Много зависи от ръката на доктора.1 мм в поставянето на маркера... и дерт и безсънни нощи!Не се притеснявайте!
Няма и не може да има и стандарт за коремите Simple Smile Аз с дъщеря ми бях станала една голяяяма буца, без ясно оформен корем.Сега, въпреки че са две бебочета, раста най-вече на корем и той е ясно очертан!Доктора ми каза, че е като за в 8 месец, но причината е в това че са две бебчета!Така , че ..., спокойствие, почивка, УСМИВКИ  и СИЛНА ХРАНА ...   newsm51
 Даниелка, крайно време е да направиш и двете неща и смяна на парола и по едно съобщение на неактивните мами с призив за обратна връзка.Ако няма отговор, знаеш Simple SmileКакто сме говорили, най-лесно е след това да се добавят пак, ако се появят Simple Smile
Прекрасен ден на всички   Nature Sunny!

Общи условия

Активация на акаунт