Свежо лято вън е вече, расте и хубавее СЕПТЕМВРИЙСКОТО човече!

• 25 848
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
  • в момента Германия
Здравейте и от мен!  Hug

Вчера една колежка на мъжа ми, чиято дъщеря чака бебе през септември му разказвала какво изследване й правили в Германия (там живее). Първо се взима кръв сутрин на гладно, после по обед те карат да изпиеш една чаша подсладена вода и пак взимат кръв, а накрая надвечер пак взимат кръв.  newsm78 Не беше много наясно какво точно се проверява така,предполагам, че кръвната захар..., но не съм чула да се прави в БГ. А вие?

Лелее.... Аз пък си мислех, че само моя док страда от мания за вземане на кръв... Simple Smile По принцип в действителност тук понякога малко се престарават, но пък аз до сега не съм давала кръв по 3 пъти на ден. Иначе, от собствен опит, до момента едно ходене на ЖК се състои в стандартен преглед с микробиология, мерене на тегло и кръвно налягане, видеозон и изследване на урина. На мен ми правят и кръвни изследвания, основно за токсоплазмоза, че нямам антитела (въпреки уверенията, че нямам контакт с животни по време на бремеността).

Хубав ден на всички!  

П.П. Сега прочетох поста на Мирка и има логика в това за диабета.

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 15:10 от yana_val

# 256
Flash Dance, моето кръвно също се колебае, в посока нагоре и на няколко пъти със симптоми на високо кръвно го измерих да е 130 на 90. Докторката ми каза, че за високо се смята ако се задържи над 140, но да го следя начесто и ако се качва до 140 ще ми предпише лекарства. Да чукна на дърво, в момента се държи прилично и не се вдига до 130, но го меря понякога и няколко пъти на ден.
fata morgana, предполагам, че това изследване е за определяне на глюкозна толерантност (кръвнозахарен или инсулинов профил с натоварване с глюкоза). Този случай се мери кръвната захар или инсулина, преди, веднага след и еди колко си време след прием на захар (или чиста глюкоза) и така се следи как се усвоява въпросната захар. Изследването е важно за диагностициране на гестационен диабет, който може да се появи през втория триместър. В няколко сайта, където описват бременността по седмици и месеци срещнах това изследване като едно от задължителните през 6ти месец. На мен не са ми го правили, даже се чудех дали не е добре да си го изпрося (една приятелка спомена, че въпреки, че кръвната захар й е била нормална, при такова изследване се е видяло, че инсулина й скача твърде много и от това е вдигала кръвно и се е оправила след като намалила въглехидратните храни).
Иначе ето как протичат моите прегледи - разговор, кръвно, ехограф, гинекологичен, за да се следи състоянието на шийката. Последните 3 пъти всеки път ми пускат кръвна картина и урина. Килограми и обиколки не са ми мерили изобщо. Лекарката ми е на мнение, че няма смисъл да се травмирам с мисли за това дали качвам много или малко. Аз всъщност се притеснявам, че съм +11кг до момента, а тя отговори само - е, какво да правим сега, ще ги свалиш...

# 257
Хм, до сега винаги кръвното ми е било 120 на 70 или 80, т.е. нормално. Може би този път, защото се вълнувах, че малката и таткото са с мен да съм го повишила леко  Rolling Eyes Тъй като беше по-различно от друг път, лекарката настоя да го премерим веднъж в началото и веднъж в края на посещението ми и двата пъти беше еднакво, споменатото по-горе. Но сте прави и ще помоля баща ми да ми даде неговия апарат за кръвно и ще го следя по-често. Благодаря за съветите  Hug

# 258
  • у нас

fata morgana, предполагам, че това изследване е за определяне на глюкозна толерантност (кръвнозахарен или инсулинов профил с натоварване с глюкоза). Този случай се мери кръвната захар или инсулина, преди, веднага след и еди колко си време след прием на захар (или чиста глюкоза) и така се следи как се усвоява въпросната захар. Изследването е важно за диагностициране на гестационен диабет, който може да се появи през втория триместър. В няколко сайта, където описват бременността по седмици и месеци срещнах това изследване като едно от задължителните през 6ти месец. На мен не са ми го правили, даже се чудех дали не е добре да си го изпрося (една приятелка спомена, че въпреки, че кръвната захар й е била нормална.......

браво Peace добре си се информирала Peace в допълнение и малко разяснение има едно състояние на намалена глюкозна толерантност. То не е диабет, но е червена лампичка Peace за това е хубаво да се прави това обременяване с глюкоза. Изследването се казва орален глюкозотолерантен тест или ОГГТ Peace http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_117.html за любознателните Wink

аз отивам на работа

# 259
Това за глюкозо-толерантния тест е точно така както казвате. Аз съм правила подобно "обременяване с глюкоза", както го наричат лекарите, преди бременността в Майчин дом при д-р Генова, която завежда лабораторията там.

Да ви разкажа моето приключение от днес. Всичко започна с това, че имам проблеми с венците от известно време и много кървят. Какво ли не опитах и кървенето си продължава. Реших най-накрая да пробвам Лакалут актив паста+вода за уста. Вчера сутрин си измих зъбите, изплакнах с 10мл от водата, колкото пише на опаковката, на обяд само изплакнах след хранене и вечерта пак измих зъбите и изплакнах с водата. До тук добре, но още на обяд, след изплакването на устата усетих, че челюстта ми се схваща сякаш и имам болезнени убождания в тази част на лицето, които отиват дори малко към ухото. Стори ми се странно, не обърнах внимание, но вечерта не можех вече да хапна нищо кисело (пробвах с череши и кисело мляко). Тази сутрин се събудих с отток от едната страна, там където свършва челюстта и малко под нея. Е това вече беше обезпокоително. Веднага се сетих да прочета етикета на водата за уста и активната съставка в нея е хлрохексидин. Написах в гугъл хлорхексидин+странични ефекти и излезе ето това:

- горчив вкус
- оцветява езика, зъбите и естетичните пломби
- предизвиква сухота в устата
- при продължителна употреба предизвиква десквамации и ерозии по оралната лигавица
- може да предизвика подуване на околоушната слюнчена жлеза (имитира заушка)
- транзитна промяна във вкуса, траеща няколко дена
- поради натрупването на голямо количество мъртви бактериални клетки е възможно натрупване на зъбен камък. Ето защо е необходимо по-често миене на зъбите с четка и почистването им с конци.
- противопоказана в случаи при наличие на афти и ерозии в устата

При мен се беше проявило точно това-подуване на слюнчестата жлеза и дори лекото й запушване. Отидох веднага на зъболекар и той го подтвърди.
Надявам се да не се стреснете ако ползвате вода или пасти Лакалут, аз сигурно съм от малцината дето така ще реагират, понеже хлорхексидин има и в други води, и пасти за зъби, който широко се употребяват. Сега съм много по-добре, оттока затихва и вече мога да си хапвам череши!  Crazy
Ако се сетите за нещо ефикасно и добре изпитано за спиране на кървенето от венците, моля да го споделите. Зъболекарят ми препоръча един разтвор "Сандрин", обаче в него ме притеснява алуминиевия хлорид  ooooh!

И понеже моята сага стана много дълга ви поздравявам с една песен, която е моят фаворит за Евровизия 2010:

http://www.youtube.com/watch?v=esTVVjpTzIY&feature=PlayList& … =0&playnext=1

# 260
Много ви благодаря за отговорите Hug

# 261
  • София
Привет,

аз още съм на работа, че мъж ми нещо се бави....та се забавлявам с вас, като наваксвам с четенето  Laughing аз сега съм на тема бебешки шишета, та една приятелка ми препоръча тази серия http://www.kasida.bg/category/tommee-tippee-95.html,page,1 , та обмислям покупката  Laughing
Казват, че на тези шишета бибероните били най-близки по форма до майчината гърда....еми ще видим....стига бебчо да ги одобри... Mr. Green

Лека вечер от нас, че и ритници раздаваме.... Joy Joy

# 262
gala9, мисля че ти беше писала по-назад за подуването на краката. Прави ли си изследвания. От опит го казвам, т.то преди 10 дни бях със зверски подути крака, и се оказа че е от анемията - липсата на желязо действала така. Не че и от албумина не се случва. Затова питай си докторката за всеки случай.
За хемоглобина пък ми казаха, че по време на бременност са нормални границите от 90-120. То и моя е под 100, та затова питах. Таз нашата мома - всичко ми е взела, златната тя. Но, живи и здрави, аз ще се оправя, тя да е добре.

Здравейте,
аз бях писала за това ( но и други мами се оплакаха де ) , но при мен вчера беше за първи път и не обърнах много внимание,ако изключим факта, че ги качих за малко на високо,но просто не можех да стъпя на тях. А последните ми кръвни изследвания са от преди около месец и показа малко занижен хемоглобин ( при норма 120 - моя беше 118) изписаха ми някакви лекарства,но аз не ги взех. Много, много не ми се пият хапчета,било то и УЖ безвредни. Но не ми пречи да пробвам с тях и ако има ефект да ги пия.

такаааа, а що се отнася до концертите - гледам доста мами се събираме мераклийки, защо не си купим билети заедно и да седим някъде на по спокойно и да се пазим една друга  Laughing. те като ни видят толкова много с кореми и ще ни правят място. Аз на AC/DC бях в сектор Б и си седях на седалката и си ми беше идеално и на бебка също.

Butlins, и аз на тях съм се спряла и на мен ми харесаха най- много.

# 263
Здравейте мили мами,
аз днес бях на консултация, малкия ми мъж вече е цели 800 грама и доки каза че е малко по напред с няколко дни.
та може и да не дочакам септември.
Simple Smile

Flash Dance : моето кръвно е 140 на 90 още в първите месеци вече от няколко месеца съм на половин таблетка сутрин и ми е добре. няма нищо страшно в хаповете ако са ти предписани от доки.
днес си капарирах количката, много съм доволна таткото настоя да е черна.. Simple Smile
гъзари ще сме май  Crazy

# 264

fata morgana, предполагам, че това изследване е за определяне на глюкозна толерантност (кръвнозахарен или инсулинов профил с натоварване с глюкоза). Този случай се мери кръвната захар или инсулина, преди, веднага след и еди колко си време след прием на захар (или чиста глюкоза) и така се следи как се усвоява въпросната захар. Изследването е важно за диагностициране на гестационен диабет, който може да се появи през втория триместър. В няколко сайта, където описват бременността по седмици и месеци срещнах това изследване като едно от задължителните през 6ти месец. На мен не са ми го правили, даже се чудех дали не е добре да си го изпрося (една приятелка спомена, че въпреки, че кръвната захар й е била нормална.......

браво Peace добре си се информирала Peace в допълнение и малко разяснение има едно състояние на намалена глюкозна толерантност. То не е диабет, но е червена лампичка Peace за това е хубаво да се прави това обременяване с глюкоза. Изследването се казва орален глюкозотолерантен тест или ОГГТ Peace http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_117.html за любознателните Wink

Аз го правих това изследване предния път, по препоръка на гинеколожката ми. Тук във Варна се прави в Терапията и е безплатно. Тоя път ще го пропусна понеже отнема 4-5 часа, а няма кой да гледа Лора, но който има възможност е добре да го направи.

# 265
  • София
Привет,

аз още съм на работа, че мъж ми нещо се бави....та се забавлявам с вас, като наваксвам с четенето  Laughing аз сега съм на тема бебешки шишета, та една приятелка ми препоръча тази серия http://www.kasida.bg/category/tommee-tippee-95.html,page,1 , та обмислям покупката  Laughing
Казват, че на тези шишета бибероните били най-близки по форма до майчината гърда....еми ще видим....стига бебчо да ги одобри... Mr. Green

Лека вечер от нас, че и ритници раздаваме.... Joy Joy
Ох, тези шишета и аз ги бях набелязала. Много са ми симпатични, и даже етърва ми убедих за тях. А сега тя пък не е доволна, течали ...  #Crazy В чуденка съм! Ама поне едно за проба ще взема, много са симпатични ...
Инак ще останем пак на Авент и някое на Chicco.

# 266
  • в момента Германия
Привет отново!
Аз преди малко се върнах от преглед - всичко си ни е наред, растем и си отговаряме на седмиците Simple Smile
Относно кръвния тест... Днес моя доктор ми обясни подробно за него, точно преди да го попитам. Действително става въпрос за тест за глюкозна толерантност. По време на бременност се прави задължително, ако има съмнения за гестационен диабет. НО....  Naughty Този тест може да се направи и по желание, за да се определи каква е възможността майката да се разболее от диабет по принцип, дори след 10, 15 или 20 години. Лекарят ми обясни, че по време на бременност панкреаса, както и останалите жлези с вътрешна секреция, работят почти на максимум и именно по време на бременност това изследване дава най-точни и достоверни резултати.
Тук в Германия се прави безплатно, като при липса на симптоми за гестационен диабет лекарите са длъжни да дадат пълна информация за изследването, така че жената да прецени дали иска го направи. То няма отношение към бременноста.

# 267
И аз да се разпиша днес докато още не е свършил деня  Crazy
grix нещо което можеш да правиш и е напълно безвредно е да си изплакваш устата с запарка от тетра.На мен ми бе препоръчано за стягане на венците и против кървене.Незнам колко ще ти помогне, но поне няма да ти навреди  Peace
А за шишета и биби съм се спряла на марката NUCK, даже вече съм купила някой неща  Rolling Eyes
Ами освен да ви пожелая лека и спокойна вечер  Hug

# 268
  • у нас
grix и аз мога да ти препоръчам нещо Peace но не знам дали ще ти се понрави Rolling Eyes в бурканче от детско пюре сипваш до половината с домашна ракия и до горе натъпкваш здравец. Това остава 24часа и след това с получения разтвор (по малко от него) жабуриш Peace действа безотказно и е напълно натурално. Не трябва да се поглъща( мисля че се подразбира ама да напиша Joy). Чудесен извлек се получава Peace ако искаш пробвай и после да споделиш резултата Simple Smile

# 269
sweet_maniche, благодаря ти за линкчетата! Мисля, че ще са ми полезни, наред с всички други списъци, които съм си запазила във Фаворитите. Вече трябва да почна да си правя един окончателен списък, и лека-полека да действам, когато съм почивка.

Flash Dance
, мисля, че горната ти граница е висока, но не съм сигурна.
А Магнерича нали е за прекалено чести и болезнени контракции - от къде дойде сега това, че можем да си лекуваме и тазовите болки с нещо? Да си питам и аз лекарката информативно, ако стане зле положението по-натам.
Бързо оздравяване на дъщеричката!

Tommelise
, от къде знаеш толкова конкретно колко голямо бебе ще можеш да родиш по естествен начин? Да не говорим, че видеозона дава ориентировъчно, но често има разминавания, а понякога и доста големи, в предвиденото тегло.

fata_morgana, на мен ми казаха, че като отида на следващата консултация, която ще е след 10 дни, ще ми дадат направление за това изследване за гестационния диабет. При мен няма никакви съмнения за това, но тук се прави, мисля, задължително в тези седмици. ... Виждам, че Щица добре го е обяснила.

Еей, grix, малшанс при теб да получиш този страничен ефект. Добре, че е ясно от какво е и вече се оправяш. Дано и венците оправиш!

gala9, каква готина гледка ще сте, ако го направите това с концертите  Party.

Общи условия

Активация на акаунт