атопичен дерматит - диета и къпане

• 23 944
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
При нас нещата не са били толкова тежки - имаше на два пъти обриви и изсушаване на кожата и то главно по лицето. Минахме и през предположения за хранителен режим, но това не оказа влияние. Помогна ми само крема на д-р Тайс - Нахтхерцен.
Аз самата съм с АД (само по ръцете и свивките от време на време) и никакви кремове от типа - Екципиал, Липолосион и т.н. не ми помагат.
Когато се консултирах с лекарите за сина ми, повечето бяха на мнение, че това се израства, така че да се надяваме, че и при детенцето ти ще е така.

# 16
И двете ми деца са с тази диагноза.Каката като бебе я къпех и омазнявах с Мустела всеки ден,но към 3-я мес. по телцето й се появиха екземи,които изчезнаха след мазане с "правено" кремче и после поддържане с емолиент (на А-Дерма) до към 2г.Известно време нямаше проблеми,но тази зима ръцете й станаха на рани,мазах ги пак с кремчето няколко дни,изчезнаха и сега поддържам с Нахткерцен балсам.В същото време ръцете на малкия също станаха на рани,но не само на китките (като при кака му) ,а целите до рамената.Него обаче реших да не го мажа с нищо! Rolling Eyes Водих го на лекар (при едно светилата във Вн) изписа 100 мазила,но дебелата ми овнешка глава реши друго...инстинкт,може би  Rolling Eyes Просто разредих драстично къпането на цяло тяло-от всяка вечер до 1-2 седм-това по препоръка на дерматолога.Смених и душ гела (от Мустела) и сега ги къпя с Биодерма/Атодерм (единственото,което изпълних от рецептата).Много скоро раните и сухите плаки на синът ми изчезнаха,не го омазнявам с нищо допълнително (правила съм го само първите му 3-4мес) и сега го къпя през ден.
Нашата педка ми е разказвала,че в САЩ новородените не ги къпят в род.дом изобщо и препоръчвали и у дома това да не се прави често...унищожавал се "не знам си какъв" защитен слой на кожата...

# 17
  • София
Иди при добър детски дерматолог. Добре е да намалиш честотата на къпането. Дерматолога ще изпише подходящо лекарство, вероятно с кортикостероид от което за дни ще мине обрива. Не се плаши от кортикостероида. Ако се маже по схема с разреден (правен) крем и се спре по схема всичко ще е наред. Аз бягах от кортикостероидите до последно. След това се наложи да мажа цялото тяло на детето, за да и мине, а сгъвките на ръцете, които сълзяха мазах с кортикостерид-антибиотик... Много по-опасно е да се  получи бактериална инфекция на сълзяща екзема...  
След като минат обривите вече идва трудното- да поддържаш кожата в добро състояние и то с козметика подходяща за кожата на твоето бебе.  При нас в началото беше с мазане на Мустела Стелатопия няколко пъти на ден. После вече мажех след къпане само. Това е единственото, което помага на моята дъщеря. Имам много кремове, които накупувах докато открия кое и понася, включително А-дерма. Просто на всяко дете различен крем е добър за кожата му.

# 18
Спри да къпеш детето за няколко дни! Нищо няма да му стане, всяко къпане влошава проблема. Миеш дупето 1-2 пъти на ден, но не го къпи за няколко дена. После във водата за къпане капни 1-2 капки нещо мазно - зехтин, беб. олио най-добре, да не пресуши кожата.
На моето дете педиатъра ни изписва лосион, правен в аптека, за да е възможно най-щадящ за кожата. Обезателно ти трябва медицинска козметика, най-добре предписана от лекар.

# 19
И моето дете е с дерматит. От  бебе е така, вече е на 3 години и 9 месеца и още не сме се преборили.

Мазала съм сигурно с всичко, което има на пазара за подобен проблем, някои неща помогнаха временно, други - никак.
Ужасно упорито състояние. При нея не е сваързано с хранителна алергия.
Личният ни изписа строиден крем, но и той не помогна.

Единственото време в което е по-добре е лятото. Не знам дали от слънце, морска вода и пясък е, но за 3-4 месеца имаме затишие.

# 20
И моята щерка е с атопичен.....от бебе.С тази разлика, че тогава и поставиха диагноза, но нищо не и помагаше.Цялата беше в обриви.Но към2 год. възраст ни препоръчаха кожна лекарка.Жената се оказа млада, но много внимателна.Каза ни да престанем да ядем банани,фъстъци и шоколад.Били алергени.И започнахме лекуването.Много е важна подръжката и след това.Да чукна на дърво оттогава не мога да се оплача. Peace

# 21
Моят син беше с АД , който за щастие израстна . Къпехме го с Линола Фет и ползвах Мустела Стелатопия - аз съм много доволна от тази козметика .
Доволна бях и от Нахткерцен на д-р Тайс .
Ограничавахме приема на определени храни , мъхести плодове , мляко пиеше само ХА / аз не съм кърмила / и така .
Вече всичко е наред .

# 22
Към мамите, които ползват или са ползвали А-дерма.  smile3547

Сина ми е с АД и му взех А-дерма, но не съм сигурна дали му понася,  Thinking като го намажа по лишеите на лицето, те се зачервяват, пламват и след два дни изглеждат леко позавяхвали.
Така ли действа или не му понася?
Правих му тест за чувствителност зад ушенцето в продължение на три дни и нямаше реакция.

# 23

Сина ми е с АД и му взех А-дерма, но не съм сигурна дали му понася,  Thinking като го намажа по лишеите на лицето, те се зачервяват, пламват и след два дни изглеждат леко позавяхвали.
Правих му тест за чувствителност зад ушенцето в продължение на три дни и нямаше реакция.

На лекар ходили ли сте?
За сина ми ползваме Атодерм душ гел / на Биодерма/, за мазане след баня ползваме Липикар на Ла рош - по лекарско предписание.
Зачервяване не би трябвало да има Thinking.

# 24
  • София
На моето дете А-дерма и действа по същият начин. Тази марка козметика не е за нея. Мустела Стелатопия и успокоява кожата.

# 25
Аз затова попитах дали са ходили на лекар, или от четеното тук е решила да пробва тази козметика. Дори да е предписана, щом действа така, трябва да се смени с друга, но нека пак лекар да прецени.

# 26
  • София

със сигурност не трябва да действа така... смени я... по принцип с АД е малко на принципа проба грешка, търсиш докато намериш точното мазило, просто на всяка кожа различни неща влиаят добре/зле.
Най-добре ако можеш някакви тестери да намериш от различните серии.
Иначе ей на - на някои стелатопията им действа добре...при нас направо през нея избиваха нови и нови обриви и лишеичета.

Също  съм чела , спец за А-дермата, че на някои деца по-добре им влиаела  стандартната серия(синичката), отколкото специалната за АД, при други обратното.
Аз само синята съм ползвала за малко и бях доволна.

# 27
Момичета, благодаря за отговорите  Hug
Да ходихме на лекар. Първоначално ни даде да пробваме тестери на д-р Тайс и в последствие преминахме изцяло на серията Нахткерцен. Действа ни много добре, но преди месец лишеите доста се поизостриха и не се повлияха от Тайс. Затова решихме да пробваме А-дема.
Angel_Dust, доктора ни каза абсолютно същото.
по принцип с АД е малко на принципа проба грешка, търсиш докато намериш точното мазило, просто на всяка кожа различни неща влиаят добре/зле.
Това с тестерите е страхотна идея   bouquet

А как ви действа слънцето?

# 28
  • Бургас
А как ви действа слънцето?

При моето дете не съм забелязала да има реакция към слънцето. Но и не я държа на пряка слънчева светлина.
Купила съм и слънцезащитен крем на Биодерма / за кожа с АД/ , но дерматолога каза след 5-ти,6-ти месец да се маже.

# 29
  • София
Никак не влиае при моят слънцето...но пък и аз когато е по-силно мажа с 50+, така че реално и шанс не му давам да подейства както и да било. Но по принцип при нас по-проблемни са студените месеци, лятото се успокояват повече нещата, особенно морето мн добре действа.

Общи условия

Активация на акаунт