Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 157
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
В спора се ражда истината! Hug

# 316
                Извинете ,че ви прекъсвам дискусията.
                 Бих искала да попитам, някой има ли проблем с отварянето на сериите / оригиналните/.
                 Исках да гледам някой и друг оригинален епизод, но от няколко дни ,като си избера даден
                 епизод , и не тръгва .
                 Ако някой прояви желание , го моля за помощ.
                 Нека отговори на въпросът ми. Peace

# 317
                Извинете ,че ви прекъсвам дискусията.
                 Бих искала да попитам, някой има ли проблем с отварянето на сериите / оригиналните/.
                 Исках да гледам някой и друг оригинален епизод, но от няколко дни ,като си избера даден
                 епизод , и не тръгва .
                 Ако някой прояви желание , го моля за помощ.
                 Нека отговори на въпросът ми. Peace
На мен ми ги отваря кажи ми на Лс коя серия и ще ти пратя...

# 318
                   Благодаря  Ивона1.   bouquet
                   Ами исках да гледам поне две серии ,тези които ще дават във вторник.
                   Благодаря ти за отзивчивостта.  Hug

# 319
  • Бургас
Някой да има инфо колко серии има закупени от Бтв?
Дават реклама,че от 2 юни от 20ч ще започва нов сериал с Мехмед от ''Перла''.

# 320
 wavey

влизам на бегом

отговарям с НЕ на анкетата

и изчезвам  Sad

# 321
Понеже става дума за отричане и прошка, ето един пример за крайност и предмет на размисъл.
Едно време четох един разказ от един френски класик май беше или руски, не си спомням името му. Действието се развива в Сицилия някъде преди стотина години. Един избягал затворник се крие в купа сено от карабинерите. Синчето на фермера го вижда и го издава на карабинерите. Карабинерите го арестуват и отвеждат. Бащата застрелва сина си, защото не иска да има за син предател и страхливец.
На това му казвам аз отричане.  Rolling Eyes В случая над кръвната връзка възтържествува идеалът, духовните качества героизъм, смелост и лоялност.

А дали нямаше на бащата да му бъде по-лесно, ако беше научил синчето да цени бедните работници във фермата, да ги уважава, да ги подпомага,  тогава синчето щеше да знае, че освен него и баща му има и др хора, достойни за уважение и закрила, и може би нямаше да издаде  затворника.  Щеше да потърси в себе си  др идея, освен предателството, а щеше да остане и жив.

# 322
Каквото е могъл да направи бащата е направил!

# 323
Практиката показва друго - деца ,презадоволени,обичани и насърчавани във всички начинания се провалят.
/синът на Филип Боков,от които се отрече,виден столичен автоджамбаш,синът на Светла Петрова и мн.др./
А колкото до любовта - едно дете трябва да чувства,че е обичано и желано!
Обратно на принципа "целувай детето само когато спи!"
Аз казвам - целувай го винаги!

Презадоволените  - да, провалят се.  Обичаните - не ! Синовете на Филип Боков и на Светла Петрова - са презадоволени, но очевидно грешно обичани,  по-точно не са обичани, родителите им са сбъркали задоволяването с обичта.
С останалото написано съм безусловно съгласна.

# 324
Каквото е могъл да направи бащата е направил!
Ако,беше направил това което е могъл нямаше да се стигне до убийство.Какво изобщо го обсъждаме не мисля,че някои заслужава да бъде убит,каквото и да е направил и най-вече от родител  Sick И не е неща нередно,предал е на властта човек,които се крие от закона изпълни е гражданския си дълг!Какво да крие престъпник ли?
Но,както и да е това все пак не ни е темата..

# 325
красива белла  Peace Така е и особено ако се подхожда от позицията,че мъжът си остава дете,само,че първо за него се грижи майка му,а после жена му.
Сложното е да се намери баланс между поколенията/проблемът Бащи-деца/ ,а още по-невъзможно-баланс между интересите,възпитанието и моралът.

rozi-maxi Просто направих паралел,че за всяка ситуация  може да има различен отговор при един и същ човек,това не значи,че трябва да се обобщава с + или  - .
Със снахите/зетьовете/положението е по-различно,до толкова до колкото тук вече идва и момента както писах на майчината ревност,заложена в природата.Ако успее да се пребори с нея,майката би намерила по-лесно общ език с която и да е снаха,дори да не е идеалната.Но в противен случай и идеална да е,пак ще и намерят кусури и ще има сблъсъци.Особено ако живеят под един покрив. Peace

Сигурно съм чалната според всеобщото схващане, че майките трябва да рвнуват синовете от снахите си.  Никога не съм изпитала това чувство -  ревност, нито към съпруга си, нито към сина си.    Не разбрах също и защо на сватбите се плаче.  Аз на сватбите на двете си деца бях щастлива  и не съм проляла нито сълза.  Убеждавам се, че не съм в ред.   Никога не съм се разправяла със зетя и със снахата.  Обикновено съм  по-критична към моите деца.

# 326
...И не е неща нередно,предал е на властта човек,които се крие от закона изпълни е гражданския си дълг!Какво да крие престъпник ли?
Може би трябваше да поясня, че действието се случва по времето, когато мафията е закриляла бедните и онеправданите. Избягалият затворник е бил всъщност един сицилиански Робин Худ. Но да, не е пряко свързано с темата.

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 12:07 от soya-fen

# 327
...И не е неща нередно,предал е на властта човек,които се крие от закона изпълни е гражданския си дълг!Какво да крие престъпник ли?
Може би трябваше да поясня, че действието се случва по времето, когато мафията е закриляла бедните и неоправданите. Избягалият затворник е бил всъщност един сицилиански Робин Худ. Но да, не е пряко свързано с темата.
Не soya нямах това предвид!Разказа си е по-темата,но това дали е правилно да ги предаде не е !Не ме разбирай по-грешно.

# 328
Почвам да броя гласове.  Flutter
Който не се е включил още с предложения за "Най-силно и стилно присъствие във форума" има още 10 мин. да го направи. После пращам резултатите на Ледената кралица, за да си направи анкетата.  Peace

# 329
Здравейте,чета ви редовно,за анкетата-Соя-фен и Чебурашка

Общи условия

Активация на акаунт