Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 178
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
красива белла  Peace Така е и особено ако се подхожда от позицията,че мъжът си остава дете,само,че първо за него се грижи майка му,а после жена му.
Сложното е да се намери баланс между поколенията/проблемът Бащи-деца/ ,а още по-невъзможно-баланс между интересите,възпитанието и моралът.

rozi-maxi Просто направих паралел,че за всяка ситуация  може да има различен отговор при един и същ човек,това не значи,че трябва да се обобщава с + или  - .
Със снахите/зетьовете/положението е по-различно,до толкова до колкото тук вече идва и момента както писах на майчината ревност,заложена в природата.Ако успее да се пребори с нея,майката би намерила по-лесно общ език с която и да е снаха,дори да не е идеалната.Но в противен случай и идеална да е,пак ще и намерят кусури и ще има сблъсъци.Особено ако живеят под един покрив. Peace

# 301
Практиката показва друго - деца ,презадоволени,обичани и насърчавани във всички начинания се провалят.
/синът на Филип Боков,от които се отрече,виден столичен автоджамбаш,синът на Светла Петрова и мн.др./
А колкото до любовта - едно дете трябва да чувства,че е обичано и желано!
Обратно на принципа "целувай детето само когато спи!"
Аз казвам - целувай го винаги!

# 302
Понеже става дума за отричане и прошка, ето един пример за крайност и предмет на размисъл.
Едно време четох един разказ от един френски класик май беше или руски, не си спомням името му. Действието се развива в Сицилия някъде преди стотина години. Един избягал затворник се крие в купа сено от карабинерите. Синчето на фермера го вижда и го издава на карабинерите. Карабинерите го арестуват и отвеждат. Бащата застрелва сина си, защото не иска да има за син предател и страхливец.
На това му казвам аз отричане.  Rolling Eyes В случая над кръвната връзка възтържествува идеалът, духовните качества героизъм, смелост и лоялност.

# 303
красива белла духовната връзка не би се влияла от  материалните богатства,ако се съблюдава принципа на честност и почтеност както в семейството,така и с околните.Човек може да е презадоволен и обкръжен с любими хора и вещи и пак да стане човек,и пак да стане престъпник.Но човек ,който е бил лишен както от материална сигурност,така от любов и семейство-със сигурност в постъпките си показва тези липси,не може да ги скрие.

# 304
Практиката показва друго - деца ,презадоволени,обичани и насърчавани във всички начинания се провалят.
/синът на Филип Боков,от които се отрече,виден столичен автоджамбаш,синът на Светла Петрова и мн.др./
А колкото до любовта - едно дете трябва да чувства,че е обичано и желано!
Обратно на принципа "целувай детето само когато спи!"
Аз казвам - целувай го винаги!

Какво значи да се провалиш обаче?Да нямаш добра диплома,или хубава професия,или подходящ партньор....Но да си престъпник,убиец е съвсем друго.Тука вече става дума за неразграничаване на добро и лошо.

красива белла духовната връзка не би се влияла от  материалните богатства,ако се съблюдава принципа на честност и почтеност както в семейството,така и с околните.Човек може да е презадоволен и обкръжен с любими хора и вещи и пак да стане човек,и пак да стане престъпник.Но човек ,който е бил лишен както от материална сигурност,така от любов и семейство-със сигурност в постъпките си показва тези липси,не може да ги скрие.

PeaceСамо с подчертаното като че ли не мога да се съглася.Всъщност,не знам,не съм сигурна.Чак пък убиец не ми се вярва да стане човек,отгледан с любов и разбиране.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 18:35 от rozi-maxi

# 305
 rozi-maxi   Hug Става дума за баланс  Peace

# 306
Здравейте,приятно ми е да се запознаем!  Simple Smile

# 307
Точно за баланс става дума!
Шефкет е отгледан с любов,но няколко пъти каза на Оуз,"ще те убия"!/Както и към Ферхунде /никога нищо не е изключено,както и всякакви прогнози са само към настоящия момент.
София-фен,примера,които даде е показателен за морален устой.За разлика от Али Ръза,където всичко е само на думи,но действията са противоречиви.

# 308
julinkata Добре дошла!  bouquet

# 309
Е, сега, репликата "Ще те убия", не вярвам, някой от тук пишещите да не я е казвал. Аз съм, ама досега не съм изпълнила заканите си, така че това нищо не означава. Може и изобщо да не я кажеш и пак да станеш убиец и обратното. Това е издребняване.
А колкото до бащата честолюбец от историята на Соя-фен - ами той всъщност става убиец, нали?
julinkata, добре дошла.

# 310
Каквото и да говорим една майка,никога не може да се отрече от детето си.Било то да стане убиец,крадец,измамник за нея винаги остава нейно дете.Винаги ще го защитава,подкрепя и цени повече от чуждите.И това е нормално не може да си толкова коравосърдечен да предпочетеш чуждото пред своето.Да и то е дете на някоя друга майка,но не твое..Ще го приемеш,като снаха/зет ще се опиташ да го предразположиш,но винаги ще си имаш едно на ум.
julinkata Добле дошла   bouquet

# 311
А колкото до бащата честолюбец от историята на Соя-фен - ами той всъщност става убиец, нали?
julinkata, добре дошла.
Ами това е парадоксът - в защита на една добродетел се извършва престъпление. Следва въпросът кой има право да съди, кой съди и как съди, по какви закони. Не случайно пуснах по-напред следните цитати от Руми:
"Малките герои побеждават своите врагове. Големите герои побеждават себе си."
"Когато себичността дойде, Бог си отива."
"Грешката е в обвиняващия. Духът не вижда нищо за критикуване."
"Любовта е безусловна доброжелателност."

Май вместо Смешен уикенд стана Философски уикенд.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 19:57 от soya-fen

# 312
# 313
# 314
Това,че стана философска приказката е доказателство,че турските филми не промиват мозъка!
/имаша подобна тема в клюкарника за турските филми/
Това е хубаво,че около сюжета на филма има сблъсък на мнения и пр.

Общи условия

Активация на акаунт