Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 168
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Моите номинации:
Ледена кралица
rozi-maxi (не знам дали се пишеше така newsm78 )

Бракът им няма бъдеще,както писах .
Тук всеки се подсигурява и за никакви чувства не става въпрос;
-бракът на Фикрет с напълно непознат
-бракът на Лейля,по принуда,защото забременя!
-бракът на Яман и Джейда - богатството
-бракът на Шефкет и Ферхунде - ....
Джем,колкото и да е симпатичен бързо се опита да забрави неосъществения си брак и се сгоди!
Отново,намесата на Ферхунде /както при Лейля/с изпращането на снимките изигра роля.Ако не бяха снимките,Джем като почтен мъж дали щеше да развали годежа?Това му се случи два пъти!Защо тогава мадам Сузан и Кемал не реагираха?
Вярно е,на 20 години няма как да имаш опит,но имаш характер и възпитание.
Много правилно!

# 256
Може да си добър човек и родител,но да получиш най-голямият шамар от детето си.
Защо така се получава?Има въпроси на които няма отговори.
Боли,много боли,когато детето не оправдае очакванията,но семеството е до един момент,след това индивида сам поема своя път и изгражда живота си.
Не бих искала да съм на мястото на Али Ръза.

# 257
Може да си добър човек и родител,но да получиш най-голямият шамар от детето си.
Защо така се получава?Има въпроси на които няма отговори.
Боли,много боли,когато детето не оправдае очакванията,но семеството е до един момент,след това индивида сам поема своя път и изгражда живота си.
Не бих искала да съм на мястото на Али Ръза.

Точно така мисля и аз Peace!Не може всички грешки на детето ,да се стоварват и върху гърба на родителите,не всички и не винаги.

И да напиша моите номинации.Харесвам много хора тук,с които съвпадат и с които не съвпадат напълно мненията ми.Отскоро започнах да размишлявам и вниквам повече в постингите на тези,с които до тогава не бях съвсем съгласна,и открих че съм грешала в преценката си за някои от героите,най-вече за Ферхунделата,на нея й дължа извинение Laughing,та като я видя,ще й кажа Mr. Green.Харесвам Дартанян,Ледена кралица,House Baby,Dega,красива белла,gargamela,LilaC,raliko,Мишел,Сините очи,бискит,алабала и Ники и още много други,които влизат по-рядко в темата.Общо взето все хубави хора сме тук Mr. Green.Но номинирам Чебурашка и Соя фен,с тях съм комуникирала най-много и чувствам най-близки  Peace.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 15:44 от rozi-maxi

# 258

Моите номинации:
Ледена кралица
rozi-maxi

# 259

Точно така мисля и аз Peace!Не може всички грешки на детето ,да се стоварват и върху гърба на родителите,не всички и не винаги.
[/quote]

Грешките винаги трябва да са си на този, който ги допуска, да се учи от тях, ако иска или да затъва все по-дълбоко от тях, ако си избере този път на развитие.    Родителите не трябва да се товарят сами с грешките на децата си, могат само да съветват, ако ги питат за съвет,  да подпомогнат психически  и  мъдро  децата си, но не  и пряко да  се юрнат да  носят грешки  или да ги поправят.

# 260
rozi-maxi,  извинявай, исках да остане само  твоя цитат, пък нещо спамих, не ми се получи добре изчистването на др написано.

# 261

Грешките винаги трябва да са си на този, който ги допуска, да се учи от тях, ако иска или да затъва все по-дълбоко от тях, ако си избере този път на развитие.    Родителите не трябва да се товарят сами с грешките на децата си, могат само да съветват, ако ги питат за съвет,  да подпомогнат психически  и  мъдро  децата си, но не  и пряко да  се юрнат да  носят грешки  или да ги поправят.
[/quote]

Така е Peace!И вместо след сторена грешка Али Ръза да разговаря с детето си,вместо да се опита да разбере,защо точно така е действало,да му покаже къде му е грешката и как следващият път да се стреми да я избегне,той просто се нагърбва да я поправя.

Искам и да благодаря на всички,които дават гласа си за мен.Благодаря  bouquet!

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 15:08 от rozi-maxi

# 262
Какво става с излъчванията, попитайте в сайта на Бтв може да кажат нещо  Naughty

# 263
Какво става с излъчванията, попитайте в сайта на Бтв може да кажат нещо  Naughty
Никой нищо не казва от там:(((
От 2 Юни щом ще тръгва другия сериал, се предполага че Листопад го спират. Гадове мръсни.
Ще стане май като с дързост и красота.

# 264
Рози-макси,какво имаш предвид "Али Ръза се втурва да поправя грешките на децата си"?Дай пример!

# 265
Рози-макси,какво имаш предвид "Али Ръза се втурва да поправя грешките на децата си"?Дай пример!

Разбира се-омъжиха веднага Лейля,след като разбраха че е спала с Оуз.А тази "поправка",всъщност беше пак грешка,този път на Али Ръза.Освен това веднага взе решение,да върне той задигнатите пари от Шефкет,по-точно всички.Не си спомням,той събра ли децата да поговорят всички,да ги пита,те какво мислят,а мисля че им каза,когато вече беше взел решението,той сам,пък всички ще връщат в крайна сметка.Разбирам го,но трябваше да поговори и с Шефкет,да каже-сине,ти как смяташ да ги връщаш тези пари,един ден ще излезеш от затвора,мисли и за това докато си там.Ние ще помагаме,но най-вече твоя ще е грижата....А той без нищо да казва,без изобщо да повдига въпроса,заложи къщата.Честно казано и аз не знам,но пък изцяло снеха товара от гърба на Шефкет.Може би разсъждават,че за него е достатъчно,че е затвора.Но дали е така  Thinking!?Питам как бих постъпила аз,ако моят син допусне такава грешка,дали и аз щях да постъпя така!?Навярно да,но не знам дали е правилно.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 16:03 от rozi-maxi

# 266
Али Ръза не беше съгласен с този брак и не даде благословията си,само го подкрепи с мълчание.
Това не е оправяне на грешка!
Той,като честолюбив и човек на достойнството и принципите си ,не прокуди Шефкет,не се отрече от него,а напротив - оказва му пълна морална подкрепа!/най-често той го посещава в затвора и за първи път ходатайства /
Питам:защо Али Ръза не се отрече от сина си,който открадна,въпреки принципите си?Как мислите,правилно ли
постъпва спрямо Шефкет и защо?

# 267
Аз не вярвам да се спре, отдавна не е имало сериал с толкова висок рейтинг, автогол ще си вкарат.
Може да го разредят и да е примерно 2 дни седмично, а не по 4 като сега Close

# 268
Али Ръза не беше съгласен с този брак и не даде благословията си,само го подкрепи с мълчание.
Това не е оправяне на грешка!

Мълчанието значи съгласие!Той сам каза по-късно,бяха в кабинета на Оя,че е мислел,че така или иначе те това искат с оуз,да бъдат заедно.Но е факт,че той изобщо не поговори с нея,нито дума,а трябваше,беше изключително важно точно в този момент да разбере,да научи какво всъщност става.Ако го беше направил,сватба пхредполагам нямаше да има.От там щяха да си спестят и други,последвали от това беди.

# 269
  • Майничка
...Питам:защо Али Ръза не се отрече от сина си,който открадна,въпреки принципите си?Как мислите,правилно ли
постъпва спрямо Шефкет и защо?

Ами явно прелюбодейството стои по-високо в личната му класация на "непростими" грехове от кражбата и измамата. Wink

Общи условия

Активация на акаунт