Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 106
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
Али Ръза не беше съгласен с този брак и не даде благословията си,само го подкрепи с мълчание.
Това не е оправяне на грешка!
Той,като честолюбив и човек на достойнството и принципите си ,не прокуди Шефкет,не се отрече от него,а напротив - оказва му пълна морална подкрепа!/най-често той го посещава в затвора и за първи път ходатайства /
Питам:защо Али Ръза не се отрече от сина си,който открадна,въпреки принципите си?Как мислите,правилно ли
постъпва спрямо Шефкет и защо?

Знаеш, че в Турция синовете се тачат много повече от дъщерите.
Той Али Ръза от Фикрет се беше отказал, че се ожени без знанието му, от Неджля че избяга със зет си, от Лейля че се омъжи за Оуз, а на онзи лигльо - маминото синче, дето открадна, излъга и избяга, банички ще му носи, всеки ден как има по 100 пъти ще ходи да го гледа в затвора.
Е, това не оправдавам.
Също така отношението му към Ферхунде - разбра че е изневерила на Шефкет и почна да й събират багажа, късат снимки, "безсрамница" я наричат, чакай бе, да изневярата е лошо нещо, но не беше ли дъщеря ти тази която открадна мъжа на сестра си, преспа с него и избяга. На нея можа да й прости и да я приеме в дома си, а Ферхунде не...
Но ще ви кажа нещо - Ферхунде е чуждата в този дом, затова тя да се маха, няма да я погледнем повече, тя нарани сина ни, амии .. той не нараняваше ли нея всеки път когато се срещаше с инфантилната, а Хайрие всичко знаеше отначало, но си затваряше очите защото "Какво ще кажат хората" ?
Затова са тва положение - от гордост, премълчаване, лъжи, интриги, "морал".

# 271
Моите номинации: Ледената кралица и rozi-maxi.
Харесвам и постовете на Dartanian, raliko, Man_In_Black. Rozi-maxi имаш моите адмирации за промяната и градивното си мислене Simple Smile

# 272
Али Ръза не беше съгласен с този брак и не даде благословията си,само го подкрепи с мълчание.
Това не е оправяне на грешка!
Той,като честолюбив и човек на достойнството и принципите си ,не прокуди Шефкет,не се отрече от него,а напротив - оказва му пълна морална подкрепа!/най-често той го посещава в затвора и за първи път ходатайства /
Питам:защо Али Ръза не се отрече от сина си,който открадна,въпреки принципите си?Как мислите,правилно ли
постъпва спрямо Шефкет и защо?

Знаеш, че в Турция синовете се тачат много повече от дъщерите.
Той Али Ръза от Фикрет се беше отказал, че се ожени без знанието му, от Неджля че избяга със зет си, от Лейля че се омъжи за Оуз, а на онзи лигльо - маминото синче, дето открадна, излъга и избяга, банички ще му носи, всеки ден как има по 100 пъти ще ходи да го гледа в затвора.
Е, това не оправдавам.
Също така отношението му към Ферхунде - разбра че е изневерила на Шефкет и почна да й събират багажа, късат снимки, "безсрамница" я наричат, чакай бе, да изневярата е лошо нещо, но не беше ли дъщеря ти тази която открадна мъжа на сестра си, преспа с него и избяга. На нея можа да й прости и да я приеме в дома си, а Ферхунде не...
Но ще ви кажа нещо - Ферхунде е чуждата в този дом, затова тя да се маха, няма да я погледнем повече, тя нарани сина ни, амии .. той не нараняваше ли нея всеки път когато се срещаше с инфантилната, а Хайрие всичко знаеше отначало, но си затваряше очите защото "Какво ще кажат хората" ?
Затова са тва положение - от гордост, премълчаване, лъжи, интриги, "морал".

Все едно  Джаврие нарежда

# 273
Е,на Ферхунде лъжите и измамите и грешките са безброй,а всъщност децата му направиха по една,но пък генерална Laughing.Те прощаваха,прощаваха на Ферхунде,колко още трябваше да продължават да го правят,като изгледи за промяна у нея няма никакви,даже напротив!?Пък и не може моето  да не ми е по-мило от чуждото,айде сега.....,нали затова са родителите,децата им да са специални за тях.Но Ферхунде е нямала този късмет,това право,но пък Текин не са виновни за това и вече имат пълното право да се защитят.

Грозданка,благодаря  bouquet!Хората казали-по-добре късно,отколкото никога(аз добавям- да ти дойде акълът) Mr. Green.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 17:02 от rozi-maxi

# 274
За Ферхунде важи-хем боли,хем сърби.
Само не казвайте, че не бяха достатъчно търпеливи към нея.

# 275
Ако степенуваме отрицателните качества,действително излиза,че кражбата и измамата не са толкова лоши!
Къде няма прелюбодейство?Винаги и навсякъде!
Но,ЗАТВОР???!
Поне за мен звучи страшно.
Нали цял живот и на това е учил децата си - да не посягат на чуждото!
А те посегнаха и на чуждия мъж и на чуждите пари.Това,че мъжкото чедо е тачено,не значи да обречеш без покрив семейството си и на старини да си на улицата.
Отново двоен стандарт или принципите и нравствените норми ще ги адаптираме спрямо субектите!

# 276
Не само в Турция синовете се тачат повече от дъщерите. И при нас е така. Naughty
За синовете и дъщерите ще кажа само следното. За по-голяма част от хората в страната ни имащи момче и момиче, момичето е "чуждо дете", защото отива в друга къща. Остава момчето, то продължава рода, на него остава къщата.  Tired
А и друго да кажа. Винаги, каквото и да направят родните ти деца ще ги подкрепяш и закриляш. Зетьовете и снахите, колкото и усилия да полагат винаги ще си останат чужди. Винаги ще са по-виновни от собствените ни деца за провала на семейството им.  Flutter

# 277
Не само в Турция синовете се тачат повече от дъщерите. И при нас е така. Naughty
За синовете и дъщерите ще кажа само следното. За по-голяма част от хората в страната ни имащи момче и момиче, момичето е "чуждо дете", защото отива в друга къща. Остава момчето, то продължава рода, на него остава къщата.  Tired
А и друго да кажа. Винаги, каквото и да направят родните ти деца ще ги подкрепяш и закриляш. Зетьовете и снахите, колкото и усилия да полагат винаги ще си останат чужди. Винаги ще са по-виновни от собствените ни деца за провала на семейството им.  Flutter

Много горчилка има в думите ти.Дано не е от опит  Hug

# 278
Чибурашка,не съм съгласна!
В миналото - да,но сега нещата са различни.
И чуждото дете майка го е раждала и защо да не го подкрепиш,като виждаш,че твоето не става?
Когато се парадира с принципи,те трябва да важат за всички.
За мен,естествена щеше да бъде реакцията,Али Ръза да се отрече от Шефкет.

# 279
За Ферхунде важи-хем боли,хем сърби.
Само не казвайте, че не бяха достатъчно търпеливи към нея.

Според мен дори прекалено търпеливи дори.
А за Али Ръза - той и от дъщерите си се отричаше в началото, когато научи нещо, защото все последен научава, но после им прощава. И така трябва да бъде - те са му деца. И с Шефкет доста се скара и го обижда (не без основание разбира се), когато се беше върнал да си взима багаш да изчезва зад граница уж. А сега какво - да не ходи при него в затвора ли? Да мамино синче е и не му симпатизирам изобщо на Шефкет, но няма как да се откажат от него.

Cheburashka  точно щях да напиша същото.   bouquet

Защо да се откаже от Шефкет? Да подкрепи Ферхунде ли ?  newsm78
Не е лесно да се откажеш от детето си. Аз не виждам от кое от децата си се е отказал Али Ръза.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 17:18 от sinite o4i

# 280
И чуждото дете майка го е раждала и защо да не го подкрепиш,като виждаш,че твоето не става?
Когато се парадира с принципи,те трябва да важат за всички.
За мен,естествена щеше да бъде реакцията,Али Ръза да се отрече от Шефкет.
Как да подкрепят някой, който по не става и от тяхното дете. Но всъщност, така или иначе, не може да се случи такова нещо - да подкрепиш чуждото, а да отхвърлиш своето.

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 15:36 от Snejkata

# 281
Шефкет нанесе според мен най-голямият удар!
Разби на пух и прах"теорията за морала" на Али Ръза,което доказва,че децата в постъпките си не приличат на родителите си.И се опровергава едно твърдение "крушата не пада по-далеч от дървото".А дали е така,кой,кой ще ни каже,пеше Васко Кеца!

# 282
Комарът е порок,страшен,от който повечето хора не успяват да се отърват цял живот.Шефкет имаше лошият късмет,с "помоща" на Ферхунде,да попадне в групата на тези зависими хора.Така както е зависимост тютюнопушенето,алкохолизмът,клептоманството....,но с първите 2 вредиш на здравето си и не са подсъдими,а пък с последното и с комарджийството можеш да потънеш.Това са болестни състояния,доказано е как човек става зависим,и понякога само силната воля не могат да те измъкнат.За съжаление Шефкет се поддаде на този порок,точно във време когато парите в къщи не стигаха,и най-вече че жена му искаше и искаше,и това беше подходящ момент тази зависимост да го завладее.За мен той не е крадец,въпреки стореното.

# 283

Този пост ме кара да мисля,че все още не си майка Thinking.Няма нещо,което да ме накара,да се отрека от детето си,никога!

# 284
Ако,пази Боже ,детето е измамник,престъпник,убиец - ще го подкрепиш ли?И то с принципите и морала на Али Ръза? По принцип,нямам предвид сюжетната линия на филма.
Нали в това е силата на изкуството - и да провокира,а не да дава готови отговори!

Общи условия

Активация на акаунт