За лещата

• 3 824
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,

които готвите на вашите бебоци. Решила съм да започна да давам леща на сина си, но се чудя каква. Има доста видове - кафява, зелена.....Вие каква давате?

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 22:25 от Vivi

# 1
Аз взимам от тази зелено-кафявата. Една малко по-едра е, много вкусна и увира много бързо.

# 2
  • до една звездичка
Има една червена, която увира страшно бързо.

# 3
Започни с белена леща. Но при приготвянето имай предвид, че увира бързо.
После купувай обикновена, само гледай зрънцата да са цели и да е чиста.

# 4
Мерси много за полезната информация.....А къде мога да намеря белена леща? Досега никога не съм купувала.

# 5
А къде мога да намеря белена леща?
Обикновено в по-добре заредените магазини има.
Винаги е до обикновената леща, но тази е оранжева.

# 6
  • Бургас
Вземи оранжевата-тя е белена.

# 7
  • софия
Цитат
Започни с белена леща.
Ох,да ме беше светнал някой за това вчера!Първото ядене на леща,на сина ми се превърна
в пълно фиаско! ooooh!Плю люспи,бърка си постоянно в устата и накрая отказа да я яде.

# 8
# 9
В началото давах само от червената, белена е, за да не се дразнят стомахчетата от целулозата.
Увира бързо, става и страхотна крем супа от нея.  Peace

Не съм давала бобови обаче преди навършването на 2 годишна възраст. (само аз им готвя, не съм взимала храна от кухня)

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 02:56 от AnMary

# 10
Първо червена, после и кафява.

# 11
  • Горна Оряховица
Ами понеже си хапва от детска кухня давам каквато готвят там.Ако яде домашно наготвена обикновено давам от зелено-кафявата с едрите зърна,понеже е доста чиста.

# 12
  • Бургас
И аз така в началото предложих от кафявата/не знаех за червената/.Резултата е че я прояде преди 1-2 месеца.Боба също прояде отскоро-след лещата. Joy

# 13
  • до една звездичка
И аз така в началото предложих от кафявата/не знаех за червената/.Резултата е че я прояде преди 1-2 месеца.Боба също прояде отскоро-след лещата. Joy

margo**, дано не се засегнеш, но... това долу в подписа ти... от боба ли е ефект, или от лещата? newsm78 Peace Peace

# 14
На 8м оранжевата леща е ок. Замества идеално по-натам и месото. Няма люспи. Пасира се на пюре обикновено, защото при варенето се разпада.

Общи условия

Активация на акаунт