За лещата

• 3 829
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Давала съм само и единствено кафява Simple Smile

# 31
Аз да попитам, когато давате леща може ли в нея да се слаожи и малко месо, че четах някъде, че лещата е добре да се дава без месо??????????

# 32
Няма такова правило.

# 33
Аз я правя постна, но защо да не може да се сложи и месце Wink

# 34
ами била богата на белтъчини

# 35
И? Не пречи, не се притеснявай  Simple Smile Иначе по тази логика трябва да минем за всичко на т.нар. разделно хранене. То, не че би било лошо, но е трудно  Simple Smile

# 36
да, просто споделям, още не съм готвила от нея, но скоро ще пробваме........

# 37
  • Някъде по Дунава
Давам от обикновената кафява.

# 38
  • София
И аз от белената оранжева варя. Увира, не се налага пасиране.
А когато има от ДК я претривам през една едра цедка и само люспите остават  Grinning.

# 39
  • Сф
винаги кафява сьм давала, много оби4а леща, боб и грах, явно си зависи от детето; и никога не сьм я пасирала, цедила и тнт.

# 40
От кой месец е добре  да  се  почне  с леща ?

# 41
От кой месец е добре  да  се  почне  с леща ?

Леща

Въвеждане
- Единият вариант е около 10 м. Това е например според американските схеми на захранване.
- Другият вариант е категорично след 15 м. – тогава лещата и другите бобови се включват в менюто като основна храна. За опитване може около 12 м. Лещата се предлага почистена от обвивката или такъв сорт - за периода 15-18 м. Не се прави разграничение между различните видове бобови храни. Това е според повечето европейски схеми.

Колко често
Когато се въвежда като основна храна, лещата се редува с месото поради високото съдържание на протеини (въпреки че не са равностойни по хранителна ценност). Предлага се 1-2 пъти седмично до 3-годишна възраст.
В началото проблемът е не толкова в обвивката на зърната - лещата е високопротеинова храна, при това богата на целулоза.
Отлична храна за малки деца, стига да е в подходящото количество.

Алергии
Лещата е слаб хранителен алерген (с изключение на специфични случаи в Испания, които са свързани точно със захранването). Участва в кръстосани алергии с фъстъците.

# 42
а как я предлагате? с какво я готвите? моето дете не е въодушевено... ако някой напише рецепта, ще се радвам

# 43
а как я предлагате? с какво я готвите? моето дете не е въодушевено... ако някой напише рецепта, ще се радвам
Опитай първо на супа с лук,чесън,моркови ,домати,чубрица.Йони обожава леща.

# 44
И моя син не я ядеше като му я предлагах само лещата-чиста,но от скоро я обожава.
Правя червена леща, слагам малко картофи, доматки, лук, чубрица, морков,мъничко чесън.
Не запържвам нищо, направо нарязвам всичко и варя.

Общи условия

Активация на акаунт