2003 новите първолаци 2010/2011 - 4

• 28 470
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте и от мен! И аз имам първокласник от вчера.  Grinning Видях няколко госпожи, не знам дали неговата е била там, но всички изглеждаха внимателни и усмихнати. Дано са такива, нищо не съм проучвала за тях-при която се падна, там го записах.

Ей, Радини вълнения, а?  Laughing

# 421
  • софия
По темата за gsm в училище , аз се чудя между тарифите  mtl prima for kids и mtl combina. Някой ползва ли ги? Ще и дам моя телефон, пък мен ще ме огрее живот и здраве нов.

# 422
Сашо, ако се сдобие с GSM за 1-ви клас задължително ще е с Prima.  Crossing Arms За тези, като нас които се помотват, MTel са удължили промоцията на Prima 4kids до 31,08.2010.  Joy
Не е дорасъл за телефон с абонаментен план.   Naughty Предчуствам, че може да сме непирятно изненадани от някоя месеча негова сметка.  Joy

# 423
  • София
Днес заведох Иво в Двореца на децата-имат лятна ваканционна програма.
Ще видим какви ще са отзивите след първия ден.
Добре е, че са заедно с приятеля му от детската градина. Иначе не знам как щеше да се съгласи да го оставя на непознато място, с непознати деца и непознати преподаватели. Дано да му хареса, защото това ми е най-близкото до в къщи и най-удобно място да го оставям през лятото за цял ден.

# 424
Здравейте!
gabelas17,аз също се чудя между предплатената услуга и Комбина,но по-скоро ще е първото.Пуснах и тема тук по въпроса.Засега нищо не сме предприели по въпроса,защото моя юнак си е блокирал апарата. WhistlingЗасега говорим от домашният телефон,така винаги знам къде е със сигурност.
Киса,предполагам,че щом родителската среща е чак септември не се очаква да се включите като спонсори на евентуален ремонт на класната стая. Thinking
Мамче,бързо оздравяване. Hug
Честито на всички записани първолачета! Peace
Хубав ден! Peace

# 425
Според мен детската прима е много удачен вариант за децата. Всеки месец картата автоматично се зарежда от сметката на родителя с 5 лв. Дори да свършат паричките в картата, детето и родителят за който е закачена продължават да говорят помежду си на 0 ст за мин. и не се губи връзката. Може извънредно да се зареди картата с СМС, ако родителят прецени.
Сестра ми има първокласничка, която от 6 м. е с такава карта. Обаче девойката все още не се е посветила на дълги разговори и в картата има натрупани 27 лв, т.е. парите не се губят, ако не се изговорят.

# 426
  • София
Аз също съм за детската прима. Ще взема на Сашата такава. А какво ще кажете за апарата? Имаше една промоция сега.. Нокия за 44 лв с детска прима. Ходих да я видя.. ама много смотана тая нокия бре... Аз не искам да й взимам хубав телефон, ама тоя беше ужасно допотопен... Twisted Evil

# 427
Ние му взехме много хубава Нокия за 50лв., а карта ще купим отделно.

# 428
  • sofia
Обаче девойката все още не се е посветила на дълги разговори и в картата има натрупани 27 лв, т.е. парите не се губят, ако не се изговорят.
Ще взема да питам дали могат да се прехвърлят средствата към номера, към който е вързана детската прима, защото иначе ще ме пънат да ги изговярам вместо детето newsm78
Той само с мен говори, т.е. нищо не харчи....което ме навежда на мисълта, че обикновената прима е по-добрия вариант за по-малките.
Ваче, коя нокиа - модела де?
Борис е с 1662, единствената екстра е радиото. Евтин, че да не ме яд като му се случи случка

# 429
  • На село (близо до Лондон)
Какво мобифони на деца на няма и 7 години? Позволено ли е в училищата? Shocked За какво съм им тел на такива малки деца...

Мислите ли да записвате първокласниците на чужд език? Аз дори бях избрала школа, но госпожата каза, че не е хубаво да ги натоварваме допълнително в първи клас с чужд език.

мирта хубаво е децата да учат чужд език от малки но да е забавно, по като игра. Филип имах желание да го запиша на френски, 40 мин веднаж в седмицата след училище, но той се отказа Sad.

# 430
Тук си е наложително. Разрешено е носенето в училищата, но е забранено ползването, когато са в час. А и детето вече играе само зад блока и не лошо да имам връзка с него непрекъснато, вместо да викам като пъдар от балкона.  Joy
В 1-ви клас ученето на чужд език тук е под формата на игра - говорно, песнички, оцветяване и подобни.

# 431
  • София
Веси, чакай да видя кой модел е, че за мен телефоните са мнооого чужда материя.

Ето я
http://www.mtel.bg/info/promotions/index.php?PromotionID=2137

Има само аларма, калкулатори, часовник и смс... Инае изглеждаше здрава като апарат и непривлекателна.

А между другото има ли някакъв начин на тази прима да се ограничат изходящите повиквания само до семейство и приятели. Т.е. детето да може да набира само спешните и само нашите телефони?

ДесиХ3, откъде я купихте тази Нокия за 50 лв. Нова ли? Дай да погледна ако има възможност.  Hug

# 432
При нас в първи клас английският беше крайно малко. Но аз и не настоявах за повече - исках първо да се научи да чете и пише на български. Сега от началото на ваканцията се занимаваме вкъщи по английски. Допълнително на уроци няма да ходи, аз ще си го обучавам. Почнали сме с азбуката, засега върви приятно и успешно. Simple Smile
За телефоните - нашата учителка помоли в първи клас да не носят. Реално не им трябват - оставяме ги за около 3 до 3 часа и половина в училище. Водим ги и ги взимаме. Ако има проблем, учителката се обажда.  Малко по-различно стоят нещата, ако децата остават по цял ден в училище. Но ако си ги взимате пообяд, наистина не виждам нужда. Иначе Косето има телефон, но не го е носил в училище. Дори в момента съм го загубила вкъщи някъде Embarassed и не мога да го открия. Съответно батерията отдавна е паднала..... Той е на сметка, но това само защото миналото лято се наложи да си взема нов апарат и взехме и нова карта. Иначе щях да го оставя на предплатения вариант.
Предлагам в новата тема да се направи списък по училища. Така направихме в темата на набор 2002 - "старите" първокласници. Можете да надникнете и чакам отзиви!

# 433
  • На село (близо до Лондон)
chibi явно си трябват мобифони. Филип играе или в нашия двор или при съседите в техния двор. До училище и от училище аз го водя, така че няма нужда още. Освен това тук не са позволени мобифони на деца поне до 11г (като свършат началното училище) за после не знам.

Филип в детската градина, на 3 и 1/2 беше, сестра ми го заведе една сутрин и тя му беше дала телефона си да и се обади като иска да го вземе  Rolling Eyes. Явно сутринта е искал да остане с нея в къщи да играе и тя се е предала и да го забаломоса му дала мобифона си. И така нашия юнак играл (той ходеше от 9 до 1 само) и към 11 отишъл и си извадил мобифона от чантата да и се обажда. Едната учителка го видяла и той обяснил каква е ситуацията, че търси леля си да го прибере ooooh!. Та после викаха и мен и баща му в детската да се обясняваме как така и защо има мобифон Confused ooooh!

# 434
  • София
А я вижте тоз телефон какви опции има.. върви с Примата, само че мъжът ми е категоричен, че самсунг не иска. То и аз съм крайно анти настроена за самсунг като фирма, обаче тоя телефон не вярвам да оцелее повече от година-две та май ми е все тая какъв ще е..
http://www.mtel.bg/info/promotions/index.php?PromotionID=2173

Ама има примамливи екстри  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт