2003 новите първолаци 2010/2011 - 4

• 28 469
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Ели разкажи малко повече за тези курсове в Интелект, каква е таксата колко пъти в седмицата по колко часа са уроците и от кога ходите и доволна ли си . Гледах в сайта, че учите по нашите учебници, а искам да преместя Митко по близо до училището.
Таксата беше 450лв, ако не се лъжа  Embarassed, различна е ако се плати на 1, 2 или 4 пъти.
Цялата учебна година (без ваканциите) два пъти в седмината по 1 и 1/2 астрономически часа. Вики е във филиала в Борово, учителката им е прекрасна, бяха общо три деца в групата. То си беше повече като частни уроци, а не като курс.
Детето много напредна, ходи с удоволствие, амбицира се да учи, а аз престанах да преподавам английски в къщи и да го дебна като есесовец  Embarassed Wink. Освен, че учеха много песнички и явно се забавляваха, учителката наблегна на материала, взеха си всички уроци и даже допълнително един месец учеха по преснимани материали. Караше ги да си пишат думите, да учат наизуст, но учудващо Вики не е мрънкал за домашните, а по принцип той обича да мрънка  Wink, когато има да пише.

Той завърши 2 ниво, учеха по Оксфорд, но от септември ще са по Лонгман. Не съм сигурна дали сменят програмата на всички или 3-то ниво така или иначе е по тези учебници.
До сега нямаха изпити за официален сертификат, но догодина ще ги подготвят и при желание от наша страна ще може да се яви.

В първи клас ходеше в Алина, преместехме го най-вече защото ни беше по-удобно мястото. Оказа се добро решение, доволни сме.

# 451
  • На село (близо до Лондон)
Според мен телефона е задължителен. Случвало се е да ги пуснат по-рано, случвало се е да не мога стигна на време, случвало се е да му стане лошо и да се наложи да го вземе по-рано, случвало се е да имат извънкласно занимание за което е забравил да ми каже и ми звънна да го взема по-късно, случвало се е да забрави да ми каже, че трябва да носи пари за нещо си там и да ги нося като го взема и др. подобни изцепки Simple Smile.

.Ели. и aunt Ogg не дават тел, колелета, играчки и др да се носят в училище. За колелета.скутери ако водиш детето така до училище после си го взимаш с теб или го оставяш в училището на специално място за колелета. Играчки може- една само в петък за "покажи и разкажи", където детето се изправя в класа и разказва нещо за себе си и играчката, а другите слушат. Това още в детската градина (2 до 4г) го правеха и Филип редовно носеше едно плюшено пате с което спи Heart Eyes.
Ако трябва да го взема по-рано, нещо не му е добре и тн ми се обаждат в работа/къщи и отивам да го прибера, ако не го държат в офиса на училището докато не отиде възрастен. Това пак казвам е за началното у-ще, по нагоре сигурно е различно

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 17:08 от GI

# 452
  • София
И Ани има някаква супер обикновена Нокиа с прима кидс, записали сме й нащите телефони и тези от групата и само тях знае да набира.

Днес и аз я записах в училището-приеха я в руското, плюс още 12 деца от нейната група Laughing, ама ми върнаха картона да нанесат всички имунизации, не само последното Манту. Родителската ще е на 16-ти.

# 453
  • София
yovanka, честитооооо!!!  Hug Hug Hug Hug Моята мечта руското... за съжаление се отказах по лични причини  Wink
Но намерих на Сашата учителка по руски  Sunglasses

# 454
  • Русе
  Надявям се утре да свърши командировката и привечер да се прибера при моето момченце.

За руския и на мен ми се ще да учи и руски.Самият той се впечатлява от езиците и от руския. За сега слага по едно ы на всяка дума и пита така ли се казва на руски.  Laughing В училището, където ще учи от 4 или 5 клас имат и руски освен западния.

# 455
  • Чикаго / София
Според мен телефона е задължителен. Случвало се е да ги пуснат по-рано, случвало се е да не мога стигна на време, случвало се е да му стане лошо и да се наложи да го вземе по-рано, случвало се е да имат извънкласно занимание за което е забравил да ми каже и ми звънна да го взема по-късно, случвало се е да забрави да ми каже, че трябва да носи пари за нещо си там и да ги нося като го взема и др. подобни изцепки Simple Smile.

.Ели. и aunt Ogg не дават тел, колелета, играчки и др да се носят в училище. За колелета.скутери ако водиш детето така до училище после си го взимаш с теб или го оставяш в училището на специално място за колелета. Играчки може- една само в петък за "покажи и разкажи", където детето се изправя в класа и разказва нещо за себе си и играчката, а другите слушат. Това още в детската градина (2 до 4г) го правеха и Филип редовно носеше едно плюшено пате с което спи Heart Eyes.
Ако трябва да го взема по-рано, нещо не му е добре и тн ми се обаждат в работа/къщи и отивам да го прибера, ако не го държат в офиса на училището докато не отиде възрастен. Това пак казвам е за началното у-ще, по нагоре сигурно е различно

И при нас е абсоютно същото. В началното училище /от Предучилищна до 5ти клас/ децата се оставят и взимат само от родителя с/у подпис. Детето не може да излезне само от училището, ако има нещо, болно е или нещо друго е станало, ни зввънят да го вземем.  Въобще телефона в деца на тази възраст е абсолютно безмислен тук, дори само ще им пречи. На децата не е позволено да носят телефони в училище, играчки /освен в петък/ и пр.

Честито на записаните първолачета вече!

# 456
  • с/у ОколоМръсТното
Ето едно клипче на моето пианистче - http://www.youtube.com/watch?v=SpH1lE8mNuA

браво, много добре!
Поздравления   bouquet
Къде ходи на уроци по пиано, че съм забраила..

# 457
Мамчета,къде записахте децата?Ние днес решаваме  newsm78,не вярвах,че ще ми е трудно да избера.Ужас

# 458
  • sofia
Роси, в удобно за водене и взимане училище  Wink 138-мо за нас.

# 459
По темата за телефоните- моето дете си каза претенциите-телефон с капаче или плъзгащ се, и то да е нов апарата Mr. Green, моят старият не го иска- а етолкова запазен, но няма тези екстри. Ще видим дали ще я огрее Grinning
заинтригувахте ме с тази Прима фор кидс, ще проуча въпроса ,докато все още не е свършила промоцията.

За облеклото- според мен най-добре ще е за децата, ако си имат униформи, а и за родителите също ще е облекчение.
Още в детската им правеше впечатление на децата кое как е облечено, с какви дрешки ooooh!
В някои училища въвеждат униформите след първи клас, да не се травмират децата допълнително и от това задължение.

Ели случили сте на много добра преподавателка с английския, като описваш с какво желание детето учи езика.
Това е важното - да не го възприемат децата като задължение и да учат насила, а сами и с желание да се занимават. Браво на тази преподавателка.

Betty L много добре се справя детето с пианото  Peace Поздравления

Вчера моята госпожица не издържа целия ден с баба си , и ме посети следобед в офиса- ходихме двете до Данъчно, до една банка , в офиса не се спря на едно място- обиколи всички стаи- изобщо не миряса.
Май отсега и` е скучно в "бабината детска".
След работа се засякохме с две дечица от нейната бивша група на едно кръстовище- и трите си викаха и махаха , подскачаха докато се видят, после се прегръщаха-беше голяма радост.
Трябва да питам нашата докторка за Мантуто- на нас още не са ни правили.

# 460
Сашко също е записан в близко удобно за водене и вземане, и добро училище.  Peace

# 461
Благодаря, момичета! Много се гордея с момченцето си!
Шани, ние живеем в район Нови Искър, съответно Косето ходи на пиано в местното читалище. Но учителката му е от Надежда, аз съм много доволна от нея. Има подход към децата. Косето започна уроците когато беше на 4 и половина. Тя така успяваше да провежда уроците, че да му задържи вниманието. Peace

# 462
Бети, страхотен пианист, да го поздравиш!   :bouque

Лора от вчера е записана в първи клас, поканиха ни тези дни да минем да се запознаем с учителката, "че ни видяли ,че не сме бързали да си ходим". Родителска среща - на 28 юни.

Лора има телефон от около година и половина, най-обикновенна дървена нокия, отначало се впечатляваше от ферерчето най-вече, но "даже имало и телефон".  JoyПретенции за друг няма. Вкарала съм и номерата на баща и и моя. От време на време я оставяме сама за час -два- три  ,налага се и и се обаждаме.
Сега остава и да дооздравее ,че да я изпратя на село при баба и, че първата седмица на ваканцията я започнахме болни.

# 463
Бързо дооздравяне и на Лора!  Praynig
Мам4е, как е днес юнакът?  newsm78

# 464
Мамчета,къде записахте децата?Ние днес решаваме  newsm78,не вярвах,че ще ми е трудно да избера.Ужас

Ние също сме избрали възможно най-близкото добро училище. Не е в нашият квартал, в съседен е, но е близко като за София, а и ми съвпадат маршрутите с воденето на малкия на ДГ, та с един куршум двата заека обслужваме Wink. За съжаление кварталното ни училище хич го няма, а и във форума никой не се е интересувал от него newsm78. Явно от пръв поглед не буди доверие.

За първият учебен ден имаме униформа. Само за обувките ще мисля, но ще трябва да са някакви по-спортни, за да може да си ги носи после всеки ден. Във всеки случай и бели маратонки няма да вървят, защото панталонът е с ръб, но има време за мислене и търсене.

Общи условия

Активация на акаунт