Разделно хранене - 43

• 31 390
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
ДОБРО УТРО,СЛАДУРАНКИ!

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 08:10 от Dundy Sladurska

# 61
Явно Алексче, е твърде ангажирана и тази сутрин, за да ни поднесе ароматно кафе с доза добро настроение  Confused
Алексе хубав и успешен ден мило, ама вземи влез по някое време и драсни два реда, само да те чуем поне, че липсваш  Cry и стихчетата, също ми липсват  Wink  bouquet
Лени жалко мило да чуя, че не се чувстваш добре - надявам се скоро, а не всъщност скоро всичко ще е наред  Peace В случай, че мога да помогна с нещо - казвай  Hug
Йонито мило говорих с хора, които страдат от дискова херния и те казаха като Лени - плуване и нищо друго  Peace
Гелика новината не ме радва  Cry Ясно, че ако се налага да се маха трябва да се махне, но ти сигурна ли си че трябва?????? Мнението на един ендокринолог ли взе или на няколко? Провери ли всичко, изследвания, евентуални последствия след операция, начин на лечение и т.н. Лично аз не бих дала да ме режат /в БГ всеки слагат под ножа с и без причина  #Cussing out/ В случай, че имаш нуж #Cussing outда от добър ендокринолог - казвай на време  Hug Не позволявай да те ползват за опитно зайче  #2gunfire Как се казва доктора, който ти каза че ще ти махат щитовидната железа? С радост бих ти помогнала - дай само инфо  Hug
Вяра разбра ли че си ме имаш в листата на фейсбука?  Joy
Госпожо,Мурка,Хепи  Flutter Heart Eyes
Сладурки страхотен, слънчев и топъл ден от мен  Hug

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 08:12 от Dundy Sladurska

# 62
  • Скопие/Асеновград
Добро утро, момичета  bouquet Само ви чета, защото нямам време да пиша. И двамата дребосъци са с някакъв вирус, подкараха едни кашлици, едни мърсоли...Малкият имитираше големия как кашлял, накрая и той почна да кашля  Mr. Green Изгуби глас, плаче все едно писука Crazy Спи ми се ужасно, утешавам се, че догодина ще успявам да се понаспя.
Дънди, по-лесно да се махне, вместо да се занимаваш да лекуваш  Mr. Green И задължително те убеждават, че нищо не било, еее, операция някаква, лека била Simple Smile)))) За съжаление не само в Бг е така.
Трябва да ставам, Боян почна да грачи, изглежда му се приспа.

# 63
Здравейте! Не съм ви чела напоследък, че време не ми остава.

2 бързи въпросчета
: може ли ориз с маслини/авокадо? В таблицата пише скорбялни+маслини/авокадо може, а оризът си е скорбял а отвсякъде... И второ може ли филийка с овче сирене, което е високомаслено и както кашкавала си мисля, че би могло да се счита за мазнина?  newsm78

Иначе от петък съм с още 2 кг надолу! По принцип свалям по 1 на седмица, а сега 2 за няколко дни, не можах да повярвам, но съм адски щастлива!

Поздрави на всички!  Hug

Редактирам се, че ви поизчетох Simple Smile

Йонито: бързам на теб първо да пиша! Аз съм с дискова херния от години. Проблемът ми е някъде от около 20-годишна и вече за съжаление свикнах с това. Какво ли не пробвах, какви ли процедури не правих, чак в Германия ходих на лечение и нъцки - нищо не помага! Sad И аз не съм за операция, НО подобрение няма да имам, вече съм си сигурна и съм го приела. ТА исках да ти кажа, че за нас наистина най-добре е плуването! В никакъв случай разни (редовни) тежки танци, аеробики, тае бо, дори бягане и т.н, тъй като най-просто казано прешлените се набиват едни в други и съответно това за нервчето, притиснато между дисковете на прешените ти хич не е добре! Аз на плуване съм ходила за по няколко месеца няколко пъти в живота, но нещо особено зимата не ме блазни студена вода и все се отказвам. Sad Тази зима го замених отново с фитнеса, тъй като с плуване кой каквото и да ми говори не се отслабва, а трябваше да отслабна след раждането. (а и както и ти самта си отбелязала особено с такъв проблем като нашия в никакъв случай не трябва да ни тежат килограмите, особено от шкембака...) От години си ходя на фитнес и да ти кажа просто съм свикнала какви упражнения да правя - такива, които НЕ натоварват кръста ми (където ми е проблемът) !! Някой беше казал много опитен инструкто - да! За съжаление в БГ са предимно мазни културистчета, които нямат хал хабер от човешкото тяло и същността на подобни зравословни проблеми като нашите. Така че наистина много внимавай. Избери някой, които изглежда съвестен, нека някой ти препоръча някого и му кажи, че НЕ искаш упражнения, които ти натоварват проблемната зона. За самите упражнения няма да навлизам в подробности точно както правя, но за кардиото ще ти кажа - крос тренажор, степер и понякога ходене на пътеката. Толкова от мен, дано съм била поне малко полезна.  Hug

Лених: къде тази градина? СТрахотно звучи, лелеее   bouquet

Дунди, Мурка
: ето рецептата:

Ягодов чийзкейк

250-300 г обикновни бисквити, 1 пакет-пакет и половина
около половин пакетче масло от големите
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г-300гр крема сирене Филаделфия ИЛИ извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.
Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.
Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара (сиренето), млякото, лимонов сок, захар и ванилия.
Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.
Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.
Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира. Ако случайно кремът ви стане по-течен (както при мен) сложете кейка в камерата, за да стегне хубаво и го извадете примерно 20тина мин преди хапване Wink (после обратно в камерата - ако въобще е останало още  Joy )

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 11:23 от Бърборанка

# 64
  • София
Здравейте  Hug
Дънди - мерси за кафенцето Heart Eyes
gelika - миличка Hug Аз имам приятелка с махната щитовидна, пие хормони всеки ден и се чувства добре Hug Доста лекари в София е посетила, ако имаш нужда от координати, казвай Hug
ВяраВики - аз по вашия край не ходя Crossing Arms Stop Много обичам града, ама от там е моят другар, а той не ме кани на гости Thinking Освен да дойда самостоятелно Whistling
Бърборанка - браво за килограмите Heart Eyes Hug Мисля, че комбинациите са разделни Simple Smile
На всички сладурки Hug  bouquet Хубав ден Heart Eyes

# 65
  • Canada
Добрютро моми4ета,

Дънди мерси за кафенцето, аз слагам закуската:

В4ера заредих и у нас обилно с плодове за да имам винаги под ръка, когато ми се прияде сладко  Wink

Лени, какви прблеми си имала след фитнеса(ако не е тайна разбира се)? Да не би болки в мускулите след като си спряла активно да се натоварваш? Аз съм преживявала такова нещо, много е гадно....Ами по време на бременността болеше ли те кръста или носеше поддържащ колан? Heart Eyes
Яна, мерси за из4ерпателния отговор Hug Да за съжаление натрупванията са ми основно около коремната 4аст, аз и затова правя (правех) постоянно много и разли4ни коремни преси с усуквания и други к.преси, но явно с годините става все по-трудно да се сваля (мои ли4ни наблюдения). Ве4е си мисля 4е имам разтегнати коремни мускули Rolling Eyes
Какви щадящи к.преси правите, ако има изобщо такива?
И аз си правих изледванията в БГ и доктора беше категори4ен 4е съм за " под ножа", затова му казах 4е ще потърся в Канда друго мнение, защото знам 4е тук не оперират току така....
А плуването на мен ми действа отслабващо и съм забелязала, 4е ми се заглажда целулита.....чуствам се хем физи4ески натоварена, освежена и като след масаж.
Гелика и аз като Дънди те съветвам да вземеш второ лекарско мнение, разпитай и за хора правили такива интервенции  Hug
Алекс сигурно има изпити, нали у4еше усилено, ако да УСПЕХ! Heart Eyes

На мен пак ми свърши времето, тръгваме на градина....ще намина пак по-късно Hug Heart Eyes
Лек и топъл следобед ! Hug Hug Hug Hug Hug

# 66
  • България
здравеите момичета Hug
минаха празниците.изкарахме чудесно.голямата ми дъщеря беше наикрасива на бала hahahaлеле колко съм скромна bowuu Joyв феиса може да видите снимки-благодая че ме приехте и там  bouquetтук така и не се научих как става.курбана и тои беше на ниво.добре че се осетихме на време да не изтървем празника-СВЕТИ ДУХ.
от днес съм горда разделничка.закуска ягоди,обяд заек със салата,вечерята я обмислям.
сега ще ходим в парка да се забавляваме с малкото съкровище.
момичета не мога да влизам направо в темите които пиша-имали някакво изменение тук,а аз да не съм разбрала?
целувки на алекс,мурка,джиджи,дунди,хапъсмиле,гелика Hug Hug Hug Hug Hug Hug и на всички които не споменавам..
все се каня да си запиша всички имена да не изпускам никоя от вас!  bouquet

# 67
Пак е нахлул ентусиазма по споделянето Laughing Но с тия здравословни проблеми хич не ми харесвате.Хайде да се появява Госпожата и да ни направи едни кратък курс "Джон Кехоу" и да не ни боли вече нищо. Mr. Green
Мурка - много сложни теми от тези доклади.Представях си ,че е нещо по към икономиката / то нали е сега модерно /,но...щом това те влече.Успех занапред newsm10
Дунди - малко ми е мътна с фейса,но сега пак ще се заровя да те издирвам Wink А за Палмата,явно не сме се разбрали,но няма значение.
Хепи - ами направо се чувствай поканена.И това,че твойта дружка не те кани отново ме подсеща за една стара тема където,коментирахме неговото отношение.Почивката в Тунис може да ти даде възможност да помислиш за връзката си.
Няма да се оплаквам,а ще ви кажа че и днес мисля да си дам почивка от домашни задължения.Хайде да си починат и те от мен Mr. Green

# 68
Здравейте момичета! Благодаря за подкрепата!  Hug Hug Hug Heart Eyes
Dundy  ,Yonito , да милички, консултирах се. Най напред ендокриноложката в Гоце Делчев, предновогодишно ме шокира с диагнозата- възел в левия лоб/ на български/ и препоръка за консултация с хирург. Аз естествено се порових и стигнах до двама, който са специализирани в областа и правят безкръвни операции. Бях и при двамата, а междувременно и при един друг хирург. Всички бяха на едно мнение. Да се изчака 6 месеца. Чаках и резултата е: левият лоб с още по- голям възел, в десния се е появил също доста голям. Всички ми обясниха, че в моя случай медикаментозно лечение е невъзможно. Лошото е, че ме боли жлезата и трудно преглъщам.
Та това е. В понеделник, здраве и живот съм в операционната. Ще ме оперира доц. Росен Димов, в Пловдив. Между другото, майка ми е с махната щитовидна жлеза преди 32 г.
happysmile , и аз ще съм като твоята приятелка. Ще пия хормони.
Лека вечер!

# 69
Гелика успех и бързо възстановяване  Hug Позитивното мислене, че ще се оправиш след операция е задължително  Hug Joy
Вяра да бе мило имаш ме във фейса  Hug Flutter За Палма в самият град плажовете са меко казано отврат, но извън града са супер  Party
Хепи абсолютно подкрепям Вяра - една равносметка и много хубави емоции на почивката ще ти дойдат супер  Hug

# 70
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, но все не стига времето.Операцията на третата сливица на щерката мина и вече е добре.Малката само щурее и трябва да съм по петите й.Разделното го бях поизоставила тъй като не си бях вкъщи.От днес до петък/пълнолуние/ разтоварвам.И след това ще се опитам да съм разделна.
Гелика, успех мила и бързо възстановяване.

# 71
Здравейте и добър вечер!Нямам време,късно се връщам .Фирмата садим тютюн.Ох нямам време!
ОБИЧАМ ВИ ВСИЧКИ!

# 72
  • TX

Лека нощ на всички разделнидшички  Hug

# 73
# 74
Дунди - благодаря ти другарче  Hug, ще се справим!
Мимчо  Mr. Green, какво съвпадение и аз днес сутринта ( към 03 часа си мислех, че пък догодина по това време ще си спяяяяяя! )  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green - гушки на Младежите, как е Дамян като батко?!Цункай ги и двамата!
Йони, никаква тайна не е! Имах болки - в интерес на истината доста силни, като имаш предвид че прага ми на търпимост към болка е доста висок.
Аз имам травма на гръбнака, която е от доста години и честно казано изобщо не би трябвало да го товаря ( в това число бременностите също са огромен риск, но вече са зад гърба ми слава богу)! Към края на последната не искам да се връщам - направо имах чувството че не мога да мръдна, носех колан през цялото време от 4-ти месец до края и въпреки това беше много тежко.... но .... отцелява се - вече съм пушка  Mr. Green Flutter Crazy, както казва едно друго другарче!
Бърборанка е права, че и доста трудно е да намериш читав инструктор поне тук де, но при вас може и да се намери.
В интерес на истината сега се сещам за Пилатес и Каланетика май и те са приложими, но за всеки случай се консултирай с лекар или поне с рехабилитатор.
На мен точно читав рехабилитатор ми направи фитнес програма, която се оказа добра и я ползвам като база над която си надграждам разни упражнения, но все пак имам цяла година в НСА и 16 години опит като състезател и после още 8 като треньор. Затова със спорта внимателно, ако съвсем нямаш с кой да се консултираш правиш малки серии упражнения и виждаш как ще се чувстваш след ден-два и така постепенно продължаваш, като щом усетиш болка или друго неразположение веднага прекратяваш. Peace
Бърборанче, колкото и да е странно цялата тази "градина" е на балконите ми в огромни кашпи, повечето дръвчета са бебета и като станат достатъчно големи ще украсят полянката пред блока, но засега ги отглеждаме у дома.
Гелика, всичко ще е наред!  Hug кураж!
Алексче, дано скоро си по-малко натоварена и те чета по-често!
Госпожо  Hug

И да кажа, че рецептата за чийзкейка и умопомрачаваща  Crazy Flutter ще се пробва.
И още ориз с маслини може, с авокадо не съм 100% сигурна, но май също може. Но хляб със сирене според мен не е разделно.

Hug Hug Hug на всички

Общи условия

Активация на акаунт