За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 385
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не съм проверявала коя козметика може да се приложи за толкова малко бебе. Моят син не съм го мазала 1вото му лято. Стоеше под сенника на количката. Бях купила и чадърче. Не съм имала проблем с изгаряния, т.е. остана си бял Simple Smile
Миналото лято мина с Бюбхен 30. Но това лято купих Vichy 50.
Никой не е казал, че трябва да спрете разходките. Пропускайте само обедните часове когато слънцето е най-силно.

# 256
Излизаме сутрин рано за около два часа и вечер след 18ч за пак за около два.Нямаме проблеми с изгаряне ама тук в Пловдив си е ужас.Струва ми се че е започнал да хваща тен въпреки че сме все на сянка,ама то нашия род сме си с по една слънчева баня по рождение Simple Smile

# 257
  • София
Защо не се консултирате с педиатъра? На мен тя ми препоръча кремове за миналото лято, даже и мостри ми даде. Но пък моя син беше по-голям когато започнах да използвам слънцезащитни кремове.
На този, който купих онзи ден само пише "за деца". Няма конкретизиране на възраст. Във форума мернах мнения, че кремове се препоръчват след навършване на 6-7месечна възраст.

# 258
Еми така ще направим.Все пак благодаря за вниманието!!!

# 259
  • София
Миналото лято и аз не съм мазала с нищо. Само под сенника и чадърчето и със старият и изпитан метод с тензуха съм пазила бебка от слънцето. Не сме имали проблеми. Това лято още не съм взела слъцезащитен, може би и аз виши ще взема. Има ли мостри на Виши? Оказа се, че на Мустела не и понася слънцезащитният крем и ми се ще да опитам преди да дам 40лв.

Аз имам малко може би глупав въпрос. Взех спрей-репелент на Чико... та да питам как се нанася? Само на откритите части ли? На лицето, ръчичките маже ли се?

# 260
Дали е възможно от Нестле Джуниър 1, детето да се изрине?- досега бяхме на Аптамил 2 и тъй като става на 1 г, го смених от два дена и се изрина, но се чудя дали е от млякото или от жегите newsm78

# 261
  • Mediterraneo
Във форума мернах мнения, че кремове се препоръчват след навършване на 6-7месечна възраст.

Това съм го чела вече на доста места и става и моят избор. Навремето и голямата си дъщеря не мазах с нищо първото лято, сега и с бебето ще си спестя този разход- така или иначе бебетата са на сянка, излиза се само рано сутрин или надвечер, реална опасност от изгаряне няма. Преекспонира се със сигурност клепането на новородени бебета с тези слънцезащитни мазила от по 40- 50 лв  Stop

# 262
Малко помощ ми трябва..
доста четох и питах, и май няма еднозначно мнение, но все пак -
с какви дрешки се изписва бебето? Порт бебета, пелени, одеалца, май всеки има различна идея, но все пак много ще се радвам на съвет..

# 263
Момичета, а кога се избира и записва при педиатър? Има ли някакъв срок след раждането, в който трябва да се запише детето? Питам, защото нали втория болничен след раждането се издава от педиатъра на детето. Мерси предварително!

# 264
Рашина2 избора го прави преди да си родила, т.е. да си си направила проучване и да си решила при кого ще запишеш детето. Говори с него и когато детето се роди той следва да дойде веднага след изписването ви у дома.
Тогава ще ти каже какви документи да приготвиш и да си закупиш бланка за първоначален  избор на личен лекар и след като си готова ги занасяш на лекаря. Peace

# 265
  • Mediterraneo
с какви дрешки се изписва бебето? Порт бебета, пелени, одеалца, май всеки има различна идея, но все пак много ще се радвам на съвет..

Зависи от сезона, разбира се.
 През януари, в голямата зима, изписаха бебето, омотано в чувалчета и одеала, не ѝ се виждаше дори лицето( при минус 20 и моето ми се искаше да скрия).
Голямата ми е раждана през май- обикновени дрешки и една по- плътна пелена.
Ако говорим за лятото- тънки дрешки и тънка пелена, не са ти необходими никакви одеала и порт бебета.

# 266
  • София
Рашина2 - най-добре преди да родиш, в 8-9 месец да поговориш с избраният или набелязаните педита...да видиш дали отговарят на очакванията, разбиранията ти, дали биха ви приели и т.н.
Когато се роди бебето и ви изпишат до 24 часа педито трябва да ви посети, тогава ви записва, а официалното вече записване става като излезе ЕГН-то на бебето.

Драга - зависи кога раждаш, за в момента...при 34 градуса бих занесла просто едно боди без или с къс ръкав и разбира се ако ще го пирбирате с кола, столче(кошница) за кола. евентуално някава тъничка пеленка ако подухва. В колата - сенник на прозореца задължително да не му напича.

# 267
Благодаря Ейнджъл и Денни! Много сте отзивчиви! Добре че си попитах аз Wink

# 268
  • София
Драга, както са писали много зависи от сезона и времето. Най-добре е дрехите за изписване да се съобразят с това.

Рашина2, според мен е най-добре предварително да сте се уговорили с педиатър.
1вата педиатърка на дъщеря ми беше от б-цата, в която родих. Съпругът ми в деня на изписване отиде в детското отделение и "хвана за ушите" 1вата се изпречила педиатърка. В много отношения случихме на добра педиатърка. На 8м прехвърлихме дъщеря ми при друг лекар.
За синът ми педиатърката на дъщеря ми сама каза "чакаме ви" Simple Smile Имахме негласна уговорка от страна на педиатърката.

# 269
Ами да, Ан Мари, мерси много! Ще се уговоря с педиатъра предварително. Мисля да пробвам в 11та поликлиника - чувала съм добри отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт