За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 395
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Рашина2,втория болничен се издава от болницата в която раждаш,а третия от педиатъра на детето,като тогава става уравняване на дните между термина и раждането ако има разлика.

# 271
Рашина2,втория болничен се издава от болницата в която раждаш,а третия от педиатъра на детето,като тогава става уравняване на дните между термина и раждането ако има разлика.

Ами именно де. Аз писах втория болничен "след раждането" т.е. не броя първия - 45 дневния Simple Smile Мерси

# 272
Привет!
В момента сме на гости в прованса, сиреч в Смолян и малкият снощи вдигна Т. 38, вечерта по никое време...започна с мрън мрън, но си спеше, усетих че е топличък и измерих Т. След няколко часа се събуди с плач, дадох Панадол бейби и явно го успокои веднага, защото Т. спадна за 15мин. и спа непробудно до сутринта чак. Днес наобед започна пак да вдига, пак 38, видимо му е некомфортно. дадох Панадол отново (и снощи, и сега той успява да погълне само половината доза от мл., които отговарят на неговите кг, но явно му действа все пак). веднага му светна, дори сега заспа, няма Т. Отдавам го на зъби - засега няма нито един. Т. не е вдигал досега, за първи път го виждам такъв...Пътуването насам беше кошмарно, жега в колата, изпотен, но всячески се опитвах да го пазя от хладен въздух, подсушавах го и т.н. - т.е. не мисля че е настинал. Гърлото му е ок, не кашля. Ака нормално. Отказва твърда храна днес, само 3-4 лъжички и спира, но вода и мляко пие.
Тук е малко сложно с ходенето на лекар. Частни такива няма. Или ходиш и висиш в детска консултация, докато някой те отрази, или чакаш да стане вечер и ходиш в спешен кабинет, където има лекар от детското отделение. Чудя се има ли смисъл да се мъкнем по болницата, освен да го преслушат, друго няма да направят, а и то какво да се направи, ще кажат че е от зъби Confused Иска ми се да го погледне лекар, ако и довечера вдигне Т. От друга страна - не знам какво биха изписали, освен антипиретици...и тук идва едно въпросче, което си задавам - ако давам 1-2 пъти дневно Панадол, и то не цяла доза - до кога мога да овладявам Т., колко дни? В листовката пише да не се дава повече от 3 дни, но май имат предвид, ако се дава през 4 часа постоянно.
Споделете вашият опит, дайте съвет, не знам как да подходя.
Родителите ми са се панирали, аз съм много спокойна, чак се притеснявам от което Rolling Eyes
Благодаря предварително Hug

# 273
  • София
давай цяла доза. може да даваш 4 пъти на денонощие мин през 4 часа. ако прекалено много вдигне и не се влиае от панадол, може да се даде и доза нурофен илил хексалгин например(това ако дигне над 39 или към 40)
иначе независимо от това което пише ако детето е болнио и повече дни се дава ест.
аз бих го завела...в тази жега знае ли човек, може и лек топлинен удар да е получило...може и леко да се е възпалило ухо например.... може и хремичка някоя да има...може просто симтомите утре да се появят...много неща може, но аз за един преглед и една слушала бих го завела...

Ти как видя всъщност има ли му нещо на гърлото?

като отидете на преглед вместо да кибичите докато някой ви обърне внимание може да предложите да си платите за прегледа и според мен ще ви приемат веднага. Ако нещо стане посред нощ - спешният кабинет.

# 274
Както винаги си на линия Grinning Hug
Майка ми му погледна гърлото, има опит с тези неща Laughing
Ако отидем в редовно време, дори да искаме да си платим - първо минават всички останали, накрая сме ние, което значи кибичене отпред поне час, в най-добрия случай...много тъпо. Затова някак си предпочитам в спешен кабинет, там поне викат лекар специално за теб (обикновено няма много деца).
Трябва да ида до аптека, да взема Нурофен и Хексалгин, макар че се надявам да не се стигне до тях.
По принцип, нищо не ми коства да го заведа довечера...просто знам как ще мине прегледа, дет викаш - слушалка и гърло и това е. Не че в случая нещо друго може да се направи де...
Мерси Hug

# 275
  • София
ако задига пак може и една освежаващ баня да спретнете - вода с телестна Т...т.е. около 36-37 градуса...не някаква ледена...смъква Т и ободрява Simple Smile давай повече течности...то в тези жги и аз отказвам твърдата храна Simple Smile

за прегледа ако ходите - нека погледнат и ушите евентуално...въпреки, че сигурно щеше да пищи и плаче доста ако там беше проблема.

# 276
  • София
За ушите и аз се сетих.
Банята задължително. В момента моите не мога да ги изкарам от ваната.
Много течности. (Моя в момента е намалил яденето, но то в тея жеги...)
За висока темп. може да вземеш и свещички. Но те по-скоро са за темп. над 39.
Бабешките рецепти - компреси с разреден оцет.

# 277
Момичета,освен с Фенистил с какво друго мога да мажа пъпчици от претопляне?Малката в тези жеги се поопъпчи-има само по раменцата, вратлето и коремчето(където са гънките Wink),мажа с Фенистил,но май не действа много,а не искам да си ходим с пъпки цяло лято.И още нещо ако някой знае нека каже как се казват тези ''топчета'' на билкова основа,дето действали успокояващо.Да взема на малката че с тези зъби ни побърка а  Дентокинда нещо не й действа вече.Мерси предварително. Hug

# 278
Криси - не съм чувала за тези :топчета: Thinking Аз съм взела Генгигел бейби, 2 пъти ми се наложи да го намажа и имаше поразителен ефект. Гелът е с хиалуронова киселина. Хубав е. А за пъпчиците - принципно не трябва ли да изчезнат за 2-3 дни, освен ако системно не се претопля детето Thinking

За ушичките се сетих и аз, но пък не плаче. така или иначе, ще го погледнат ако/като го заведем на преглед. Иначе, казвате за жегата..ние затова дойдохме тук, че в Пловдив не се живееше, тук е супер, и навън, и вътре. Майка ми дори си мисли, че прекалено леко е облечен при условие, че сменя климата(боди с къс ръкав и къси панталонки + чорапки). В Пловдив е само по боди потник (даже ако има как и без него).
Довечера като го къпем, ще направя леко по-хладка водичката, да го освежи.
Благодаря ви много, радвам се, че ви има Hug

# 279
  • София
Криси, аз лично с нищо не съм мазала пъпки от претопляне.
Сещам се за Фенистил, Псило балсам,...
Пробвай да я миеш с чиста вода и подсушавай. Предполагам, че миене с отвара от лайка няма да навреди.

И аз не съм чувала за тези топчета.

Стеф, а да сте били за по-дълго време на слънце?
На мен на морето не ми се е случвало. Но няколко пъти на село, лятото, съм се "претопляла". Вдигам много висока темп. и съм като парцал. На следващият ден ми няма нищо.

# 280
Ан Мари - не, не сме били на слънце, стриктна съм в разходките и в 12 вече сме вкъщи. После чак вечерта. Тук пък е супер, дори да е топло, е приятно и подухва ветрец...затова изключвам да е свързано с претопляне и слънчасване Rolling Eyes И все за зъбите си мисля, защото от 1 месец насам зациклихме - първо бели точици (афтички) в устата, доста редки акита (нетипично за него), неспокоен сън, видим дискомфорт в устата и венците, сега и това...Айде най-сетне да избие зъб, че ще се побъркам Confused

криси - да нямаш предвид хомеопатичните топченца, на Боарон - Хамомила?

# 281
Дааааа,точно тези.Мерси.Една приятелка ми ги каза днес но забравих как се казваха.Ще взема и аз да го пробвам този гел,че нощите ни са кошмарни.А за пъпчиците-да,системно се претопля,защото като излезнем на разходка и точно в 10ч. като тръгна да се прибирам и тя заспива в количката и спи до 11-12(в най-голямата жега)и от там са пъпките.Ще пробвам с отвара от лайка.Мерси момичета супер сте.

# 282
Kristina да се включа и аз -  Хамомила съм ползвала за зъбките потенция 9СН, но тя като съставка се съдържа и в Дентокинда и затова я смених с него (уж е по-силен и с другите съставки). Слагах я във 100мл вода по 5 гранулки.
за пъпчиците може да мажеш и с розова вода, помага за доста пъпки. Laughing

Стеф може би детето вдига Т просто от смяната на климата, мога да си представя разликата  Пловдив-Смолян (даже малко завиждам) Sunglasses. аз бих давала и нещо имуностимулиращо освен антипиретиците, все пак пишеш, че не вдига много повече от 38. дано да се оправите и да не е нещо сериозно Simple Smile

и по-често се разхлаждайте newsm37 cheers

# 283
Зори - това също ми се върти в ума, просот от смяната на климата, някаква негова си реакция. Сега следобед доста поспа и стана свеж, хапна си стабилно, игра и се смя, определено е "нормален". Все пак, за да се успокоят бабата и дядото, ще скокнем до болницата да го преслушат и прегледат.  Hug

# 284
  • София
никога не съм чувала за Т от смяна на климат...и ми звучи мн изсмукано от пръстите.... ако е нещо такова...то може да е от пътуването на задухи жега в колата наистина някой лек топлинен удар.... но пък си мисля, че изобщо до сутринтта щеше да е ок...

кажи после какво са измъдрили в болницата Simple Smile и дано това да е било неразположението само, да няма продължение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт