За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 118
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Можете да направите изследвания на урината. Обривът може да е бил от памперса, запаряване, подсичане, но може да са били гъбички. Гъбичките в редки случаи минават с мазане на крем с/у подсичане.
За пишкането... когато са с памперс е трудно да се каже колко често пишкат бебетата. На често е. Когато започнах да уча дъщеря ми на гърне я изпишквах през 20 - 30 мин.

# 31
  • Пловдив
Мацки, какви бисквити да купя,  за  да дам на малката :КИСЕЛО МЛЯКО С БИСКВИТИ? Как давате бисквитите натрошени или смлени ?Благодаря Ви Hug

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 12:15 от Aнели

# 32
  • София
Предполагам, че отдавна си захранила с глутен. Спокойно можеш да купиш обикновени бисквити. Детето е голямо, можеш да ги натрошиш и да ги оставиш малко да попият и да омекнат.
Ако пък детето не може да яде на по-големи парчета можеш да ги пасираш след като омекнат.

(УжасТ как заваля. А моите хора отидоха на разходка)

# 33
  • Пловдив
AnMary , благодаря .Захранена е с глутен, но не е яла бисквити  досега .А и кисело мляко не иска, та си мисля да пробвам .

# 34
  • София
Моя син е записан на ДК. Обикновени бисквити яде рядко. Но в ДК правят бисквитена торта. Обича я, и я хапва с удоволствие.
Аз понеже кремове не обичам и не съм правила бисквитена торта у дома. Ако ти се занимава можеш да пробваш Simple Smile

А АМ пие ли? Можеш да натрошиш обикновени бисквити в АМ. А може и пасирани. На дъщеря ми такова и беше вечерното хранене с мляко.
За киселото мляко съвет не мога да дам. Моя син яде всякакво. На твоята дъщеря може да не й харесва вкуса, т.е. да й е кисело. Но те съветвам да го даваш чисто, т.е. без добавка на захар.
Има хубави десерти на Нестле. Аз бях давала Данонино, но скоро не съм купувала.
Ако не яде кисело мляко не е чак толкова фатално. Може да компенсираш със сирене, кашкавал,...
Моя син като отказа АМ и се бях притеснила дали му стигат млечните продукти Simple Smile Той кашкавал и сирене не отказва, особено кашкавала.

# 35
....Звъннах на педито,но вместо преглед получих консултация по телефона....

Значи ако си искала преглед, е трябвало да заведеш детето на преглед. По телефона - какво друго, освен консултация по телефона да очаква човек Rolling Eyes.
От Пуфис сина ми също се изриваше. Ползвала съм 1-2 пъти вместо обичайните Памперс. Судокрем не ми харесва. Не виждам да помага. Мажа с Бочко.

Давам бисквити Закуска - смлени, но мелачката ми е за орехи и ги прави на дребни парченца по-скоро. Като се размесят с млякото, не личи. Омекват бързо. Давам тази комбинация като десерт или за закуска в 16 часа. На сина ми е любимо.

# 36
  • Пловдив
Все още се кърмим и АМ отказва. кисело също.Прясно не съм давала, но не  очаквам особени успехи с него.Сирене и кашкавал обича.Ще пробвам една торта да направя.

Благодаря Ви момичета   bouquet

# 37
Все още се кърмим и АМ отказва. кисело също.Прясно не съм давала, но не  очаквам особени успехи с него.Сирене и кашкавал обича.Ще пробвам една торта да направя.

Благодаря Ви момичета   bouquet

А ти всъщност искаш да дадеш бисквити, така ли? newsm78 Аз мислех, че държиш на млякото.

# 38
  • Пловдив

А ти всъщност искаш да дадеш бисквити, така ли? newsm78 Аз мислех, че държиш на млякото.

Повече държа на млякото , на бисквитите- изобщо.Търся варианти   , които да допаднат на детето.

# 39

Повече държа на млякото , на бисквитите- изобщо.Търся варианти   , които да допаднат на детето.

В такъв случай ако кърмиш по няколко пъти на ден, мисля, че му задоволяваш нуждите на детето+останалите млечни, които изброи преди. Голяма работа, че не ядяло кисело мляко. Някои деца не обичат. Прясно и АМ кърмено дете май трудно възприема.

# 40
  • София
Супер, че се кърмите Simple Smile На киселото мляко не дръжте. Някои хора не обичат кисело мляко. Залагайте на кърмата, за кисело мляко има време. Ще го прояде, и после цял живот ще го яде Simple Smile
Бисквити можете да давате и в "суров" вид, т.е. да си гризка.
За прясно мляко пък е рано. Аз все още не съм давала на моя син. Предполагам, че десертите в ДК се правят с прясно мляко, но аз не съм му давала такова мляко в "суров" вид.
Кърма, сирене, кашкавал, извара... са достатъчно за запас на млечни продукти.

# 41
  • Пловдив
Аз също не бързам за прясното мляко, но лошото е че се налага да спрем кърменето .Това си е проблем, ако детето не приема АМ, кисело мляко или друго.Сирене и кашкавал яде, но дали ще са достатъчни  newsm78 Затова мисля, че дори и малко кисело мляко е по-добре от нищо.

# 42
Аз също не бързам за прясното мляко, но лошото е че се налага да спрем кърменето .Това си е проблем, ако детето не приема АМ, кисело мляко или друго.Сирене и кашкавал яде, но дали ще са достатъчни  newsm78 Затова мисля, че дори и малко кисело мляко е по-добре от нищо.

Еми то детето ако откаже каквото и да било друго мляко, ти много не можеш да направиш. Давай му това, което иска. Синът ми го кърмех и ядеше и кисело мляко, но ако не беше то - АМ нямаше начин да му натикам. Сега се сещам, че можеш да слагаш АМ в другата храна, която яде Thinking. Как точно обаче, нека другите да кажат. В тая връзка не е задължително детето да пие мляко. Може да го даваш с лъжичка.

# 43
  • София
Александър отказа АМ към 1,5г. Кърмих го само 5м. Като отказа АМ се притесних дали му стигат млечните продукти.

Ето ви предложения за Плодови и млечни десерти и Млечни напитки

Аз съм давала от десертите на Нестле, за Алете не помня. Купувах от Пикадили, но ги има и по детските магазини.

Поли, е права, че АМ може да се слага и в други храни. Аз добавях и в кашата, и в пюретата.

# 44
  • София
Aнели - какво АМ си пробвала да даваш?
Моят приемаше само Милумил(тогава беше с аромат на ванилия) и ако беше и с 2-3 плазмона вътре - още по-вкусно му беше. Като приемаше да пие само от биберон с голяма кръстата дупка(за каша).
Прясно също много обича, като може да правиш и вариант плодови шейкове Winkпредполагам и с АМ може.
Можеш да правиши разни десерти с плодове и сметана/извара...може повече да допаднат и т.н.
В зеленчуковите пюрета може и малко сирене да прибавяш...
Все ще си набавя нужното.

Иначе - освен с бисквити може да пробваш и с бишкоти.
И млечните каши са вариант. Също да пробваш с ядки, овесени или други.
За прясно мляко над годинка си е ОК, не е рано.

Общи условия

Активация на акаунт