За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 112
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • Видин
Сега при сутрешната ерекция  Mr. Green Embarassed успях да отворя. Показа се чак главичката (не съм стигала до там досега), но нямаше абсолютно нищо мръсно  Rolling Eyes Малко се зачерви краят на пишката след процедурата... Измих с вода от кана Брита, поради неплануване на цялата "операция".
Какво следва сега? Хем има някакъв проблем, хем няма смегма. Да го водя ли в Пирогов или да се мъча аз вечер да го мия и да се надявам да премине това чудо?

# 16
Сега при сутрешната ерекция  Mr. Green Embarassed успях да отворя. Показа се чак главичката (не съм стигала до там досега), но нямаше абсолютно нищо мръсно  Rolling Eyes Малко се зачерви краят на пишката след процедурата... Измих с вода от кана Брита, поради неплануване на цялата "операция".
Какво следва сега? Хем има някакъв проблем, хем няма смегма. Да го водя ли в Пирогов или да се мъча аз вечер да го мия и да се надявам да премине това чудо?

Миризмата продължава ли? Ако да - заведи го.

# 17
Чета тук за пишлетата и да питам - на нас досега не са ни казали да правим някакви процедури.На 2 месеца сме и имаме съвсем малък отвор на пишето.Поставила съм си го като въпрос за педиатъра при следващото посещение, но ако тук има някой да ме посъветва какво трябва да правя,за да избегна на по - късен етап посещението и процедурата при хирург.Знам че била много болезнено за детето.

# 18
Чета тук за пишлетата и да питам - на нас досега не са ни казали да правим някакви процедури.На 2 месеца сме и имаме съвсем малък отвор на пишето.Поставила съм си го като въпрос за педиатъра при следващото посещение, но ако тук има някой да ме посъветва какво трябва да правя,за да избегна на по - късен етап посещението и процедурата при хирург.Знам че била много болезнено за детето.

Тук има актуална тема по въпроса.

# 19
  • София

и много правилно... няма какво да правиш ти...
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966

# 20
Благодаря за статиите и инфото.Стигам до извода че докато педито не ни види не трябва да правя нищо.А вече като ни прегледат ще видим дали ще предприемаме някакви действия.Оставам с впечатление обаче че всеки доктор си има собствен подход - някои казват да се забелва от рано по малко, други не дават да се пипа.Ще видим нашата какво ще каже в петък.

# 21
  • София
ами прави си сметката, по цял свят никой, нищо не пипа, само нашите доктори с желание травматизират децата, като насилствено им забелват пишките, без упойка и това, че може да се разкъса кожата и да има и кръв, да има вторични сраствания, да набере гной и т.н. го смятат за нормално...
Не знам..за мен това си е зверство...
И не на педиатър, ако имаш притеснения в Пирогов при д-р Бранков си заведи детето.... или ако не си от София, може да го попиташ, да ти препоръча някой свой адекватен колега ако има във вашият град http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=467915.0 в тази тема пише...има и координати.
Така или иначе поне до 2-3 години физиологичната фимоза не може и не е проблем.

# 22
  • окр Пазарджик
Aз бих посъветвала да забели още от сега по малко. Няма да го боли , не е никакво зверство! Ще го боли когато го заведеш на уролог да го забели. Аз така постъпих и не съжалявам. Детето никога не е плакало. Всяка вечер му забелвам пишлето и го мия, няма инфекция, няма миризми , няма нищо. И всичко беше по настояване на съпруга ми, защото не му е направена тази процедура като малък и има доста болезнени спомени от по-голям. Ако се притесняваш искай помощ от някоя твоя позната мама, която е минала по този път. Това е моят съвет.

# 23
  • София
това, че е забелено едно дете рано не  гарантира, че в  по-късна възръст няма да се получи вторично срастване и че няма да се стигне до уролог(при брат ми рано забелен, е станало на пет и нещо години)... нито пък забелването е свързано по някакъв начин, с това, дали ще има някой ден инфекция, миризма или нещо такова...

# 24
  • окр Пазарджик
Доколкото знам повторното срастване се дължи на нередовното ежедневно забелване, т.е.  като порасне детето трябва да се научи да го прави сам.

# 25
  • София
не  винаги.

# 26
Егати и сложната работа се оказаха тези пишки ooooh!. А пък аз все съм си мислила, че при момиченцата вероятността от инфекции е по-голяма Confused.
Според мен всеки да преценява сам за детето си дали да забелва, или не. Какво се прави по света, не знам. Чета тук из форума разни мнения на мами, живеещи в чужбина, но не мога на 100% да ги приема за меродавни за "света", съжалявам. Всичко зависи от етноса, не от държавите. Мюсюлмани, евреи - забелват хирургически, християни - къде хич, къде собственоръчно, при нужда хирургически. Колкото доктори - толкова мнения. Но според мен трябва да се подхожда индивидуално към всеки случай Peace. И не си го слагайте чак пък толкоз Rolling Eyes.

# 27
  • София
Къде е това собственоръчно..освен в БГ...?
Дори в книгите за отглеждане на деца, които съм  имала(от не БГ автори) пише, че там мама няма работа да пипа.

Както и да е...за забелването мисля има достатъчно, доста обширни теми, че да пишем и в тази...

# 28
Стана добра дискусия Simple Smile Хубаво е човек да научи различни мнения и да се поучи от различни опити преди да вземе решение за себе си.Благодаря момичета!!!

# 29
Здравейте момичета.Чета тук че пишете за пишлета,аз та питам за дуди?!
Незнам откъде да започна...Миналата седмица когато беше да го наречем "горещо" на дъщеричката ми-на 5 месеца започна да и се изрива дудата.В началото бяха три пъпчици-воднисти и зачервяване.Звъннах на педито,но вместо преглед получих консултация по телефона-било от дразненето на урината,да съм мажела с Пиуктанин и после Судокрем.Мазах така два дни,но вместо да се подобри обрива стана още по-голям,обхвана цялата дуда и тръгна по крачатата, кожата стана грапава.На четвъртия ден решихме с мъжа ми да махнем памперса(в нашия случай "Пуфис")и да минем на гащички с тензухено парче.Така за два дена обрива отшумя,но това което сега ни тревожи много е че малката пишка през 15-30 минути.Не се напишква по време на сън.Това ми се струва адски често-на ден пишка по около 30 пъти.Нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт