За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 147
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Криси, на възрастта на твоето момиче дадох праскови.Тогава им беше сезона и преложих.Не ги хареса,кайсиите също.И все още не ги яде.Вкус,какво да правиш.
Но задължително измиваш много добре мъхчето и белиш прасковата.Дразни не толкова самия плод,а мъхчето.

# 586
  • София
да може и направо нактарини...също аз махах това, което е около костилките на прасковата.

# 587
Мерси много момичета.Ще пробвам,дано яде плодове,че е по-добре от тях да си набавя витамини.А изобщо има ли плодове,които не трябва да давам на тази възраст,или вече може всичко?

# 588
  • София
малини, капини, ягоди(другите да кажем може след година, ягодите след 2-3 се дават). Грозде може да даваш но белено и без семките.
Цитруси - след годинка.

# 589
Според мен ако детето не е предразположено, и нямате фамилна обремененост, може и по-рано да се дават всякакви плодове. Специално сина ми не съм го пазила, но дядо му наскоро го нахрани с ягоди за пръв път.

# 590
  • София
Моя син също наскоро опита ягоди. Не е фен обаче, предпочита череши.
Може би като излязат хубавите ягоди ще хапва малко повече.

# 591
Ами племенникът ми (на сестра ми детето) е с алергия към горски плодове-ягоди,малини,къпини,боровинки.Води ли се фамилна обремененост?

# 592
Според мен има някаква вероятност да върви в семейството, да. Специално ягодите са много силен алерген, аз доста изчаках с даването им, въпреки, че нямам никакви алергии в семейството, мъжа ми също. Прасковите и кайсиите са мъхести плодове, също алергени. 

# 593
Пак се обр ъщам за помощ. Бебето ми преди малко като че ли хапна малко петуния. По-голямата част от цвета му го изскубнах от ръцете, обаче е яло нещо. В интернет пише, че растението е отровно... Моля за съвет.

# 594
Е нямате ли педиатър ooooh!? Звънни там да питаш.

# 595
  • Шумен
И моите госпожици не си падат хич но плодовете. Пюретата ги ядат, дори много им харесват. Но дам ли им натурален плод само от любопитство го опитват после отказват и това е. Снощи им предложих краставица, по-големи парченца за да могат да ги гризат и да си чешат венците, като си ги държат самички. Послужи само за последното  Simple Smile Та моята питанка е какви зеленчуци мога да предлагам натурални?

# 596
Да, педиатърката каза, че трябва да повърне, по принцип не вярва да е станало нещо от толкова малко цвят.

# 597
  • София
gingerina, пробвай да предизвикаш повръщане. Малко трудно става де.
Не знам активният въглен дали може да се даде на толкова малко дете. Давай много течности.

Криси, педиатърката на децата казва, че някои алергии може да се предават в семейството. Говорихме веднъж за алергията на щерката към насекоми, и тя спомена, че и при малкият може да се появи. Но по правило не е задължително.

# 598
Здравейте!
Кажете някакъв лек за запек?
Дъщеря ми за една седмица да се е изходила 2-3 пъти.Давах пюрета от круши,но няма никакъв ефект Confused

# 599
  • София
круши, диня, пъпеш, череши, праскови, кайсии, сини сливи, цитруси,домати, краставищи.
броколи, карфиол, леща, спанак, повече супи, овесени ядки.
чаша топло мляко...може и с мед ако яде.

намаляваш до мин. сухоежбината, хляба, картофи, моркови, ориз и кисело мляко...еветуално кашкавал и сирене също.

евентуално може профилактично да даваш малко пробиоптици - биогайа или подобни.

ако нищо не помогне и нещата се затлачат повече от 4-5 дни дуфалак или подобно.

Ако скоро си почнала да я учиш да ака без памперс може и това да ие причината, чисто на психична основа да не е готово детето и да стиска, при нас го имаше този момент.

Ако по някаква причина е намалила храненето също не намирам ненормално да ака през ден...

Общи условия

Активация на акаунт