За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 144
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Бяхме на почивка за една седмица и си мисля,че от там дойде проблема.

# 601
  • София
ами напълно е възможно от новото място да не е искала...моят преди се стискаше и по 7 дни като бяхме на море....
но ако е и яла по-малко би било съвсем разбираемо.
предполагам, че ако вече сте си вкъщи проблема ще се разреши и без да правиш, кой знае какво.

# 602
  • София
Може да е от смяната на обстановката. Аз имам този проблем  Embarassed

# 603
Angel_Dust - цитрусите не запичаха ли, някакъв такъв спомен имам?  newsm78 

# 604
Портокала е разхлабващ със сигурност,кивито също.

# 605
  • София
Чела съм и аз, че по принцип цитрусите затягали.

Кивито не е цитрус.
На малкият затягащо му действа банана.

http://www.thefruitpages.com/citrus.shtml

# 606
  • София
Може би всъщност цитр,усите да са регулиращ, като ябълката...знам ли...просто наблюдавам действието.....грейфута, помелоSimple Smile разхлабват...поне това виждам в практика...дори като се кърми знам че много мами като ядат цитруси децата им се продрискват после Simple Smile
кивито със сигурност също разхлабва.

за банана със сигурност е затягащ.

а да и разбира се тиквата разхлабва също....май и тиквичките...но тиквата май сега само на пюре би могло...

# 607
здравейте.можете ли да ми кажете дали панадол бебе(сиропа) върши работа при лека  рядка кашлица?синът ми покашля малко,но не мисля,че е за лекар,а ми се иска все пак да му дам нещо в "зародиш"

# 608
  • София
Панадола е бебешки парацетамол и е за понижаване на температура. Има много слаб птотивовъзпалителен ефект. На кратко за кашлица- не става.

Аз също имам въпрос.
Днес захраних малката с жълтък. Дадох по-малко от една четвърт. След два часа за около час изпи почти 250мл сок ябълка от купешките, бебешки. Той всъщност сока е 200, аз го разреждам с вода. Не беше пила сок ябълка от месец почти.
4 часа след жълтъка изака направо вода. Еднократно. Повече не е и току-що смених препълнен, напишкан памперс. Та сега се чудя да давам ли яйце в неделя?

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 21:52 от Geraldine

# 609
Хм, странно. Може и от сока да е. Ако искаш пробвай в Неделя с още една четвъртина жълтък, но без да даваш такива големи количества сок за кратко време. Ако отново е такава реакцията, значи има проблем, ако не- било е от сока.

# 610
По-скоро е от сока. Може да дадеш и по-малко количество жълтък и да следиш за реакция.

# 611
Здравейте,

С притеснение искам да попитам температура от 35,5-36,0 градуса аномалия ли се приема за 7 месечно бебе? Мерих я в различни дни и часове. Вчера беше най-високата стойност от 36,5.
Педиатърката каза, че не е възможно да е толкова. Измерих я под мишницата и в дупето тази вечер, но не е по-висока от 35,6. Странното, че и моята температура е 36,1.

Благодаря предварително на отзовалите се.

# 612
  • София
С какъв термометър мерите? Ако можете да засечете с друг.
Ето една статия за температурата - http://www.doctorsbg.com/content/view/41/46/

Моята температура обикновено е 36,5. При температура над 36,8 в близки граници до 37 чувствам дискомфорт. Т.е. усещам ако съм качила температура.
И при двете ми деца обикновено темп. е под или 36,5-36,6. Не съм засичала колко е била най-ниската или поне не съм обръщала внимание.

Ако се притеснявате обърнете се към педиатъра. Може на място да премерят температурата.

# 613
  • София
Cantariny - ако мериш с дигитален най-вероятно му свършва батериите...

иначе брат ми е с поначало по-ниска телесна Т...но така си е от както се е родил....щом и при теб показва по-ниска съмнявам се детето да е с проблем.
Вземи друг термометър и пробвай.

# 614
Температурата мерих и с дигитален, и с живачен.  И на двете ни дава същите стойности.
Сутринта ходихме при педиатър и си беше 36,5. Тя не намери нищо обезпокояващо, дори се издразни, че сме я завели, защото не вярва температурата да е била под 36 градуса.  Crossing Arms
Вечер й пада температурата. Странно, че я усещам на допир хладна.

Общи условия

Активация на акаунт