За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 142
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Аз поддържам субфебрилна Т, предимно в обедните часове. След години изследвания просто приеха, че е особеност на моя организъм.
За информация така съм от 5 годишна, не от раждането. Да не се преохлажда детето вечер, макар да ми е трудно да си мисля такова нещо за този сезон. Но знам ли, климатици имате ли, пуснати ли са?

# 616
имам едно въпросче - днес малкия се изака много обилно следобед и много ме притесни миризмата - миришеше много лошо, на развалено яйце. иначе всичко останало нормално - оранжево, гъста консистенция, като кремче (те са му такива), не забелязах да има слуз или нещо подобно. мисля си да не е от ваксината (в четвъртък му биха втория Пентаксим), но пък са минали 48 часа от тогава... дали да се притеснявам при положение, че детето иначе се чувства добре, спокоен и усмихнат??

# 617
Здравейте момичета.Сина ми е на 14 дни и още като ми го донесоха в боницата беше с възпалено оченце.Там по време на престоя ни, му слагаха капки Торбадекс и на двете оченца понеже се разнасяло.Вкъщи се прибрахме и продължих да слагам от капките докато не станаха 7 дни.Но ту се възпалява едното ту другото....Секретира постоянно едното от двете.Педиатърката изписа нови капки-Фуситалмик.Тя каза че или е конюктивит или запушено слъзно каналче.Вече втори ден слагам и то тях и няма подобрение сякаш.Сблъсквали ли сте се с подобно нещо и колко време отне лечението?А и колко дълго може да се провежда?Притеснявам се защото е много мъничко бебчето SadОсвен това като накапя от новите капки и понеже излиза от оченцето и изсъхва и направо му залепва.....Така ли се получава от тези капки?Благодаря ви предварително за съветите  bouquet

# 618
иди на очен лекар за най-сигурно, педиатъра си е педиатър, но на теб ти трябва специалист. Торбадекс са силни капки до колкото знам, другите не съм ги чувала... дори тук някой да се е сблъсквал с нещо подобно, не значи че може да помогне на твоето детенце, а аз лично не бих рискувала да се доверявам на форумни съвети или само на педиатър за толкова важен орган като очичките. успех  Peace  bouquet

# 619
  • Видин
Елси, идете на специалист. На толкова малко бебе и вече 2 вида капки сменени и няма ефект... аз не бих рискувала така или иначе. Идете на очен и настоявай за информация и адекватно лечение  Tired Дано се оправи скоро малката душица  Hug

# 620
  • София
Странно, че не са ви помогнали капките Тобрадекс. Те са антибиотични. Аз също съм слагала на моето дете на възраст под месец. Имаше конюнктивит. Предполагам и вашето е такова, щом са ви казали, че може да се предаде на другото оченце.
Казаха ли ви как да почистваш очите- със стерилна марличка и физиолофичен разтвор отвън- навътре почистваш.
Ще те посъветват да капеш кърма...аз не бих. От офталмолог го знам.
При всички положения бих завела детето на очен лекар. Аз съм водила дъщеря ми на очен на 15дни точно по друг въпрос де, но не е проблем да я заведеш, ще ви приемат с предимство навсякъде.

п.п. Сега се сещам, че когато я водих за конюнктивита ме питаха дали е така от раждането, можело да е каналче. При нас не беше.

Рика, аз не бих се притеснявала.

# 621
Elsinor, междувременно можеш да направиш отвара от лайка и да промиваш очичките - с чисти ръце, всяко оче с отделен тампон, отвън навътре минаваш веднъж и изхвърляш, после вземаш нов тампон. Няколко пъти на ден.

# 622
Много благодаря за отговорите.
По повод почистването-да почиствам ги постоянно с памуче или тампон с преврена вода отвън на вътре...така ми казаха.А за това че се предава, да аз самата го виждам -първо едното оченце беше ...оправи се и после отиде на другото и така се предава.. Sad Много неприятно.Значи предлагате на очен да отидем....Аз все си мисля че педиатъра е този който трябва да предложи това ....ако сметне за необходимо и нещо сериозно.Вече ми омръзна сами да си поставяме диагнози,да търсим специалисти и решения на проблемите сами.Учени станахме вече.
А кърмата какво би попречила в случая newsm78
Много благодаря за съветите.

# 623
  • София
Elsinor - не чакай на педиатъра...за съжаление има доста нехайни такива...ри които , за да те насочат към друг специалист или  изследвания...трябва сигурно да е ултра зле детето.
искай си направление и толкова.ако ти откажат(защото и това се случва) си го заведи и си плати прегледа.

А кърмата - би следвало да отива в корема на детето, не в очите, носа и ушите му...и да може да пречи...Кърмата е благоприятна среда за развитие на бактерии. Ако е бактериална инфекцията, може само да влошиш нещата.

# 624
Педиаъра няма право да откаже направление на дете. Нали вече нямат ограничение за това. Ако го направи просто подайте жалба.

Имам Нурофен, неотварян, който е годен до юли 2010-а, включително (сега видях срока). Маги има Т и се чудя да дам ли от него или да пратя мъжа ми да купи нов?

# 625
  • София
Raffaella Sanzio, най-вероятно е в годност, но все пак е лекарство. Аз бих купила нов.

Аз редовно прочиствам аптечката и хвърлям доста неотваряни лекарства.

# 626
AnMary, благодаря! Hug И аз мислех по-скоро нов да взема. За радост още не ми се е налагало да го давам. Маги цяла нощ беше с 38, 3, а аз преди да мине Т 38,5 не давам нищо. Сега е с 37,4. Ще си взема обаче нов Нурофен за всеки сслучай.

# 627
  • СВИЩОВ
Днес захраних синът си с морков.Дадох му малко и  не искаше да го преглътне ,а стоеше с отворена уста.
Мъчихме се така 5-10 минути/струва ми се че преглътна малко/ и му дадох шишето с кърма. Докато пиеше
млякото му дадох пюре още 2-3 пъти на върха на лъжичката. Изпи към 150мл ,но към края усетих че се изака,а след
 това видях че е разстройство.Дали това е от моркова или от нещо друго.

Какви са алергичните реакции при захранване - обриви ................, и колко време след въвеждане на пюрето може да се проявят

# 628
Нуши според мен няма начин да е от моркова , все пак току що го е поел , а и обикновено моркова запича ....... Peace
За алергични реакции - обикновено малко след поемането на храната се получават обриви по меките части , а може и на др. места ..... Като алергична реакция може и да е повръщането , растройството , колики, газове .............

# 629
  • София
nushi_in, не е от моркова. Обрив при хранителна алергия избива 15-20мин след приема на храната, мак. до половин час.
Може би не е готов за захранване. Изчакай малко и пак предложи. От моркова може да се промени цвета на изпражненията.

Общи условия

Активация на акаунт