За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 139
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Педиаъра няма право да откаже направление на дете. Нали вече нямат ограничение за това. Ако го направи просто подайте жалба.

Имам Нурофен, неотварян, който е годен до юли 2010-а, включително (сега видях срока). Маги има Т и се чудя да дам ли от него или да пратя мъжа ми да купи нов?
Нямат право да отказват направление за педиатър.ЛЛ на детето може и да не е такъв.Преди имаше ограничения и направлението за педиатри,сега отпаднаха само те,а не бр на направленията за деца

# 631
За съжаление Ади е права ConfusedНеограничени са само направленията към Педиатър.А пък педиатрите от своя страна трябва да издадат направление към съответния специалист.Но при тях вече има ограничение на направленията.Та...в крайна сметка,не са чак толкова неограничени направленията за деца.

# 632
  • София
е, да де, но всичко упира и до желание и начин винаги има...

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 22:01 от Angel_Dust

# 633
Естествено,че има начин Simple Smile
Ако детето  ми е болно и има нужда от специалист,тази педиатърка ще я изям с парцалите,но направление ще ми даде.
Ама работата е,че много се говореше,че за децата вече няма да има никакви ограничения,и много хора си мислят,че действително е така.Но не е съвсем.
Всъщност и аз доскоро така си мислех.

# 634
  • София
И аз си го мислех преди, но нашата ни го обясни, че всъщност не е точно така...но винаги, дори да не е най-спешното на света намира начини да ни даде направление....

# 635
е, да де, но всичко упира и до желание и наин винаги има...
Това е факт,просто исках да уточня за направленията...

# 636
Значи съм в грешка. Така обаче съм чувала. Както и да е, аз също мисля, че има ли желание има и начин. Нашата педиатърка никога не ми е правила "спънки" за напраавления.

# 637
  • София
 Да ви попитам: Моят мъник има от една седмица нещо като хрема, но не изтича секрет. Чуваше се някакво като хриптене когато заспиваше. Пръсках му Стеримар и му  мина за 3 дена, но днес като се събуди пак му беше запушен носа и пак се наложи да му пръскам Стеримар. Педиатърката ни изписа Макситрол колир капки, но гледам пише мощен антибиотик с кортикостероид. Той няма нито Т, в добро настроение е, няма хрипове, гърлото е добре. Като му пръсна Стеримар нищо не излиза. Дали да му капя тези капки? Докторката каза също, че са му напрегнати венците, дали може да има връзка със запушеният нос  Rolling Eyes

# 638
Няма смисъл да се капят тези капки, наистина са доста силни, продължвай по-упорито с физ. разтвор( Стеримар) Можеш профилактично да пуснеш секрет за изследване, резултатът излиза след около 3 дни.

# 639
  • София
 Благодаря за отговора. ще изчакам още ден два и може да отидем да пуснем секрет за изследване.

# 640
  • София
за да поуснеш секрет не трябва обаче да капеш нищо в носа...преди секрета и стеримар дори.
а и наистина става за 3-4 дни...така че по-добре днес-утре да пуснете, за да има резултат евентуално до края на седмицата.

# 641
  • София
 Благодаря и на теб Angel_Dust    bouquet

# 642
Elsinor моето бебче беше със запушено слъзно каналче окол 4 месеца. Капахме капки, пастички и какво ли още не и нямаше резултата.
В друг форум прочетох за Настойка от невен. Аз си я купих от билкова аптека. Разтварят се 10 капки в 50мл вода и се обтрима оченцето. За два дни по е обтривания на малкия му мина и няма и следа от секрета Peace Позлва се и при конюктивити. Аз също имах възпаление на очите и ми помогна същото нещо.
А очния лекар искаше да ни прати на сондаж  Hug
Пиша тук, а не на лични, защото може да е от полза и за други майчета  Hug
Успех и дано да мине Grinning

# 643
Възможно ли е обрив от претопляне да обхване цялото тяло? Благодаря!

# 644
  • София
При моя син се разпространяват по гърдите, гърба в горната част, тила, скалпа, лицето. И понеже е рус и бял скалпа му червенее в такъв случай.
Обикновено само там.
Не съм забелязвала по свивките, в подпамперсното пространство и т.н.
Последният път се оправи с балсама на д-р Тайс и миене на цялото тяло със сапун с неутрално Ph.

Къде е обривът? Да не е алергия, налазване от насекомо, ухапване, шарка,...

Общи условия

Активация на акаунт