За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 138
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Не знам. Тя още спи и няма как да я заведа при педиатъра. Шарка никога не съм виждала  (аз не съм боледувала), алергия от какво? Тя от 2, 3 месеца рядко яде друго освен адаптирано мляко. Тези няколко дни нищо различно от АМ не е яла. Насекомо, знам ли. Няма как да разбера. Обрива е точно като от претопляне, но друг път се е появявал както ти описваш, а сега е навсякъде. И по стъпалата.

# 646
Raffaella Sanzio - бих завела детето на лекар, чак такъв обрив от претопляне ме съмнява, все пак не е някаква ужасна жега в момента. По стъпалата от долу ли? Shocked

# 647
Да, и по стъпалата отдолу. Тя все още спи, има да наваксва със съня, за това не е водена на лекар. При нея е възможно и от претопляне да е. Направих си експеримент, завих я с плик и след 30 минути петънцата бяха се зачервили силно. Сега отново е отвита и вече не се забелязват. Та не знам какво да мисля. А както върви май и педи ще изтървем.

# 648
  • София
поне се обади на педито...пък ако трябва будиш и водиш.

# 649
Някой може ли да ме посаветва какво да давам на бебчо за акането му?Не знам как е при другите бебчета но с Гого имаме голям проблем.От близо месец сме на Дуфалак и сега  почнахме със сокчета но няма никакав резолтат.

# 650
  • София
а бебчо колко е голям и какво яде?
и в какво се изразява големият проблем налагащ дуфалак?

# 651
  • София
Доста силен обрив. На мен ми се струва малко вероятно да е от претопляне, но виж какво ще каже лекарката.
Ако не може да я прегледа педиатърката няма ли къде да я заведеш за преглед? Спешен център? Частни кабинети?
Явно е някакъв обострен обрив след като реагира по този начин. Прави бани с хладка вода. След като обрива реагира на затопляне би трябвало да реагира и на охлаждане.
И бързо оправяне.

Моя син нали преди време имаше някакъв контактен дерматит. За отрицателно време му се опъпчи лице, глава (скалпа), врат, гръб... Пъпките май излизаха на талази.
Имам снимки от тогава, но са на скапания комп. А ще го оправим най-скоро довечера или утре.

Бих те посъветвала да я заведеш на лекар.

# 652
Педи каза, че без да види нищо не може да каже. Да я водя утре. М/у временно обривът съвсем изчезна, но като затопля появява се отново. По същия начин моята кожа реагира лятото на изпотяване. Благодаря, момичета.

# 653
  • София
А как е положението при разходка на слънце? Да не е някаква слънчева алергия?
Права е лекарката, че нищо не може да каже без да види обрива. А пък пъпките до утре могат и да изчезнат. Снимков мат'рял? Simple Smile Шегувам се.
Прави хладки вани тогава. Обличай леко. Мажи със слънчезащитни кремове. Ако обрива реагира на измиващи вещества, пробвам да къпеш само с вода. Аз използвам в такива случаи сапунът на А-Дерма с неутрално Ph. Мирише много гадно обаче, или поне само аз го усещам.

# 654
Такъв обрив който изчезва съм наблюдавала само при скарлатината Thinking.
Нали имаше и температура детето вчера,или се лъжа.
Но лекарката е права-без да види,нищо не може да каже.Утре ще разберете със сигурност.

# 655
Дуфалака го изписа педиатара преди месец.От една седмица му давам по малко сокчета.Иначе бебчо е на 4 месеца и преди месец започна да не ми ака.Изцяло е на карма и не разбирам каква е причината.Не сам сменила режима си на хранене.Единственото ново е това че добавих в менюто си фъстъци веднъж седмично.Сега вече трети ден бебчо не е акал и ми препорачаха да го оставя да видя кога ще се изака.Иначе продалжаваме със соковете.Преди акаше всеки ден а сега се напава усещам го как се мачи да се изака и неможе.

# 656
  • София
те фъстъците май повече биха имали обратният ефект...но може и да ги спреш....
а как е с пишкането...да не би просто да не му достига нещо кърмата... пробва ли по-честичко да предлагаш да суче?
като се изака(без дуфалака) твърдо и на топчета ли е?
ти ядеш ли по-разхлабващи храни...
вместо сок, по-добре въведи плодови разхлабващи пюрета, ако нещо изобщо ще въвеждаш.

# 657
За бебе изцяло на кърма е нормално да ака веднъж на няколко дни, дори веднъж в седмицата. Стига да има апетит, да е мек корема и изпражненията да са кашести- всичко е наред. Напъването е от колики най-вероятно, дори и да са били минали, са се появили пак заради соковете, които между другото само влошават нещата. Съветвам те да спреш да даваш сок, да кърмиш на поискване и да следиш общото състояние на детето. Запек при кърмачетата няма, или е изключително рядко. Запек е, когато изпражненията излизат на твърди, сухи топчета.

# 658
Такъв обрив който изчезва съм наблюдавала само при скарлатината Thinking.
Нали имаше и температура детето вчера,или се лъжа.
Но лекарката е права-без да види,нищо не може да каже.Утре ще разберете със сигурност.

Галка, имаше, но пък тя спадна за по-малко от 20 часа, не се е повишавала пак. При скарлатината така ли е? Нямаше ли и аз да се заразя? Само си гадаем, но до утре ще изкукам. Обрива всъщност не е изчезнал, едва забележим е пак, но го има. Обостря се, когато детето се затопли. Знам ли вече и аз, утре ще стане ясно.

# 659
  • София
Не знам за скарлатината. Миналата година дъщеря ми поддържаше темп. в продължение на седмица, 38-39, със силни болки в гърлото. Едното предположение беше скарлатина.
Имаше и лек обрив само по гърба, които изчезна за няколко часа. Това допълнително затрудни окончателната диагноза. Края на 1вата седмица, петък вечер, отново вдигна темп. 39 и я заведохме в Токуда. Направиха и ПКК и изписаха АБ. В събота сутринта преди да започна с АБ направих гърлен секрет.
Все пак не беше скарлатина.
Успяхме да опазим и малкия да не се разболее.

Цитат
Клинична изява.

Инкубационния (скрития) период на заболяването е от 1 до 12 дни,средно 3-5 дни.Обикновено заболяването започа с висока температура и болки в гърлото.До 24 часа след това се появява обрив,като обикновено започва зад ушите,a по лицето се появява дифузно зачервяване по бузите и бледост около устата под формата на триъгълник (триъгълник на Филатов) .След това се появява дребно-петнист обрив по гърдите,гърба и особено по свивките на лактите,мишниците и слабините където се появяват червени линии в сгъвните повърхности.При притискане на кожна гънка на гърдите между палеца и показалеца се появяват точковидни подкожни кръвоизливи.Кожата става като настръхнала от студ (поради изпъкване на кожните папили) като гъша кожа.Гърлото и сливиците са силно зачервени и често покрити с белезникави налепи.По мекото небце се появява дребен точковиден обрив.Увеличават се шийните лимфни възли, особено тези под ръба на долната челюст. През първите няколко дни езикът е покрит с бял налеп,а след това налепите започват да се очистват първо по ръбовете като накрая езикът става малиновочервен.
   Има и нетипични форми на протичане:
      1.Скарлатина без обрив.
      2.Екстрабукална форма (инфекциозното огнище не е в устната кухина)-при нараняване на кожната повърхност или изгаряне и последващо инфектиране на раната.В такива случаи инкубационния период е по-кратък и обривът е особено интензивен около мястото на раната.
      3.Тежки форми започващи с много висока температура,многократни повръщания,замъгляване на съзнанието и прояви на менингоенцефалит(възпаление на главния мозък и неговите обвивки).Обривът се появява обикновено по-късно, често с подкожни кръвоизливи и посиняване на кожата.Кръвното налягане спада и пулсът се учестява. При формите протичащи със сепсис (отравяне на кръвта) се появяват инфекциозни огнища и по другите органи-бял дроб,черен дроб,далак,нервна система,стави и др.

Общи условия

Активация на акаунт