За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 137
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря, AnMary! Зачетох се и аз в нета за скарлатината. Не намерих нищо общо с нашия случай. Видях обаче току що една тема в "майките" за вирусен обрив...и пак взех "да снимам филми" по нощите. Grinning Така или иначе преди утрешния ден (пък и тогава не се знае) няма да разбера какво е. И да не ти казвам какви щуротии ми идват на ум, добре че детето спи дълбоко и не усеща как го премятам и оглеждам, сравнявам...
А сина си предполагам с ограничаване на контактите сте го опазили да не се разболее, аз обаче съм ежеминутно контактна с детео.

# 661
  • София
Не чети онази тема в "майки". Според мен не е такъв вашият обрив.
Предполагам в какви филми се вкарваш, защото и аз съм същата. Остави детето да си спи, лягай и ти Simple Smile

При скарлатината знам, че има болка в гърлото. Моята щерка и с това се объркаха. Тя от болка и вода не можеше да пие миналата година.
Ако я болеше гърло щеше да разбереш. А й гърлото май трябва да е доста зачервено.

Друго, за което се сещам е розеола, т.нар. 6та шарка.
Но няма какво да гадаем и поставяме диагнози като неспециалисти.
Полежавам бързо оздравяване.

# 662
  • София
Тридневната треска или 6-та шарка е с тридневна много висока температура. Обривът е по коремечето и гръбчето и е звездовиден обрив. Като звездно небе- с по големи, понякога сливащи се, и по-малки пъпици. Обикновено има и сополи и зачервено гърло. При нормално протичане минава за седмица от началото на т. до скриването на обрива. При нас беше с усложнения, които са много рядко срещани по принцип. Тази шарка е от най-леките.
Определено няма по стъпалата обаче...
Аз бих поискала ПКК и бих помилсила и за алергия, щом и по стъпалата има.

# 663
Не се притеснявай,днес ще разбереш какво е.
А за скарлатината писах защото при нея ту се виждат,ту изчезват пъпчиците.Дъщеря ми я е карала,аз не се заразих.С червени бузи и възпалено гърло протича наистина.И температура.Та затова свързах температурата с избледняващите пъпки.Но едва ли е това.
А тази тема за вирусния обрив е за друго нещо.Синът ми миналата година на морето направи един обрив с температура.Изчезна за един ден само.Но не беше по цялото тяло,а само по гърдичките.Лекаря каза,че така протичал този вирус.
Хайде успех днес при лекаря и дано нищо да му няма на фъстъчето.
И ние днес отиваме при лекарката.Малкия вдигна температура снощи ThinkingЕй сега ходих да се обаждам в яслата и сестрите казаха,че доста деца били така.Пак някакъв вирус.Писна ми вече Crossing ArmsОткакто тръгна на яслата и редовно се разболява.А две години вкъщи почти не е пил лекарства и не се е разболявал.

# 664
Здравейте нормално ли е дете на 1 година да има тромбоцити 443 при норма 440 малко съм притеснена ,днес пускахме редовните иследвания на малкия и малко се стреснах левкоцитите са му 10 при норма 10.5 а хемоглобина 127 мисля че е ок! newsm78

# 665
vesi2 най-добре да питаш лекаря на детето си мисля аз, още повече щом нещо те притеснява...  Peace

# 666
  • Mediterraneo
Здравейте нормално ли е дете на 1 година да има тромбоцити 443 при норма 440 малко съм притеснена ,днес пускахме редовните иследвания на малкия и малко се стреснах левкоцитите са му 10 при норма 10.5 а хемоглобина 127 мисля че е ок! newsm78

Всичко си му е наред на детето.

# 667
Веси, един завишен показател нищо не значи. Не се вкарвай във филми и ти.
Бяхме при док, обаче от днес Маги нямаше доказателствен материал. Така и не се разбра от какво е и какво е, но пуснахме ПКК и урина. Първо щото ме сърбеше да видя няма ли там нещо да подскаже и после защото Маги не се храни (само АМ), а лекувахме желязодефицит, та ме беше страх, че положението се е усложнило. Е, изследванията са чудесни, а хемоглобина е 123  Shocked, което не знам как става с това недоимъчно хранене.
Галка, дано Дребосъчето се размине леко.

# 668
мерси момичета!

# 669
  • София
vesi2, нищо му няма на детето.
При моя син на 1г тромбоцитите бяха доста повече и бях много притеснена. Изследванията правихме преди някакви национални празници. Хм, сега като се замисля може и изследванията на 6м да са били. Та няма значение.
Водих го на преглед в Правителствена. Неговата педиатърка беше на работа 1ва смяна, а в Правителствена успях да хвана педиатър. Веднага ме попитаха "кой е болен", защото бяхме с двете деца. "Няма болни, искаме само да ни разчетете резултатите от ПКК" Simple Smile Лекарката се засмя, не можело да плащаме само за "разчитане", нямало такава разбивка в цената Simple Smile Така и така сме били отишли, прегледаха го обстойно. Успокоиха ме за тромбоцитите. Казаха, че при някои бебета е напълно нормално някои от стойностите да са завишени.
Аз разбира се предварително бях изчела де какво има в нет-а за повишени тромбоцити, даже писах и в една тема в Здравния. Е, камък ми падна от сърцето.
След празниците ходихме на преглед и при педиатърката. И тя ме успокои.

Така, че и аз като Raffaella Sanzio ще ти напиша "Не се вкарвай във филми" Simple Smile
Ето тук линк за рефелентните стойности - Референтни стойности - кръвна картина

Raffaella Sanzio, да разбирам, че обрив днес няма? Дано е бил от претопляне.
А това, че е на АМ, не значи, че ще е с нисък хемоглобин.

Моята щерка на 6м имаше нисък хемоглобин, но беше захранена на 2м. Синът ми захраних късно, малко преди навършване на 8м, на 6м беше с железен хемоглобин Simple Smile
Като изключа истерията си покрай тромбоцитите Simple Smile

В предният пост не писах за "опазването" на малкия. Няма как да ги изолирам напълно един от друг. Просто помолих дъщеря ми да не го пипа, да го целува и т.н.

# 670
Дано AnMary. Днес наистина нямаше нито една пъпчица, дори избледняла, за която да може да се хванеш. За хемоглобина знам ли, странно ми е. Маги яде 3 пъти по 150 или 160 мл АМ, а е вече 10 кг и 800 гр. Как й стига, а и от толкова мляко как успява да държи хубав хемоглобин? Ама стига съм търсила "под воля теле"  и аз. Детето се чувства отлично, наддава, енергично е и не боледува. Няма какво да искам повече.

# 671
  • София
Raffaella, не помня вече кога им правих последните изследвания на моите.
Моята щерка изобщо не яде. Бяга от месото като дявол от тамян и все си намира оправдания. На ПКК-то цъфна хемоглобин 154 Simple Smile Вярно, че беше след настинка. Колкото и да е бил завишен хемоглобина заради хремата, пак е бил доста висок.

# 672
  • София
??? защо завишен от хрема? при моят при болести му пада хемоглобина(и не само при него де)

# 673
  • София
Не знам. Може и грешна да ми е информацията. Мисля, че при болест организма изкуствено увеличава хемоглобина.
Няма да се вкарвам във филми и да водя щерката да я боцкат, за да  й видя състоянието на хемоглобина в нормално здраво състояние.

# 674
  • София
ами и аз не знам, просто защото като е бил болен Филип често съм чувала коментара..."но той сега е болен и за това сега да е по-нисък хемоглобина"...та просто се учудих.

Общи условия

Активация на акаунт