За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 112
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ще взема другата седмица да им пусна една контролна ПКК и на двамата. Но мисля, че всичко ще е наред.
Прочетох, че са опасни нива над 170, + други изменения в кръвната картина. И че може кръвта да се разрежда за намаляването на стойността на хемоглобина. За 2рото не съм сигурна.
Дияна беше 24 часа на системи като се роди, разреждаха й кръвта. Тогава само ми казаха "гъста й е кръвта".

# 676
  • София
оо аз нямах пердвид да те шашкам и притеснявам...просто ми стана странно и чудно изказването ти, че се качва при болест....

# 677
  • Видин
При нас нещата с играенето в леглото и изправянето вътре вървят много добре. Вече се научи как се прави този номер и сега постоянно това прави  Mr. Green Вкъщи вече не ползваме проходилка. Само ако идеме при баба и много ни писне да го занимаваме (защото там все оше няма отделно подходящо креватче) го слагаме да щъка в паяка.
Доста по-стабилен е станал обаче има един проблем. Като го държа за 2 ръце (!) да ходи е супер доволен и даже тича. Пускам си едната ръка, той спира, застава мирно и почва да реве. А много иска да ходи... Какво да правя? До колко е допустимо такова "водене"?Държа да отбележа, че ръчичките са му пред него, а не нагоре. Аз как се чувствам няма да обяснявам  Crazy С тая моята сколиоза  ooooh! Мога ли примерно 5-10минути на ден да му правя кефа така? То аз и повече не мога да издържа. И кога ще спре да иска да го държа с 2 ръце  ooooh!
Сега на годинка пак се пускаха кръвни изследвания и урина, нали?
Благодаря

# 678
Да на една годинка пак се пускат кръв и урина,а относно ходенето аз ползвах коланите на Чико ,когато дъщеря ми прохождаше и съм много доволна.Детето се чувства сигурно и този,който го води е изправен.

# 679
възможно ли е да се прояви реакция от Пентаксим една седмица след прилагането на ваксината??? или да търся причините другаде...

това за коланите е до дете - аз ползвах на едно детенце и тя се отпускаше с цялата си тежест на колана (използваше го за опора), което доведе до нестабилно ходене без колан и ни върна два месеца назад, трябваше отначало да се учим да ходим... Crossing Arms същото беше и с проходилката... ooooh!
племенникът ми беше така - страх го беше да пусне двете ръце, после мнооого дълго време го беше страх да се пусне да ходи съвсем сам (до година и половина), но той просто е по-страхлив и предпазлив.

# 680
Аз когато съм ползвала коланите тя вече е ходела стабилно и понеже е родена края на октомври е била поне на 1г.и3м.При мен основно целта е била да не пада много навън,а и тя не искаше да я водя за ръчичките.
А относно реакцията от Пентаксима според мен трябва да търсиш проблема надруго място ,ако беше от него щеше да се прояви най-късно до следващия ден.Между другото на бебето не му ли е втори прием?

# 681
 Аманита, моето на седем месеца се пусна с едната ръчичка, у дома проходи свободно на почти 11 м, но на вън ми държеше ръката още две, три седмици. Та, няма правило, кога това ще се случи. Разбирам те, аз също съм със сколиоза и то съвсем не в лека степен. Уморително е и болезнено. Каишки съм слагала веднъж, за не повече от минута. Смятам, че те са за дете, което вече се е пуснало, но е все още неуверено на вън. Иначе детето виси и мисля, каишите под мишниците причиняват дискомфорт.

рика, в листовката до колкото помня пише, че най-разпространените странични ефекти от ваксината се проявяват в рамките на 3 дни. Какво му е на тигърчето?

Галка, видях, че си "на жицата", добри ли ти е дететнцето?

# 682
Коланита наистина са за по-стабилни деца.
amanita вие пак сте добре ние сме ужас-хем пищи че иска да ходи, хем като я хвана за ръцете не иска и пак пищи.Иска да я държа под мишничките.Това го отдавам на паяка,нали точно под мишничките е опората.По принцип знам,че такова ''водене'' не е за предпочитане,ама какво да я правя-хем не може да ходи много хем се натиска и реве.Ако някой може да даде съвет как да я отуча от това държене под мишниците и да я държа за ръцете.Опитвала съм и друго-хващам я под мишниците и докато ходи я хващам за ръцете-и така не става спира и бута дупето към мен. Tired

# 683
  • София
amanita, по едно време използвах и уокър и колани, 2 в 1 Simple Smile С уокъра се пробваше да ходи, с коланите го държах Simple Smile

Само с уокър - http://www.youtube.com/watch?v=lINa36gR4ck
С колани и уокър - http://www.youtube.com/watch?v=BH_IeZE7mJM

Пластмасовият уокър на Фишер според мен е за стабилни деца. Разбрах, че в каталога на Чиполино отново са пуснали дървени уокъри. Мисля, че са по-удобни за децата, т.е. не вървят толкова бързо колкото този на Фишер.

# 684
Rafaella,днес вече е по-добре.Благодаря.Поне температура вече няма.Не знам откъде постоянно изскачат тези вируси ooooh!яслата си е направо развъдник.Момичета,два-три месеца преди да си пуснете децата на ясла започнете с нещо имуностимулиращо предварително,че аз вече в чудо се видях.Дори и една Ехинацея да е-пак бива.Съжалявам,че нищо не дадох предварително.То не,че е гаранция,ама...
А тези каишки създават доста лъжливо чувство за сигурност.Детето бърза и се накланя напред.Знае,че няма да падне.После обаче и без каишката се засилва така и ето ти тротоарната екзема.

# 685
  • Видин
Аз съм против каишките. Кучета отдавна не гледам  Mr. Green
АнМари, преди седмица бяхме в Благоевград и там пробвахме един уокър и Габ тичаше по същия начин като Алекс.И сега се чудя дали да не инвестирам в нещо такова?  Rolling Eyes Дори и да не иска да ходи с него, ще си играе после с джунджуриите и мелодиите му.
Кристина, доколкото знам това водене е по-правилно отколкото моето  Mr. Green Но поне не иска да го правя по цял ден, а само като му "покажа" че може да ходи така. И в мигът когато спра или го пусна се почва дрането  Joy
rika, за можене - може. За какво става въпрос?

# 686
  • София
Галя, аз не съм давала нищо предварително. Помня, че щерката пиеше Мултисаностол.
Витамините обаче не я спасиха от хремите. Но всичко беше до момент. Смеех се "децата обмениха де що имаше вируси и вече няма какво да обменят".
На нея добре и действа Цитросепта. Сега видях, че са пуснали Цитросепт и за малки деца. Гледах инфо в нет-а, не съм купувала все още.

И сега се чудя дали да не инвестирам в нещо такова?  Rolling Eyes Дори и да не иска да ходи с него, ще си играе после с джунджуриите и мелодиите му.
Виж тогава в каталога на Чиполино. Сякаш дървените са по-стабилни.
В темата за недоносени деца майките споделят, че са им препоръчали дървен.
http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=653

Не помня Фишера за колко го поръчахме. Сега ми се струва, че Чиполиното е малко по-скъпо.

# 687
Зори - ние имаме уокъра на Фишър Прайс, онзи най-обикновения, 50 и нещо струва. Много ефикасно, за деца които се изправят сами, стабилно. Воденето за ръце, или под мишници, е напълно излишно и безмислено, както и уморително...

Реакция към ваксина може да получи по всяко време.

# 688
  • София
Стефи, кой е обикновеният уокър на Фишер? Този ли?

Алекс късно се изправи сам. Този уокър не му беше удобен за изправяне. Обръщаше се. А като тръгне с него... малко трудно спираше. Понякога и по корем Simple Smile

# 689
ами дребния от вчера на два пъти имаше малко слуз в акото, а сега преди банята виждам че има и зелено... да не говорим че от 3-4 дни просто ме бойкотира следобедите и не иска даже да види гърдата, пък какво остава да засуче - борим се по 30 минути. но според мен двете неща не са свързани, просто съвпадение. няма колики, няма Т, спокоен е... предполагам че няма за какво да се безпокоя, но тази "стачка" малко ме изнервя тези дни и може би затова го гледам под лупа... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт