За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 109
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Ан Мари - този е специалния уокър Blush и е по-скъпичък малко. Обикновеният е този:

В Джъмбо струва около 50лв., "специалният" беше около 70.

# 691
  • София
Ние взехме уокър миналата седмица от Джъмбо. Повто бяха по 60лв. Този на Чико също. Нашият е на киндърленд, но не мога да му намеря снимка в нета. Много съм доволна. Интересен и е вече седмица, което не се е случвало с друга играчка. Задните колела се стопират, което не може да спре уокъра, но го забавя  Mr. Green
Ето една малко поразмазна снимка, но си се вижда де http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs050.ash2/35840_141 … 212_1245184_n.jpg

# 692
  • Plovdiv
Да споделя какво се случва с нас.От три дни не ми стига кърмата особенно следобед да се нахрани малкия и купих NAN да му давам по едно или две хранения за да ми се събира повече кърма.Така ли да продължавам.нормално ли е това.обадих се на педиатърката и утре ще ходим сутринта при нея че и ваксинките не са му сложени миналия месец  Cry дано всичко е наред и да ми каже как да го храна и кога да му въвеждам пюренца или друго не знам нищо  Embarassed  Споделете за вашите бебета как сте ги хранили през този период. Дали няма да се появат колики ако му се дава нещо друго освен кърмата на която си е свикнал.

# 693
Защо реши точно НАН да даваш ,аз го давах на голямата ми дъщеря но мисля ,че не е било правилно.Бебето сега пие розов Хип ,който съдържа пробиотици.Предполагам знаеш,че са полезни за коремчето.

# 694
Аз само да кажа две неща:
1. Консултирай се с консултант по кърмене - в този подфорум: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=85.0
2. Не започвай да захранваш толкова рано! За справка: http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/
3. До 5-6 месечна възраст бебешката храна трябва да бъде само мляко - кърма или адаптирано мляко. Всичко друго би довело до нежелани реакции.

Успех!

# 695
  • София
Да споделя какво се случва с нас.От три дни не ми стига кърмата особенно следобед да се нахрани малкия и купих NAN да му давам по едно или две хранения за да ми се събира повече кърма.Така ли да продължавам.нормално ли е това.обадих се на педиатърката и утре ще ходим сутринта при нея че и ваксинките не са му сложени миналия месец  Cry дано всичко е наред и да ми каже как да го храна и кога да му въвеждам пюренца или друго не знам нищо  Embarassed  Споделете за вашите бебета как сте ги хранили през този период. Дали няма да се появат колики ако му се дава нещо друго освен кърмата на която си е свикнал.

рано е за пюрета, дори да не достига кърмата дохранвай с АМ..иначе питай консултантите във кърмаческият и пробвай по техните съвети да увеличиш кърмата. С това обаче, че допълнително ще разредиш кърменето няма да ти се събира повече кърма, най-много да понамалее още. Обикновенно се препоръчва да  кърмиш по-често, за да стимулираш лактацията, там все пак всичко е на принципа търсене -предлагане...т.е. при намаляване и спирането на търсеното, спира и производството, при повече търсене(т.е. по-често кърмене) ще произвеждаш повече мляко...естествено са важни и други разни неща като твоето хранене, почивка, спокойствие и т.н..но предполагам ако искаш да увеличиш кърмата си, ще стане.
За споделянето аз си го хранех с кърма само до 5,5 месеца.

# 696
Да споделя какво се случва с нас.От три дни не ми стига кърмата особенно следобед да се нахрани малкия и купих NAN да му давам по едно или две хранения за да ми се събира повече кърма.Така ли да продължавам.нормално ли е това...

Зависи какво искаш - да кърмиш, или да храниш с АМ. Ако искаш да кърмиш, това не е правилен подход Naughty. Правилното е да даваш на бебето да суче по-често - през час-два дори, така за няколко дни ще се увеличи количеството на кърмата според нарастващите нужди на бебето и после пак си минавате на 3 часа кърмене. Като разреждаш кърменията, кърмата ще намалее и ще преминете на АМ.

# 697
Колики се получават и при въвеждане на нови храни,изчакай поне до 5 навършени месеци.

# 698
  • Mediterraneo

А как изобщо разбра, че не ти стига кърмата? Може просто да преминавате през криза на растежа, когато бебето търси доста по- често да суче, без това да означава, че нямаш кърма. Решението при всички случаи не е прибягването до АМ- така кърмата ти няма да се събира повече, напротив- ще намалява с времето.
Напълно е възможно да се появят колики, бебето е още малко. Моето до три месеца си имаше колики, какво остава да го бях захранила.

# 699
peperyda,и моето мнение е като на повечето мами.Ако дадеш АМ ще ти намалее кърмата още повече.Разбирам те,че си притеснена дали бебето е нахранено.И аз ги имах тези притеснения и бях купила и Ам една кутия.Опитах веднъж-два пъти след кърмене да му дам.Изцока 20-30 гр.Добре,че навреме се усетих и престанах да предлага.По-често кърмене,на поискване и ако иска през нощта-дай.Нощното кърмене увеличава кърмата забелязах.Хапвай овесени яди,жито,повече течности поемай.Течностите са много важни.Вода,айрян пиех постоянно и по много.Има и лактогонни чайчета.Не пречи да опиташ.

# 700
А знаети ли за статия, която доказва вредата от повиване на бебета с пелени?  Rolling Eyes

# 701
А знаети ли за статия, която доказва вредата от повиване на бебета с пелени?  Rolling Eyes
Търсиш доказателство ли?  Mr. Green

# 702
Търсиш доказателство ли?  Mr. Green
Да  Mr. Green Не че не съм убедена.Трябва да убеждаваме мъжът на една моя приятелка, който твърдо е решил, че детето му ще се повива ooooh!
Намерих само една статия, която според мен не е достатъчно убедителна.
Помня, че из библиотеките тук имаше нещо, но не го откривам в момента.

# 703
  • София
в следродовия период - при неправилно отглеждане на новороденото (повиване с изправени долни крайници, хващане на детето за ходилата с главата надолу, поставяне по корем за по-дълго време до третия месец и др.) може да доведе до еволютивно( предизвикано ) изкълчване на тазобедрените стави.
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=755

Какво трябва и какво не трябва да правите, за да расте вашето дете със здрави тазобедрени стави?

Повиването на детето с прибрани крачета е абсолютно погрешно.
Тази позиция води до изкълчване.

Още от първия ден след раждането е необходимо детето да бъде поставено с разкрачени крачета, които се движат свободно.
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=881

http://aleianazdraveto.com/bg/luksaciqta_uspeshno_se_lekuva_ako_ … tkrie_do_she.html
ако това ти свърши работа.... може и още доста подобни да намериш.

иначе в самите пелени вреда няма, а в този начин на повиване с прибрани, изправени крака...

# 704
Да, точно изпъването на краката имах предвид  Hug
Из форума търсих, но в сайте не ми дойде на ум.
Благодаря ти!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт