За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 154
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Ан Мари това с одеялото е страхотна идея-хем няма да е на паркета,хем ако се врътне и падне назад ще омекоти удара. Супер си  bouquet

# 556
Още по-мекичко става с олекотена завивка на пода ако имаш.

# 557
  • на Русе
И аз слагам олекотена завивка на пода. Много обича да се търкаля извън нея  Mr. Green

# 558
  • София
то ако е от старите, тежки юргани, по-добре.

# 559
  • София
хехехех, вие направо...едно дюшече да мупостила..от онези тепихите, дето бяха по салоните по физическо навремето Simple Smile))

което ми напомня че ако имат диван с механизъм, към тях има едни тънки дюшечета често Simple Smile)))може да се вадят Simple Smile

# 560
  • Plovdiv
Много се притесних тези дни от това че малкия след всяко сукане повръща.Кърмя го през 3 часа много рядко през 2,30ч. или 3,30ч.но и тогава повръща.Започнах да го кърмя по 5 до 7 мин защото педиатърката казва че преяжда,нямало друга причина за повръщането но и 5мин да суче го прекъсвам и пак повръща а виждам че иска още да яде дори плаче. Sad какво да правя не знам.Имали ли сте такива проблеми.  Embarassed

# 561
  • София
И олекотена завивка съм слагала. Имам 1-2, с които никой не се завива.
Моя даже е заспивал на пода. Както си играе и търкаля, и заспива. И ако е играл на олекотена завивка, само леко хващаш края и завиваш Simple Smile Май имах някъде снимки Simple Smile

Това с олекотената завивка беше изобретение на Дияна.
Обикновено си го оставях само на одеялото. Котаракът от 2рата снимка е по изключение там Simple Smile

то ако е от старите, тежки юргани, по-добре.
За това не се бях сетила. А имах май такъв в килера.

peperyda, може да се касае за рефлукс. Потърси теми за това. Повдигни матрака на леглото (на малък градус), главата на бебето да е на по-високо.
Моята дъщеря повръщаше на фонтан след всяко хранене, до към 7мия месец.

# 562
  • София
Оригваш ли след това хубаво?
Може да пробваш и да държиш бебето по-изправено докато суче, също и да не го слагаш веднага след това да легне, а да го подърши 15-тина мин изправено след ядене....и да надигнете ако не е матрака на леглото, да има целият лек наклон....

# 563
  • Plovdiv
кърмим се легнали на леглото.веднага го вдигам и си оригва мн добре дори по 2,3 пъти и веднага след това едно гьолче от мляко. подържавам го още малко и след това пак си го слагам при играчките в кошарката.и след минутки все си пуска по малко мляко.

# 564
  • София
ами пробвай да го кърмиш като не е легнал, а го държиш с наклон 30 градуса горе-долу на тялото.
http://missby.wordpress.com/2008/01/08/reflux/ прочети тази статия за рефлукса, вярвам, че може да приложите някои неща и на вас да помогнат, дори и да не става дума за рефлукс, въпреки че може и това да ви е проблема, в лека форма.

но ако не става дума за повръщане, а само за връщане на малко млекце, тогава няма за какво да се тревожиш.

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 14:24 от Angel_Dust

# 565
  • Plovdiv
ще пробвам благодаря ти  Hug

# 566
Рефлукса е с повръщане на фонтан.Пробвай както са ти казали с наклон 30 градуса.
Ан много е сладък малкия.
Ейнджъл имаме такъв разтегателен диван с дюшече към него,не се бях сетила досега.Мерси.

# 567
  • Mediterraneo
Много се притесних тези дни от това че малкия след всяко сукане повръща.Кърмя го през 3 часа много рядко през 2,30ч. или 3,30ч.но и тогава повръща.Започнах да го кърмя по 5 до 7 мин защото педиатърката казва че преяжда,нямало друга причина за повръщането но и 5мин да суче го прекъсвам и пак повръща а виждам че иска още да яде дори плаче. Sad какво да правя не знам.Имали ли сте такива проблеми.  Embarassed

Нищо особено не прави. Просто ще премине. Оригвай го след всяко хранене, за да ти е чиста съвестта и чакай  Grinning
Бебето ми много повръщаше- задължително след всяко хранене сме се преобличали поне по веднъж. И като се има предвид, че е кърмена на поискване, през ден пусках пералня с блузки и бодита  ooooh! И изведнъж нещата преминаха. Около петия месец с учудване забелязах, че всъщност е спряла да повръща( понеже бях свикнала с вечното повръщане и преобличане).
Ако не повръща на фонтан, няма място за притеснение, според мен  Peace

# 568
  • София
Преди 9г никой нищо не ми обясняваше Simple Smile Бебето било лакомо, аз съм имала много кърма. Щяло да мине.

# 569
Рефлукса е с повръщане на фонтан.

Не е така.

Общи условия

Активация на акаунт