Завъртя се календарът пак, а ний сме в ПЛОВДИВ - най-хубавият град - 27

• 41 361
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета,гадно е с тоя нет,но за Виваком и аз чух,моля ако някой се включи да каже как е,че то това на нищо не прилича! #2gunfire
Ние сме на Виваком,нямаме проблеми тези дни никакви нито с Тв нито с нет! Иначе аз съм раждала в" Селена "и там окситоцин не слагат ако не поискаш или не се налага !Леко раждане на Валли.Вал!

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 23:24 от tanyatais

# 511
  • Пловдив
Здрасти и добре дошла Вал.
И аз родих в Селена съвсем наскоро и потвърждавам горното мнение Peace

# 512
Val, аз раждаж във Весела. И искам да кажа, че на това на което държах най-много го получих. Лично аз съм доволна много. Относно системата - на мен ми сложиха 2 - иначе можеше и да не родя....Но би могла да отидеш предварително и да разпиташ дали могат да изпълнят това, което смяташ за важно за теб. Където и раждаш ти желая да е леко, а бебчо да се роди здраво и с много късмет.

# 513
ами аз искам да попитам каква е причината да не искаш системата.не е ли по добре с нея аз не съм много наясно за това питам.в вми като лежах и двата пъти останах с впечатление че ако не си с изтекли води или голямо разкритие или на термин система няма да ти сложат в никакъв случай и другото което е там до колкото разбрах няма планирано секцио хората правели всичко възможно да си родиш по естествения начин.може и да не съм разбрала правилно и да има и изключения за някой но това разбрах аз.
ами таня къде се изгуби да не е родила Simple Smile ?

# 514
Благодаря за отговорите ,момичета!  bouquet
аз съм избрала ВЕСЕЛА  първо защото там лежах 3 дни/за първи път в живота си в болница/ и малко или много се запознах с обстановката,второ,защото ми е близко/което не е фактор само по себе си но все пак/ и трето-защото наблюдаващия бременността ми лекар работи там/но както вчера разбрах не се ангажира с раждания ако не са секцио/.Окситоцина е практика в държавните болници ,така се оказва.Виждам че момичетата от Селена са имали право на избор,но виж в държавните болници май не е така. Не мога и да ги виня лекарите за това,ако са останали малко,а родилките са много нямат време да чакат естественото развитие и продължителност на раждането,а гледат със системата за час два вече да си родила и следващата да е наред.Но аз искам природата да си свърши работата.Ако няма показания бих родила без система и упойка.Смятам/да не се заричам де/да остана до последно вкъщи,и тогава те няма да имат избор и време,отивам и раждам  Wink.А Ивелинче,ти кога ражда във Весела,тази година ли??При кой лекар?имаше ли уговорка с него или просто той се падна на смяна?

# 515
Благодаря за отговорите ,момичета!  bouquet
аз съм избрала ВЕСЕЛА  първо защото там лежах 3 дни/за първи път в живота си в болница/ и малко или много се запознах с обстановката,второ,защото ми е близко/което не е фактор само по себе си но все пак/ и трето-защото наблюдаващия бременността ми лекар работи там/но както вчера разбрах не се ангажира с раждания ако не са секцио/.Окситоцина е практика в държавните болници ,така се оказва.Виждам че момичетата от Селена са имали право на избор,но виж в държавните болници май не е така. Не мога и да ги виня лекарите за това,ако са останали малко,а родилките са много нямат време да чакат естественото развитие и продължителност на раждането,а гледат със системата за час два вече да си родила и следващата да е наред.Но аз искам природата да си свърши работата.Ако няма показания бих родила без система и упойка.Смятам/да не се заричам де/да остана до последно вкъщи,и тогава те няма да имат избор и време,отивам и раждам  Wink.А Ивелинче,ти кога ражда във Весела,тази година ли??При кой лекар?имаше ли уговорка с него или просто той се падна на смяна?

И аз не бях особено за окситоцина, но след ден и половина на три сантиметра разкритие накрая вече ме гонеха лудите и се молех да ми пуснат окситоцин.Както и да е-пуснаха ми на шест сантиметра разкритие и родих за час и половина-два.
Не че болките са били неистови, нищо подобно, но не е и приказка толкова време да чакаш, аз бях и с преносване.
Упойка-исках си епидурална, но не ми сложиха Confused, пуснаха ми спазмалгетици само и то най-накрая.
За справка-раждах в Окръжна болница, влязох за преносване с три сантиметра разкритие, без изтекли води /спукаха ми ги докато раждах/, чакаха ме да стигна някакво по-голямо разкритие и чак тогава окситоцина.
В общи линии при мен добре, че бя в болницата ,защото имаше увита пъпна връв-явно се е увила в процеса на раждане, защото не се видя предния ден на ехограф и ако си бях стояла вкъщи можеше да стане  една...
Та-все пак, виж някоя частна клиника е моят съвет,където да се разберете, но не чакай последния момент, защото една система с окситоцин не си заслужава чак толкова...

# 516
Zolkа разбира се че съм ЗА окситоцина,упойките ,секциото и всички допълнителни интервенции когато има показания за това!но да ме карат ``на конвейр,щото няма кой да чака`` не ми се ще.Както и обяснението-на всички се прави!това не ме устройва.За пример-когато установиха бременността ми веднага ми се изписа хормон-дуфастон,спазмолитик но-шпа,и комбинирани витамини-За справка-бременността ми от началото до сега/в самия край на осмия месец съм/ е безпроблемна,не повръщам,не ми се гади от нищо,харесвам всичко както и преди,болки и спазми нямах и нямам ,храната ми е разнообразна и изобилна на плодове и зеленчуци-от най ранна пролет до най-късна есен-както виждаш благодатен период за бременност ми се падна-има от всичко по много.И защо трябваше при това положение да започвам хормони,спазмолитици и витамини?защото се изписват на всички бременни?не ги пих,и не съжалявам че не ги пих.
та и относно раждането съм така.затова.

# 517
аз пак ще попитам не е ли по добре с тази система и с тези обезболяващи (не упойката).питам защото маика ми нас ни е раждала преди двадесетина години и е с много лоши спомени а сестра ми я е раждала преди девет със системка и до ден днешен благославя докторката която се е смилила над нея защото тогава още не е било масова практика.и тя казва че е по добре с тази система че си спестяваш голяма мъка.вярно че ние сме все голями бебета от по 4 кила средно ама все пак....?

# 518
  • Пловдив
Окситоцинът засилва многократно болката от контракциите. Ако няма показания за окситоцин, не виждам защо е необходимо да ти я слагат. Два пъти раждах в Окръжна и два пъти ми сложиха система, като втория път беше съвсем безсмислено за мен. Първият ми предизвикаха раждането и нямаше как, но вторият отидох с 4 см, за час и половина - два направих 7см и тогава ми я сложиха. До тогава болките ми бях като при болезнена менструация. След това обаче адски много болеше. Вярно, че стигнах 10 см за 30мин, но честно казано предпочитам по-леката болка за малко по-продължително време.
Това си е мое мнение. Peace
А, и голяма полза от система с обезболяващи не видях - и двата пъти Mr. Green. Май ми сложиха бусколизин, мисля Thinking.

# 519
Zolka,ние сме близо до "Халите"така,че не сме далече.В парк "Белите брези" ли ходиш обикновено на разходка.Ще ми е приятно да се запознаем.
Val,за първи път чувам ,че изписват "Дуфастон"при безпроблемна бременност newsm78,а за раждането "на конвейр"съм напълно съгласна с теб

# 520
dara82 просто лекарите ,някои де,обичат да се презастраховат....това бил нормален хормон за бременността,той щял да помогне/на какво обаче и защо?/ та така и с окситоцина-той бил нормален хормон за раждането-знаеме го това,ами ако тялото ми има перфектен и съвсем фин хормонален баланс в този момент,имам и аз куража да изтърпя ,няма показания за да се форсира раждането?ей затова са ме налегнали такива мисли......ама каквото сабя покаже пък в крайна сметка целта ми е бебе на финала в прекрасно телесно и  душевно здраве.ако се наложи ще преглътна окситоцин.но предпочитам без

# 521
Vall.Val , аз родих н а13.06.2010г.. Реших да раждам във Весела и защото една позната роди 3 месеца преди мен и каза, че е доволна (а и по други причини). Нямах уговорка да раждам, закараха ме с линейка, защото без да имам никакви контракции ми изтекоха водите ( 9 дена преди термина). Паднах се в смяната на д-р Кузманов, за мен той е специалист и човек! Благодарение на него успях да родя естествено (както исках аз, но не и други лекари с които съм се консултирала преди раждането). Благодарение на него имах раждане  за което имам само хубави спомени независимо от всичко. Ако имаш още въпроси можеш да ми пишеш на лични. Wink

# 522
момичета, скоро някой да е раждал на Хирургиите на пещерско шосе. въпроса ми е къде да прочета какво трябва да се носи при раждане ?

благодаря

# 523
ти какво мислиш да си слагаш в багайа.аз моя съм го нагласила да е готов по един списък от нета.ако нещо трябва още ще ми го носят в последствие.от пловдив ли си?

# 524
да от Пловдив съм. и не е за мене, а за колежка, която не желае да отида до болницата в която ще ражда. та поех тази задача на себе си , заедно с мъжа й да й подготвим багажа.

Общи условия

Активация на акаунт