Завъртя се календарът пак, а ний сме в ПЛОВДИВ - най-хубавият град - 27

• 41 360
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
ти какво мислиш да си слагаш в багайа.аз моя съм го нагласила да е готов по един списък от нета.ако нещо трябва още ще ми го носят в последствие.от пловдив ли си?

Аз родих в окръжна, но ако мога да съм полезна-отговорът е всичко си носете. Като се започне от два комплекта чаршафи-аз носих един и го оплесках с кръв/ или си пригответе още един за да ви го донесат/ или се заредете с памперс пелени, но не 60 на 40 , а от големите за възрастен човек.Паста, четка за зъби, принадлежностти за мама, много удобни са бикините за бременни, въпреки че не дават да се носят гащи, ама пак си носехме ,защото иначе бяхме като хеликоптери с тоя лигнин.Лигнин-превръзките не са удобни, въпреки че си носех не влязоха в употреба.Памперси за бебчето, два комплекта обикновени пелени, поне два чифта дрешки, одеалце, мокри кърпи. Два броя нощници-пижамите не са удобни, освен ако не са за преди раждането. Помпа за кърма-моята не влезе в употреба, колкото и упорито да ме караха да цедя, не ме навиха.Сапун за бебчето.Подплънки за кърмачки-не се знае кога ще ви слезе кърмата и са удобни.За сутиен препоръчвам от тези тип потниче. И т.н.
Zolka,ние сме близо до "Халите"така,че не сме далече.В парк "Белите брези" ли ходиш обикновено на разходка.Ще ми е приятно да се запознаем.

Да, в парка до Шарманта, ако за него иде реч.Ще се радвам да се запознаем.

# 526
И двата пъти раждах във Весела , от линийките можеш да видиш кога и съм доволна. Първия път беше при Кузманов. А втория не разбрах как се казва . нормално раждане и двата пъти.  Второто бебе беше 3900 грама и пъпната връв беше увита около врата два пъти и всичко завърши добре. Целия екип беше много внимателен. Лежах там 2 дена за преносмане , контракциите започнаха през нощта в 3.30 ч  и в 8.10 ч родих  лекаря от нощната смяна остана да ме изроди.

# 527
  • Пловдив
момичета, скоро някой да е раждал на Хирургиите на пещерско шосе. въпроса ми е къде да прочета какво трябва да се носи при раждане ?

благодаря

Аз също ще раждам във ВМИ и доктора ми каза, че за мен трябвало ношници и тоалетни принадлежности, а за бебето - памперси и мокри кърпички. На мен ми се гледа малко. Но скоро една съфорумка ми сподели тя какво е носила за раждане там:
 за родилката-  нощница/1 или 2/, чехли, хавлиена кърпа за тяло и лице, еднократни гащи/ може и твои/, помпа, превръзки за родилки /поне 10-15/,чаша, вилица, лъжица, тоалетна хартия, лигнин, тоалетни принадлежности, сухи и мокри кърпички, термометър
- за бебето:
памперси /около 20/, мокри кърпички, залъгалки, хавлия, поне 2 шишета, няколко пелени, ръкавички, шампоанче, сапун, дрешки

Дано съм била полезна!  Peace

# 528
аз в моя багаж за вми съм си сложила:

ЗА МЕН-две нощници,хавлия,прибориза хранене(нож,вилица лъжица),чорапи два чифта,предупредиха ме за следродилната треска да си взема връхна дреха аз си взех един домашен халат доста дебеличък,лигнин,два чифта бельо за всеки случай да имам(нали не давали да слагаме,ще видим),пластмасови чашки,тоалетни принадлежности(четка за зъби,паста,сапун,шампоан,еднократна самобръсначка,ластик за коса,тоалетна хартия),чехли за баня и да из стаята,зарядно за телефон,химикал.

ЗА БЕБО-памперси(около 20),шише за вода,биберон,хавлийка

има неща които не съм сложила и най вероятно ще ми ги донесат в последствие:комплект за изписване на малкия,мокри кърпички за мен и малкия,превръзки,помпа за кърмата,памперсови пелени за мен и бебо.със сигурност ще има и други неща които ще ми се наложат в последствие но за сега това е най наложащо според мен.

за чершафи сега като лежах последния път им се скараха на момичетата които си носеха защото не били стерилни като тяхните,за дрешки на малкия една позната ми каза че също те си ги обличали за престоя по същата причина.
та така с моя багаж,документите съм си сложила също вътре да не ги забравим,само акта за гражданския брак не съм -него ще ми го донесът на изписването.

# 529
аз в моя багаж за вми съм си сложила:

ЗА МЕН-две нощници,хавлия,прибориза хранене(нож,вилица лъжица),чорапи два чифта,предупредиха ме за следродилната треска да си взема връхна дреха аз си взех един домашен халат доста дебеличък,лигнин,два чифта бельо за всеки случай да имам(нали не давали да слагаме,ще видим),пластмасови чашки,тоалетни принадлежности(четка за зъби,паста,сапун,шампоан,еднократна самобръсначка,ластик за коса,тоалетна хартия),чехли за баня и да из стаята,зарядно за телефон,химикал.

ЗА БЕБО-памперси(около 20),шише за вода,биберон,хавлийка

има неща които не съм сложила и най вероятно ще ми ги донесат в последствие:комплект за изписване на малкия,мокри кърпички за мен и малкия,превръзки,помпа за кърмата,памперсови пелени за мен и бебо.със сигурност ще има и други неща които ще ми се наложат в последствие но за сега това е най наложащо според мен.

за чершафи сега като лежах последния път им се скараха на момичетата които си носеха защото не били стерилни като тяхните,за дрешки на малкия една позната ми каза че също те си ги обличали за престоя по същата причина.
та така с моя багаж,документите съм си сложила също вътре да не ги забравим,само акта за гражданския брак не съм -него ще ми го донесът на изписването.

Личен съвет-вземи си и сутиен и някакви подплънки, не се знае кога ще ти тръгне кърмата. На "съкилийничката" ми и тръгна още на първия ден след раждането и... потече.Бебчето още не е регулирало количеството кърма, още не се е научило да суче ефективно или пък не захапва правилно и гърдите текат.Памперс пелената за теб ти е нужна веднага като родиш, на мен ми искаха и докато бях в предродилна.Много удобна ,за да не цапаш-било с лохии, било с кърма, а и да не ти е мокро.
Относно родилната треска, аз я получих на втория ден, като излязох от банята. Втресе ме от студ август месец Laughing После и като си бях вкъщи още няколко пъти след излизане от баня ме втрисаше.Първия път около час студ, после докъм 15 минути и си отмина.
Ако смяташ да кърмиш остави биберона вкъщи, моля те. Първия месец бебчетата плачат от някакво неразположение и липсата на биберон не е от тях. Нищо лошо не искам да кажа, но когато първите дни след раждането бебе плаче, то е или защото е гладно, или защото не може да се изака или защото има нужда от контакт с мама.През останалото време спинка и бибата не е заместител на нито едно нещо, а и даването и на несвикнало да суче дете може доста да навреди на доброто засукване от гърда.В случая с АМ това не важи, но все пак биберона не е за новородено.

# 530
ами за пелената мъжа ми попитал в аптеката и му казали че имало само пакети от по 50 бройки и не ги отваряли и той за това не ми е купил.аз имам тук в къщи две но от малките които за деца от сестрами останаха от миналата година са ми ще си ги сложа в сака.за сутиян ще си взема задължително но не знам дали ще е за кърмачки защото нямам а нямам възмойност сега да ходя по магазини.за биберона аз го вземам за всеки случай нито съм го изварила нито нищо.просто да има че знам ли и аз.сестра ми не пожела биберон да лапне нито веднъш купувахме и всякакви е няма и няма плюе и това е.Simple Smile само на едно дете друго нейн връстник много обичаше да му я дърпа от устата и те някрая ни е подариха и тя и нея не искаше ,явно просто и е било кеф да му я взема незнам.та така но благодаря за съвета,ще ми е от полза.

# 531
а и да попитам някой ако може да ми каже за малкия съм взела само бебешко съпунче за в болницата.дали няма да ми трябват и някви други козметики?

# 532
  • Пловдив
Тези дни позната ми каза, че във ВМИ не разрешавали да си носиш багажа в сак, а само в наелонова торба. Някой има ли информация дали е вярно това? newsm78

# 533
  • Пловдив
Аз носих измивен гел за бебето  и лосион за мазане. Дрешки наистина дават, но аз като ги видях колко са захабени( не мръсни, а много ползвани) се отказах.2008  ,когато раждах даваха само една торба с багаж (тип кауфланд, метро или била).Обясниха ми , че другия багаж ще донесат близките после.

# 534
ами аз със сака съм си ходила до сега и другите момичета и тях ги гледах с сак.никой нищо не е казал.ама знам ли.е ако пък отидеш с сак какво да няма да те върнат....де да знам,не е имало проблем.втория пут като лежах отидах сама без нищо с таксито по спешност и после мъжа ми донесе нещата като се върна от работа и нищо не му казаха за сака.само ме попитаха защо съм си взела одеало от нас,аз им казах че ми е било студено и за това а те още не бяха раздали и сестрата каза че не било много хубаво ама си ползвах моето до изписването.та мисля че и за сак не биха направили проблем.

# 535
  • Пловдив
ами за пелената мъжа ми попитал в аптеката и му казали че имало само пакети от по 50 бройки и не ги отваряли и той за това не ми е купил.аз имам тук в къщи две но от малките които за деца от сестрами останаха от миналата година са ми ще си ги сложа в сака.
Памперс-пелени или чаршафи за еднократна употреба си вземи от някой санитарен магазин. Да не би мъжа ти като е попитал да са помислили, че иска памперси за възрастни? Thinking Но и тях ги дават на бройка... Thinking
Аз си бях взела 3бр. от правоъгълните (70/90 май бяха) от санитарния срещу църквата "Св. Марина". Peace

# 536
аз знам че има на бройка защото тези малките които имам са купувани на бройка.просто явно в тази аптека не ги дават така знам ли и аз.ама ще намерим и ще вземем де.

# 537
  • Пловдив
Аз бях секцио и като ме приемаха в патологична  бях с една малка чанта за бебето и един сак за  мен.Накараха ме да си взема най-важното в една чанта и сака с бебешката торба  да дам на съпруга ми,който да ги донесе след като родя . А пакети  с 6 броя пелени 60/40 или нещо такова за родилката има в кауфланд и сани .

# 538
Лично на мен козметика за беба не ми потрябва, даже да си призная бях забравила и сапун за нея да взема, така и я карах, миех само с водичка.И вкъщи не я мия със сапун, въпреки че на всяка смяна на памперс сме в банята-водичка и това е.Може евентуално да се вземе малко судокрем или нещо за подсичане, но няма смисъл ако питате мен.
Памперс пелени продават наистина на бройка ,аз сбърках и тук защото ми бяха дали в аптеката 60 на 40 и аз като не знаех така ми се смяха в предродилна Embarassed

# 539
е то пък много слешно няма що....като че ли за едно нещо трябва да мислим и да се притесняваме на фона на това напрежение.има много интересни хора обаче.абе в крайна сметка аз ако отида по анцунг пак ще ме изродят и приемат ама не е в тва въпроса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт