Пътувате ли с бебета си?

• 13 013
  • 239
  •   1
Отговори
# 210
И ние пътуваме с бебче от както стана на 40 дни. Всеки месец задължително ходим при нашите, които са на 300 км. в едната посока. Пътуванията между другото не ги броя

# 211
Първото му пътуване беше на 7 месеца-на море.Пътуването мина чудесно,но той принципно пътува спокойно и обича да гледа през прозореца.

# 212
  • София
Направо се шашкам/изумявам/комплексирам/недоумявам как е възможно всички толкова да пътуват, само ние не Confused
То верно, че като нашето дете (бебе още докато беше) не съм виждала аналог нито преди, нито след, но все пак...

Наистина ли безпроблемно ви минават пътуванията? Не ви ли е трудно да се справяте на друго място?
Досега само като сме си помислели до какви нерви и ядове води едно пътуване, ако ще и най-краткото да е сме се отказвали... Дори 15 мин. в колата са били истинско изпитание. Чак тази Коледа, на почти 2 години пътува в столчето си в колата доброволно, без да го занимавам, без да сменям играчки през 1 минута, без да го увещавам да остане "само още мъничко", без да се налага да го взема в мен, защото е изпаднал в истерия и без да ми се качва съвсем буквално на главата, а аз да прилагам всичките си налични сили и нерви да го преборя обратно на скута ми, на фона на неистови крясъци...без паузи това, от влизането до слизането. Да не продължавам, ама има много още... и не само в колата ми за всичко е имало зор.. То ако идеята на едно пътуване е забавлението, при нас би било безсмислено.. Даже с обратен ефект....

Вече както казах е по-реалистично едно пътуване, но пак...

# 213
  • София
Аз лично никога не съм имала проблем с пътуването с малкия. За първи път пътувахме (с влак София - Бургас) когато беше на 2м. Не съм имала проблем и след това при престоя, но бяхме отседнали в апартамента на приятелка. Тогава беше кърмаче, нямаше проблем и с храната.
С дъщеря ми имам повече проблеми, но не с престоя, а по време на път. Тя е от повръщащите деца. Проблем има при пътуване с кола (автобус) по планински пътища с много завои. Но пък я тъпча с Кокулин преди самото пътуване.
Малкият също повръща при последното пътуване с автобус, но беше хапнал непосредствено преди пътя.

При самият престой също в повечето случаи няма проблем. Просто багажът е пълен основно с принадлежности на децата Simple Smile

Дългото пътуване е проблем не само за децата. Синът ми не стои мирен при пътуване с кола или автобус. В кола винаги гледа да стои прав и да гледа и крещи "кола/и". В автобус стои прав на седалката и "говори" с пътниците пред или зад нас. В повечето случаи пътниците са страхотни и му обръщат внимание.

# 214
Ние пътувахме от София до морето,малката беше на 5 месеца.Нямахме никакви проблеми

# 215
Бяха на два месеца и половина при първото пътуване и имахме проблем единствено със слънцето, че много им печеше. Тоест касае се до това, че родителите, ние не бяхме подготвени с щори. Но пътьом го оправихме. Веехме се като мангустите, дето пътуват лятото за  Турция с кърпи и чаршафи, стърчащи отвсякъде, но важното е че на тях им беше комфортно.
В началото аз сядах между двата стола и ги занимавах.
Сега си пътуват с голямо удоволствие, но на час и половина правим почивки, разходки, че почват да се изнервят.
Багажът с две деца и за един ден престой и за пет си е значителен.

# 216
Редовно от както са се родили, с коли, самолети, влакове... Не сме имали проблеми. Аз самата летях със самолет докато бях бременна и още ми позволяваха, та може би са свикнали от там.  Mr. Green

# 217
Бебо е на 2 месеца а вече доста места обиколи Simple Smile За пръв път ходихме за уикенд на вила на яз. Батак когато беше на 1 м., а сега по празниците бяхме на хижа Безбог и на една вила в троянския балкан. За дългия път - по мои наблюдения повечето бебета ги унася в колата и спят повечето време, изобщо не е проблем. А колкото до промяната на обстановката, децата са страшно приспособими - бързо ще свикне.

# 218
  • София
От както стана  на две седмици и го изведохме за пръв път все го "разнасяме" на някъде  Simple Smile, а и той много обича да се вози в колата - заспива на момента Simple Smile

# 219
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Според мен даже е полезно.Така бебчето става по-общително със заобикалящия го свят.

# 220
И аз се изумявам колко много пътувате  ooooh! Ние още не сме пътували на дълго разстояние. Мислехме да ходим на море като беше на 4 месеца, ама се отказахме, нещо не ни стискаше. А и според мен малко бебе на плажа си е опасно. Сега съсвем скоро се очертава едно пътуване до друг град за 2-3 дни, че да видим как ще. Не сме я водили някъде с преспиване. Само като си помисля колко много багаж ще трябва да помъкнем  Tired Вие как се справяте с багажа? Имам чувството, че трябва да взема един куп дрехи и атрибути на малката.

# 221
  • София

Наистина ли безпроблемно ви минават пътуванията? Не ви ли е трудно да се справяте на друго място?

Поне при нас е така. Последното ни пътуване беше по празниците. Минали сме около 800 км, като бях сама с децата. По 3-4 часа издържат без проблем в колата, дори и без почивка. Пътуват двамата с кака си отзад без възрастен, който да ги забавлява. Каката обикновенно не млъква през целия път, хапват си бонбони, спят за час - час и половина...
Другото място какво те притеснява  newsm78.
Единствено мъкненето, разопаковането и опаковането на багажа ми е леко досадно... Вземам малко повече дрешки за малкия, всъщност неговия багаж е най-голям като обем  Crazy, лекарства задължително имам под ръка...

Вие как се справяте с багажа? Имам чувството, че трябва да взема един куп дрехи и атрибути на малката.

Колкото е по-малко детето, толкова повече е багажа. Но с времето и след поредното n-то пътуване свикваш Wink

Който както е свикнал - в крайна сметка ако не пътувате и се чувствате добре така няма нищо лошо  Peace

# 222
На нас ни се пътува и то много, ама като си представя цялата хамалогия по опаковане и мъкнене на багажа, ми се отщява. То само за едно излизане на разходка са едни приготовления (понеже сме на АМ, та се мъкнат шишета, води в термоси, млякото отделно, памперси, кърпички, резервни дрешки), а за пътуване с преспиване ще е ужас. Мен тези приготовления ужасно много ме изморяват и дразнят, и затова някой път даже не ми се излиза на разходка.  Tired

# 223
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
МАГИ недей така давай го малко по-оптимистично.Винаги има първи път.

# 224
И аз се изумявам колко много пътувате  ooooh! Ние още не сме пътували на дълго разстояние. Мислехме да ходим на море като беше на 4 месеца, ама се отказахме, нещо не ни стискаше. А и според мен малко бебе на плажа си е опасно.
Да, опасно е на плажа с малко бебе, но ако ходиш в най-голямата жега. Иначе няма проблеми за детето.
Според мен си пропуснала много хубав момент- да отидеш на море с 4-месечното си бебче. Догодина като проходи ще ти е по-трудно.
Що се отнася до багажа...Въпрос на настройка и навици е според мен.
Аз съм с три деца и багажа ни е умножен по три.
Но като пристигнем, като се настаним, разопаковаме и подредим багажа, след това всичко си идва на мястото и почиваме активно.
Винаги сме ходили с децата на море или планина.

Общи условия

Активация на акаунт