помогнете: каква е тази змия?

• 16 617
  • 214
  •   1
Отговори
Онзи ден хлапето ми на 10г ми носи жива змия, около 30см. Беше много горд, че я хванал край реката.. Дядото веднага и видя сметката, но бая се поуплаши. Сега разгледждам в интернет каква може да е таази змия и като че ли по шарка съвпада с ... УСОЙНИЦА!!!

моля за мнение, публикувам и снимка
http://picasaweb.google.com/lh/photo/hZK1oXi_GJG8qkmpdj9KlJw7I9S … o?feat=directlink

а ето и снимка на усойница от http://www.biodiversity.bg/fun-wall-reptilia_01.htm

http://www.biodiversity.bg/static/wallpapers/reptilia_10.jpg

приликата в шарката е доста голяма..

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 16:13 от Дивиана

# 1
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 A защо сте убили змията? Иначе каква е нямам идея.

# 2
Тва е некъв смок, що сте го утрепали? В уплах ли?

# 3
Сива водна змия, безобидна. Най-страшното нещо, което може да направи, е да те наака Grinning

# 4
Това утепана змия ли е?  Shocked
Иначе окраската като на отровна ми прилича.

# 5
Не е усойница Peace

# 6

само си представи бабата и дядото какъв писък нанадоха Simple Smile и после нещата излезнаха от контрол

# 7

само си представи бабата и дядото какъв писък нанадоха Simple Smile и после нещата излезнаха от контрол

Представям си. Детето как го е хванало? И как го донесе? С ръка ли?

# 8

ЕСТЕСТВЕНО  Crazy

# 9
Смокче или водна змия е това, но защо е мъртво и пльоснато в този си вид тук?? Чуден пример сте дали на детето, няма що...

# 10

ЕСТЕСТВЕНО  Crazy

По-добре кажете на детето вече да не пипа змии. Освен това отровна змия никога не би се оставила да я носят така, щеше да го е "клъвнала".
Малко сте прибързали, не е било нужно да го трепете. 

# 11
  • Варна/Лондон
Смокче или водна змия е това, но защо е мъртво и пльоснато в този си вид тук?? Чуден пример сте дали на детето, няма що...
Еее, стига с тоя пример де. Ще ми дойде детето със змия в ръката и аз учебници ще търся да сравнявам дали е отровна и ще я трепем или  или да я помилваме. То вярно, че една майка трябва да е наясно с всичко и поне малко да е чела за влечугите, след като е решила да има деца , но чак пък такова хладнокръвие не ми е присъщо.

# 12
Така се насажда страх от влечуги. той не е вроден, трябва някой да му го набие в канчето.
Не виждам никаква прилика с усойница, освен, че и двете имат два края.

# 13
Влечугите, въобще не са безобидни.
 Преди два месеца синът ми също стъпи на една змия или смок/аз не ги различавам/, отстъпи я и тя се скри.
Не искам да си представям, ако е отровна. Смоковете също не са безобидни.
Предпочитам да нямам среща с влечуги. Дори от гущери ме е страх, въпреки, че детето ги приема като част от интериора.

# 14
В България няма смъртоносни влечуги, камо ли гущери. Усойницата е отровна, но първо, че се среща на мноого високи и скалисти планински места, и второ, не е агресивна. Инжектира малко отрова и при немедлено потърсена помощ проблем няма. Смоковете и останалите гъвкави твари не могат да направят нищо на едно дете, освен да го изплашат, особено ако мама предварително му е рекла, че влечугите са много гнусни и страшни. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт