помогнете: каква е тази змия?

• 16 619
  • 214
  •   1
Отговори
# 15
Ако детето ми донесе змия - бих я убила незабавно. Стига с тия инфантилни превземки - от рода на: Що за пример... и не знам още какво. Не бих си и помислила да спася змията при положение, че детето ми е застрашено. Важното е, че на детето му няма нищо.  Peace

# 16
  • Варна
И как е застрашено? Тази змия, доколкото схващам не е нападнала - напротив, държала се е абсолютно миролюбиво, щом се е оставила да бъде размъквана насам-натам. Та с какво е заслужила да я претрепят?

# 17
В паниката човек не знае как да реагира.Аз няма да имам време да мисля ,че животното не е виновно, ами ще бьрзам да си спася детето дори и то да не е било реално застрашено.После като се осьзная сигурно ще сьжалявам ,но сигурно и аз така бих постьпила .

# 18
Не бих си и помислила да спася змията при положение, че детето ми е застрашено

Мхм, много е застрашено, направо немислима угроза - може да го погълне детенцето грамадната злокобна змия, също като по филмите. В случая не змията влачи детето в уста, а детето нея, така че не знам кой от кого трябва да бъде спасяван. Така или инак примерът е лош, защото от една страна детето остава с убеждението, че може да прави с животните каквото си иска /разбирай да ги лови, разнася и показва като трофеи/, а от друга, че може безнаказано и безпричинно да ги убива. Не е ли чудесно?

# 19
Не искам да си представям, ако е отровна. Смоковете също не са безобидни.
Светни ме моля те с какво е опасен смока?

В моето детство родителите ми масово избиваха слепоци, чак в университета разбрах, че ТОВА Е БЕЗКРАК ГУЩЕР, ама на кой му пука.
В страната изчезват много птици особено орли, мишелови и др. точно заради безумното избиване на змии.
НИКОЯ ОТРОВНА ЗМИЯ НЯМА ДА СТОИ И ДА ЧАКА НЯКОЙ ДА Я ХВАНЕ ЗА ГЪРЛОТО И ДА Я РАЗНАСЯ.
Змиите в България не се агресивни, не нападат ако ти не ги предизвикаш. Лично съм се гледала очи в очи с перелянки на скалите на Враца, аз си тръгнах в една посока, тя в друга.
Тъпо е да насаждаме страх в децата от животните само защото нас ни е страх. Бива са се образоваме повече за страховете си. Тъпо е да учим децата си на агресия и на това , че могат да избиват просто, защото нещо не ги кефи!!!

# 20

Мхм, много е застрашено, направо немислима угроза - може да го погълне детенцето грамадната злокобна змия, също като по филмите. В случая не змията влачи детето в уста, а детето нея, така че не знам кой от кого трябва да бъде спасяван. Така или инак примерът е лош, защото от една страна детето остава с убеждението, че може да прави с животните каквото си иска /разбирай да ги лови, разнася и показва като трофеи/, а от друга, че може безнаказано и безпричинно да ги убива. Не е ли чудесно?
В нашия род има случай, смок да удуши бебе, може би заради млякото.
Има освем усойници и пепелянки и миналата година една беше ухапала мой колега.
Предпочитам, да нямам среща с влечуги, нито аз нито детето ми.

# 21
  • на брега на морето
Каквото и да е не може да се публикува гадната снимка на убитата змия.

# 22
Що за извращение да се постави снимка на накълцаната живинка???? Не знам каква е и не ме интерсува... ама ей така да се трепе, че и в нета да се хвалим после ...

# 23
Усойниците се срещат по високите места. Дори и усойница да е, каква му е работата на детето ти да я хваща? И дядото после- пълна простотия, извинявай.
Ако детето ти срещне мечка, за ухото ли ще я доведе до вас, да ти я покаже?
Чувала ли си за Червената книга и защитените видове?
Човек трябва да знае как адекватно да общува с природата.

Ако си мислиш, че влечугите изгарят от желание- грешиш Crazy
Който ходи в планината, би трябвало да знае какви мерки да вземе срещу змии- задължително дълги панталони, високи обувки и гети и никакво ходене по шубраци и неотъпкани пътеки.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 13:45 от елиас

# 24

И кой ти го разказа това за във вашия род? На прабаба ти прабаба и и се предава от поколение на поколение, нали? Глупости!!!

# 25
Няма значение каква е змията. Че тя нищо не е сторила на детето. И аз се гнуся, но ако синът ми я донесе в ръка, просто ще отворя вратата и ще я пусна навън.

# 26

Не е ли чудесно?
И кой ти го разказа това за във вашия род? На прабаба ти прабаба и и се предава от поколение на поколение, нали? Глупости!!!
Не, било е първо дете на моята баба по майчина линия. Баба ми съм я заварила жива, но не ми го е разказала тя.

# 27

Не е ли чудесно?
Не, било е първо дете на моята баба по майчина линия. Баба ми съм я заварила жива, но не ми го е разказала тя.
Точно това имам предвид, не е информация от първо лице. Градски (по-точно) селски легенди са това, всеки род си има по една змия, дето е кърмена от някоя от булите в рода, пък после избила децата.... няма такова нещо.

# 28
Не вярвам някоя съвременна жена да си зареже бебето на полето и да го остави без наблюдение. Бабите са нямали избор, трябвали са да работят на нивата и това трудно става с дете на гърба.
Пепелянките са защитен вид. И лично ти гарантирам, както и преди писах от лични срещи с този вид змии, че не хапят без причина. Твоят колега сигурно се е правел на мъж и се е мъчил да я хваща или убива.
И пак казвам няма отровна змия която да чака някой да я хване за врата. Хората много често бъркат безкраките гущери със змиите.
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=907134

# 29
Не вярвам някоя съвременна жена да си зареже бебето на полето и да го остави без наблюдение. Бабите са нямали избор, трябвали са да работят на нивата и това трудно става с дете на гърба.
Пепелянките са защитен вид. И лично ти гарантирам, както и преди писах от лични срещи с този вид змии, че не хапят без причина. Твоят колега сигурно се е правел на мъж и се е мъчил да я хваща или убива.
Не, настъпил я, а баба ми наистина е била вързала люлката под сливата, додето е работела в градината.

Общи условия

Активация на акаунт