Умеем ли да бъдем бедни?

• 17 195
  • 345
  •   1
Отговори
# 105
  • по пътя на светлината
Да,но все пак не говорим за 200 лева,каква е тази аритметика...?Предпочитам да си стоя в къщи и да си почиваме отколкото да се правим,че виждате ли и ние сме ходили на море(,,почивка,,)... Laughing

# 106
Много лесна,на мен 50 лева на ден са ми достатъчни,вие по колко харчите дневно?Ходя на море да си почивам,а не да харча като обезумяла.

# 107
И аз съм ходила с 200лв на море и то с малко дете.  Grinning Без да съм плащала квартирата, т.е. влиза в сумата. Китен, 5 дена по 7лв/легло в чудесна къща на отделен етаж с всички удобства. Прекрасно останаха и за храна и развлечения. Това ми е една от най-незабравимите почивки. Никакви луксозни 5-звездни хотели и хиляди похарчени за почивка не могат да се сравнят по романтика с това абсолютно импулсивно решение от днес за утре. Реших и хукнах с детето с колкото имах.  Grinning Абе имах валута за всеки случай но не се наложи да ползвам.
Ама кога, през 1988г ли?

2002

Беше извън сезона през септември. Частниците вече нямаха квартиранти и сваляха цени борейки се за клиент. А самия Китен не беше претъпкан. Страхотно е през септември стига времето да е хубаво. Това беше извънредна почивка след нормалната.

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 17:31 от Delusion

# 108
  • по пътя на светлината
Да,точно хората отиват да си почиват ,не да харчат,нито да мизерстват.Както и да ги смятам-200 лева за нашето семейство с включени транспорт,спане,храна и плаж за 4-5 дни хич не ми се връзват. Simple Smile

# 109
Да,точно хората отиват да си почиват ,не да харчат,нито да мизерстват.Както и да ги смятам-200 лева за нашето семейство с включени транспорт,спане,храна и плаж за 4-5 дни хич не ми се връзват. Simple Smile

Ти още ол инклузив включи за семейство с тризнаци, баба и дядо.. Laughing

На мен с дете ми стигнаха при все че често се хранехме навън и даже 2 вечери на нощен ресторант с жива музика.

Транспорта не помня влизаше ли в сумата -пътувахме с директен автобус от София до Китен. newsm78 Нямам никакъв спомен за цена.

# 110
Имаше и куче ,но поради парични проблеми  Mr. Green си намери нови хрантутници в лицето на майка ми и баща ми LaughingДано скоро изгрее парата и на моята улица...отново,че аман от боб,леща и ориз  Mr. Green Mr. Green
хрантутник е някой, за когото се грижат,когото изхранват,макар че тои самият е в състояние да го прави

# 111
  • Пловдив
Къде е това море и за колко човека става на въпрос?

Поморие, частна квартира по 15 лв/легло. За един човек изчислено, не за семейство, тогава със сигурност няма да стигнат Wink  Не включвам спането в тези 200 лв, иначе стават 260-270 лв. Просто искам да кажа, че е възможно, но със "стискане", разбира се. Не ходя на пързалки, банани и подобни морски мероприятия, дискотеки-хич, понеже не отивам да се уморявам още повече. Като седна да обядвам/вечерям, гледам повече от 15 лв макс да не ми е сметката.

# 112
  • Пловдив
Да,но все пак не говорим за 200 лева,каква е тази аритметика...?Предпочитам да си стоя в къщи и да си почиваме отколкото да се правим,че виждате ли и ние сме ходили на море(,,почивка,,)... Laughing

Ми не, не става дума "да се правим" и да ни видят, а понеже макар с неголям бюджет, нали и аз съм човек и искам за 3-4 дни да усетя морския въздух.

# 113
  • София
Не го умея това с бедността. И понеже отказвам категорично да се чувствам бедна, затова се наложи да се върна на работа, преди да ми е приключило майчинството. Работя и допълнително на компютъра вкъщи.
Гледам, че и почивката на море нищите. Предпочитам да си стоя вкъщи, отколкото да мизерствам на морето с 500 лв. Затова и последните години не сме ходили. Това лято обаче наваксахме достатъчно  Grinning

# 114
Зависи кой как разбира почивката, ваканцията. Освен това в различни периоди различни са нуждите на хората.
Един път искаш да си в 5звезден хотел, после искаш просто да караш кампера без да знаеш крайната точка.
В последните години не сме особено фиксирани в храненето по време на почивка, не ми е важно да вечерям в ресторант, например.
Много евтино ни излиза, наблягаме на други неща и си изкарваме супер без да харчим луди пари.

# 115
Сори, ама аз пък не го разбирам това - "какво е това море, като ще мизерствам с 500-1000лв там"....
Честно, не ми е ясно.....това черта на българина ли е, като отиде на почивка, ако ще в къщи да няма какво да яде, но да посещава 5звездни хотели, да се храни само в ресторанти и да се показва колко е по-по-най.....или е типично за всички почиващи на море?

# 116
  • София
Честно, не ми е ясно.....това черта на българина ли е, като отиде на почивка, ако ще в къщи да няма какво да яде, но да посещава 5звездни хотели, да се храни само в ресторанти и да се показва колко е по-по-най.....или е типично за всички почиващи на море?
Ами ще се опитам да ти изясня, тъй като явно моя пост ти е направил впечатление. Не съм мизерствала вкъщи, тъкмо обратното - когато сме добре финансово ходим на море. И не ходим, когато нямаме пари, именно, за да не мизерстваме после поради разходите там. Хората са различни и ако на някои им се нрави да спят на палатка или на квартира за по 7 лв на легло всяко лято, то аз предпочитам за ходя веднъж на 3 години, но да съм на място, което удовлетворява моите изисквания. Мъжът ми пък мрази за ходи на море и единствено храната на корем го привлича, така че ол инклузив за нас е най-приемливият вариант.
Никога не съм си падала по палатки и ако за някои това е романтика, за мен е едно ужасно изживяване. Да не говорим, че има ли дори един кърлеж в радиус от 200 м все на моя задник се лепи  Mr. Green

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 20:21 от tonkabonka

# 117
tonkabonka, не, не е само към теб коментара ми, просто твоят беше последният в този дух...) за това цитирах сумата от 500лв.
Но ако всички така разсъждават, то много хора с години няма да могат да отидат на море, защото не могат да си позволят хотел ол инклузив и т.н. екстри...
Не знам, всеки си преценява за себе си....
Аз не съм почитател на морето и всяка сума за там ми се струва излишна....)

# 118
Абсолютно възможно е да се отиде с 200 лв. на море. Имам познати, които изкарват с толкова и по 2-3 седмици. Как се оправят само те си знаят. В нашето семейство знаем и 2 и 200. Тази година ходихме на море ( екзкурзия за 10 000 ) , ще идем и за 700 лв. Мисля, че и в двете има чар Peace

# 119
*Jolly*, е с 200лв по 2-3седмици сигурно фотосинтезират? не виждам какво може да се яде за това време, освен хляб и кисело мляко и да спиш на плажа....)
относно другите цитирани цифри....първата сума не я получавам като заплата и за 1година. ))))

Общи условия

Активация на акаунт