Умеем ли да бъдем бедни?

• 17 194
  • 345
  •   1
Отговори
# 120
Точно на кисело мляко и хляб. Може и да разнообразяват с домати, знам ли ги! Естетсвено спането е на палатка Mr. Green

# 121
Точно на кисело мляко и хляб. Може и да разнообразяват с домати, знам ли ги! Естетсвено спането е на палатка Mr. Green
И защо кисело мляко и хляб? За 2 седмици това е по 14 лева на ден. Може и бира да се купи и някоя мръвка да се изпече на огън. А пък ако са наловили риба или миди и мръвките отпадат за вечерта.

# 122
  • София
Сори, ама аз пък не го разбирам това - "какво е това море, като ще мизерствам с 500-1000лв там"....
Честно, не ми е ясно.....това черта на българина ли е, като отиде на почивка, ако ще в къщи да няма какво да яде, но да посещава 5звездни хотели, да се храни само в ресторанти и да се показва колко е по-по-най.....или е типично за всички почиващи на море?
Не става въпрос за показност. Просто след като цяла година работиш и домакинстваш вкъщи, е тъпо да се помъкнеш на морето пак с паниците и лъжиците, вместо да седнеш като бял човек в заведението.

# 123
Сори, ама аз пък не го разбирам това - "какво е това море, като ще мизерствам с 500-1000лв там"....
Честно, не ми е ясно.....това черта на българина ли е, като отиде на почивка, ако ще в къщи да няма какво да яде, но да посещава 5звездни хотели, да се храни само в ресторанти и да се показва колко е по-по-най.....или е типично за всички почиващи на море?
Не става въпрос за показност. Просто след като цяла година работиш и домакинстваш вкъщи, е тъпо да се помъкнеш на морето пак с паниците и лъжиците, вместо да седнеш като бял човек в заведението.
Зависи от гледната точка. Ходила съм и на квартира, и на хотел, и на палатка.Различен тип почивка и всичките могат да ми харесат. Но отивайки на почивка, аз преди всичко искам да си почина от напрегнатия ритъм на деня ми, да се отърва от шума в града, а не да си почина от кухнята. А и за мен палене на огън и печене на мръвки не са готвене, а кеф. Това не значи, че не разбирам твоята гледна точка, просто , защо трябва да определяш за "тъпо" нещо което ти не разбираш или не ти харесва?

# 124
  • по пътя на светлината
Абсолютно възможно е да се отиде с 200 лв. на море. Имам познати, които изкарват с толкова и по 2-3 седмици. Как се оправят само те си знаят. В нашето семейство знаем и 2 и 200. Тази година ходихме на море ( екзкурзия за 10 000 ) , ще идем и за 700 лв. Мисля, че и в двете има чар Peace
А..не,много фантастика влагате, билета в една посока на човек от София до Варна е приблизително 30 лева и в обратната 30, 60 лева е само пътя,ако ходим семейно с колата приблизително 200 лева ми е само бензина.

# 125
  • София
 Не може все мръвки да печеш, и някоя салатка за мезе, и някоя супичка за децата трябва да се направи, и чиниите да се измият, и масата да се разтреби...А за обяд пък като тръгнеш да приготвяш, изпускаш плажа. Е как да го определям, като ми се вижда тъпо?

# 126
Не може все мръвки да печеш, и някоя салатка за мезе, и някоя супичка за децата трябва да се направи, и чиниите да се измият, и масата да се разтреби...А за обяд пък като тръгнеш да приготвяш, изпускаш плажа. Е как да го определям, като ми се вижда тъпо?

Една салата се прави за 10 минути, че и за по-малко.Супата може да се направи от вечерта,и на обяд да се стопли само. Миенето на чинии също е бърза работа, както и разтребването на масата. Все пак не говорим за маса с 30 души, които ядат първо второ и трето, а говорим за няколко чинии и вилици и една-две тенджери. Ние предпочитаме да ходим на бунгала на север. По-евтино е, не е пренаселено,даже напротив, плажът е почти пуст, спокойствие и тишина е,и човек не се съобразява почти с никого. за мен това е почивка и отдих. А че ще направя навързо една салата и една цаца и после ще измия 5 чинии не ми тежи никак.

# 127
tonkabonka, не, не е само към теб коментара ми, просто твоят беше последният в този дух...) за това цитирах сумата от 500лв.
Но ако всички така разсъждават, то много хора с години няма да могат да отидат на море, защото не могат да си позволят хотел ол инклузив и т.н. екстри...

Е,не при всички е до можене и неможене.
Живея в центъра на Пв.Отвсякъде хора,навалица,коли,шумотевица...и т.н.
И като тръгна на почивка,последното,което искам е огромен хотел,тип общежитие,пълен с врякащи летовници и деца от сутрин до вечер.
За храната ол инклузив,дето всеки я рови,хич няма да подхващам темата.
Предпочитам в някое забутано село,но човек да не видя през цялата почивка.
Само легло,пясък и море...

# 128
  • Sofia
Ооо, българите умеят да бъдат бедни. Отлични роби са. Тези 5 века робство и още една камара години комунизъм са промили съзнанието ни дълбоко в гените ни Simple Smile
Огромна част от българите живеят в мизерия, хващам се за главата по някога, като видя за какво става дума, но народа си мълчи, гледа сапунки и се тревожи дали бедният главен герой ще разбере, че е наследник на милионер, а не гледа собстеният живот.

# 129
Може да се наеме обзаведен апартамент с кухня и да не се ходи с паниците и лъжиците.
Мен например ми е неприятно да ям по заведения през цялата почивка. Не ми допада храната и голяма част от нея я намирам за съмнителна и нездравословна. Затова и наемането на къща/апартамент ми е много по-удобно от хотел.

Само не разбрах защо толкова се учудихте, че първото момиче (Светла май беше) каза, че за 4-5 дена е похарчила 200лв за джобни. Това са по 50 лв на ден само за храна и кафета. Кое му е чак толкова мизерното и колко пари трябва да се дават на ден в БГ за почивка Shocked

# 130
  • София
Е,не при всички е до можене и неможене.
Живея в центъра на Пв.Отвсякъде хора,навалица,коли,шумотевица...и т.н....
Виждам, че не си запознати с разнообразието на хотели. Като не обичаш шумотевица, отиваш в спокоен комплекс с малък капацитет гости. Ние бяхме в такъв и останахме предоволни. Храната "се рови" не с пръсти и ръце (явно това си представяш), а със специално поставени за това големи лъжици или щипци. Ама що ли се хабя да обяснявам. Щом мислиш, че ол инклузив = на шумотевица и врякане, и ровене в храната - явно така ти изнася  Peace

Последна редакция: сб, 07 авг 2010, 10:05 от tonkabonka

# 131
tonkabonka, не, не е само към теб коментара ми, просто твоят беше последният в този дух...) за това цитирах сумата от 500лв.
Но ако всички така разсъждават, то много хора с години няма да могат да отидат на море, защото не могат да си позволят хотел ол инклузив и т.н. екстри...
Не знам, всеки си преценява за себе си....
Аз не съм почитател на морето и всяка сума за там ми се струва излишна....)
Мирама, хехе, понякога олинклузивът излиза много по-евтино, отколкото ако си организираш всичко сам. Laughing
Мога да си позволя ол, но никога не бих се затворила за 10 дена в едно и също пространство, не, благодаря.

Апропо, темата защо е забила в тази посока?

# 132
  • по пътя на светлината
Тези 200 лева ,всеки си ги тълкува различно,ако е само за храна и плаж за един човек в рамките на 4-5 дни,за мен си е чисто разточителство,но до колкото разбрах не ставаше на въпрос за този вариант. Simple Smile

# 133
Апропо, темата защо е забила в тази посока?

И аз това се чудя. Май повечето теми, свързани с пари в някакъв момент избиват на ол инклузив vs. "мизерия".

# 134
Е, какво има да се тълкува. Тя го написа няколко пъти:
. Дори на море отивам с под 200 лв за харчене за 4-5 дни

Ето специално за теб е отговорила:

Къде е това море и за колко човека става на въпрос?

Поморие, частна квартира по 15 лв/легло. За един човек изчислено, не за семейство, тогава със сигурност няма да стигнат Wink  Не включвам спането в тези 200 лв, иначе стават 260-270 лв. Просто искам да кажа, че е възможно, но със "стискане", разбира се. Не ходя на пързалки, банани и подобни морски мероприятия, дискотеки-хич, понеже не отивам да се уморявам още повече. Като седна да обядвам/вечерям, гледам повече от 15 лв макс да не ми е сметката.

Общи условия

Активация на акаунт