Умеем ли да бъдем бедни?

• 17 189
  • 345
  •   1
Отговори
# 135

Апропо, темата защо е забила в тази посока?
И аз това се чудих, но си отговорих - лято е и всички мислят за почивка! PeaceИначе съм съгласна, че
Мирама, хехе, понякога олинклузивът излиза много по-евтино, отколкото ако си организираш всичко сам. Laughing

но и на мен ми е тъпо да се затворя на едно място. И по кръчми да ям - няма да е все в една. На обяд обичам да обядвам на плажа, а не да се прибирам в хотела. Принципно не си падам по кръчми от които се лее чалга, пречи ми на храносмилането. А и често не съм впечатлена от храната.Иначе лято, жега - някое парче диня за обяд просто ми е достатъчно или домат или чушка със сирене.
Опасно е обаче много да се разказва колко е гот с компания на палатки, защото сега щерките се обадиха- на Иракли било такъв фраш от хора и палатки, че отиват да си търсят друго местенце. Тъй че момичета - на палатка е кофти и недейте да ходите.  Mr. GreenАко нямате бол пари - стойте си в къщи. Mr. Green

Последна редакция: сб, 07 авг 2010, 11:03 от iren5

# 136
Опасно е обаче много да се разказва колко е гот с компания на палатки, защото сега щерките се обадиха- на Иракли било такъв фраш от хора и палатки, че отиват да си търсят друго местенце. Тъй че момичета - на палатка е кофти и недейте да ходите.  Mr. GreenАко нямате бол пари - стойте си в къщи. Mr. Green

Ако не са си намерили още място, ще ти кажа на лични къде няма много хора. Аз не разказвам колко е гот да се ходи на палатка, защото е трудно да го обясниш на хора, които са с друго светоусещане. Аз съм човек, който се кефи на почивки тип "Сървайвър", екстремист, така да се каже. Съзнавам, че не всички са като мен, затова не обяснявам защо не ми е готино на ол инклусив.

# 137

Wild Rabbit, нали доказаха, че българите нямаме нищо общо със славяните, така че и ти в кюпа на прабългарите......

# 138
Да се показва независимост на духа е талант!
Човек често трябва да си спомня за смъртта и за велики люде - това много помага да се издига над всекидневните дребнотии

# 139
Има далеч по-страшни неща от бедността.

Освен да си неизлечимо болен, друго няма. Защото, ако дълго време се задържиш финансово беден, няма как да не обеднееш и духовно. Ако някой не вижда връзката, значи не знае що е мизерия от личен опит.
Аз вече знам какво е и то от личен опит.Да нямаш  пари за най-простите лекарства за детето си.Да  се чудиш дали да ядеш или да платиш сметките, понеже  и двете не се побират е в бюджета ти.Детето да ти плаче за едни солетки и ти да нямаш.да се чудиш , а утре откъде да взема пари за билет за автобуса?Да нямаш пари за ботуши и да джвакаш в кишата с молитвата да свърши най-после тая зима.Хладилника ти да е  постоянно празен, да ядеш 2 месеца само лопуш под всякаква форма. И това продължава вече година.Пък най-гадното беше, че  брата на мъжа ми даже не ни вярваше, че сме толкова зле.Ама като  дойде на гости от чужбина, след 10г отсъствие се уплаши.Направо му прималя. И искам да кажа , че поне аз  работя без прекъсване и ако не е заема, който беше наложителен, за да не ни падне покрива на главите, можеше и да не сме чак толкова бедни.Добре, че  девера и баща  ми понякога  ни дават по малко пари, че да оцеляваме.И нета ми е подарък в момента и мн други неща.Но това е само проблясък в тунела  за кратко.Вече ми е  писнало, понякога ме  хваща депресия.За щастие бързо я надмогвам, такъв тип човек съм,но мъжа ми не е .

Най-страшното беше, когато девера  ми ни заведе на море.Така се бях сдухала.То само  едни мисли ми бяха в главата, какво ще стане после.Морето хубаво, а после пак ще сме в л....та.Не можах да се отпусна и да си почина, тая беднотия те яде като рак, казвам ви.Но...няма да се дам, все ще има край.

# 140
Лео,това което описваш е ужасно тъжно.....Дано скоро излезете от това положение Hug

# 141
Абе Лео, какви са тези ужасии дето описваш? Shocked ooooh!

Толкова ли няма допълнителна работа та ще си оставяш детето гладно? Shocked

# 142
Наблюдавах как един мъж /колега/ извървя пътя от държавна работа на 600 лева към това да е началник във фирма, с идеята да я наследи - по силата единствено на това, че е син на баща си, бащата /професор във ВУЗ/ се оттегля от активна дейност и пилето се връща в гнездото. Много комично беше - като в комедиен филм. Но пък ето една история с хепи - енд. /"Богат - бедньо" Simple Smile/

# 143
  • по пътя на светлината
Хора ,които имат възможност да ползват интернет  и други подобни услуги,да ходят на море(независимо кой  плаща)не би трябвало дори да коментират ,че децата им няма какво да ядът!
Когато децата ти наистина няма с какво да ги нахраниш е въпрос на оцеляване,всички останали прищявки се елиминират и изобщо не знам как могат да съществуват в подобна ситуация!?
Не умеете да бъдете бедни! Naughty

# 144
Явно съм разглезена. Мъжът ми каза същите думи като k.a.l.i., а аз си мисля, че това един човек да е ходил  на море само 3 пъти през целия си живот и 2 от тях да е след като се е оженил е голяма мизерия.
Не искам децата ми да смятат, че не е хубаво да се ходи на море, само защото никога не сме ги водили.

# 145
k.a.l.i., много си груба! Никъде не е написано, че детето няма какво да яде, ставаше дума за солети и билет за ГТ.
Lei@, ситуацията в която сте попаднали е много тежка, дано скоро настъпи промяна. Но дори и описаното не е истинска бедност според мен и продължавам да се придържам към мнението си от предишните страници. Бедност е когато мизерията и гладът засягат солидна част от населението и нито допълнителна работа или икономии в бюджета могат да спасят семейството. Бедност е ситуация, която само една война може да причини. Останалото е финансова криза, някои хора/държави никога не излизат от нея. Но това е свързано единствено с приоритети, а не оцеляване.

"Бедност" и "почивка" в едно изречение...  Tired

# 146
  • по пътя на светлината
Кое ми е грубото...?Авторката сама оповестява ,че се чуди дали да си купят храна или да си платят сметките  и как да си подсигури билет за транспорт.Това не е ли показателно ,че семейството и е на ръба на оцеляването и трябва в този труден етап от живота си да си подредят приоритетите за да изплуват?.

# 147

Хора ,които имат възможност да ползват интернет  и други подобни услуги,да ходят на море(независимо кой  плаща)не би трябвало дори да коментират ,че децата им няма какво да ядът!
Когато децата ти наистина няма с какво да ги нахраниш е въпрос на оцеляване,всички останали прищявки се елиминират и изобщо не знам как могат да съществуват в подобна ситуация!?

...И искам да кажа , че поне аз  работя без прекъсване и ако не е заема, който беше наложителен, за да не ни падне покрива на главите, можеше и да не сме чак толкова бедни...И нета ми е подарък в момента и мн други неща...Най-страшното беше, когато девера  ми ни заведе на море...

Очевидно това, което наричаш "прищявки" семейството ползва като "подарък". Или пак не го разбра?!  Tired

# 148
То ако ставаше само с едно подреждане на приоритети... Жената пише, че работи непрекъснато, но има постоянни харчове като лекарства, ипотека. Много е лесно да се надуем като пришки на някой в беда и да му кажем да си подреди приоритетите, особено като не сме на неговото място.

ПП. заедно сме писали.

# 149
  • по пътя на светлината
Подарък почивката,сметките.....а в същото време няма какво да ядът,нямат пари за елементарни медицински нужди,като лекарства за децата  и прочие.....
Ти какво би предпочела?Едва ли някой ги е заставил да се възползват,точно от подобен род помощ?
Нищо лично към Лео,това е моето мнение за подобна ситуация.Нямам изказано мнение,което да е хипотетично или по точно от позицията,какво бих направила в случая.

Общи условия

Активация на акаунт