Умеем ли да бъдем бедни?

• 16 731
  • 345
  •   2
Отговори
# 180
Когато нямаш какво да си нахраниш детето и хладилника е празен, приоритет за мен не е да избереш сметките пред интернета и морето, а да си потърсиш допълнителен доход. Никой не може да ме убеди че не е способен в свободното време да ходи да мие входове примерно или някой офис.

# 181
То изобщо наистина за кой какво е скъпо и кога няма пари е относителна работа.
Сещам се за една случка по време на Виденовата криза. Отиваме на при братовчедка ми, не на гости, а ... не помня какъв беше случая и защо трябваше да минем от там.  Тя - меси и се оплаква , че няма пари за хляб и затова меси.Е, мъчно ми стана и едно такова - криза, криза, ама семейството на братовчедка ми пари за хляб да няма , трябва да помагам. Предложих и помощ и получих отговор - а, не но трябва да разбутам спестяванията.  Thinking Е, аз спестявания - нямам......

# 182
Никой не може да ме убеди че не е способен в свободното време да ходи да мие входове примерно или някой офис.

И колко точно входове или офиси има за миене в Карнобат, Бяла, Мелник или Драгоман?!

# 183
Когато нямаш какво да си нахраниш детето и хладилника е празен, приоритет за мен не е да избереш сметките пред интернета и морето, а да си потърсиш допълнителен доход. Никой не може да ме убеди че не е способен в свободното време да ходи да мие входове примерно или някой офис.

И, мислиш, че плащат за миене на входове ли?
Отдавна и тази работа е заета....

# 184
  • София
О, да, това с миенето на входове ми е любим аргумент! Ще каже човек, че в цяла България само седят и чакат хората някой да им предложи да им мие входа! Делюжън, твоето изказване е като пример от учебник за това как хората имат склонност да отдават чуждите житейски неблагополучия на личностните способности на въросния човек, а чуждите успехи на стечение на обстоятелствата. И обратно - своите си успехи отдават на своитее си качества, а неуспехите си на обстоятелсствата!  Laughing

# 185
  • по пътя на светлината
Знам,че ще ме нападнете ,ама аз да си кажа Simple Smile
Здрави и прави хора,никога няма да останат ,,гладни,,,нито те ,нито децата им,дори и да има криза,винаги ще си стъпят на крака.
Изключвам,хората,които по здравословни причини са възпрепятствани да работят.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 19:32 от k.a.l.i.

# 186
Че кой тук е гладен?! За бедност говорим!

# 187
  • по пътя на светлината
Ми... пак се връщам на празния хладилник....

# 188
  • София
празният хладилник е символ на бедността, също като навремето с празния долап!

между другото, сега покрай това с долапа и хладдилника се сетих за един от романите на Зола, в които той описваше пълната немотия на семейството като това,че имали по един чифт обувки, жената имала един шал, а мъжът й едни панталони. А като отворили шкафа за храна, бил много празен - имало само парче месо и вино. Та, тогава си мислех, брей, какви са тези бедни французи, че като са най-зле да ядат месо и да пият вино! А ние четем за хляб и лук в БГ!

# 189
О, да, това с миенето на входове ми е любим аргумент! Ще каже човек, че в цяла България само седят и чакат хората някой да им предложи да им мие входа! Делюжън, твоето изказване е като пример от учебник за това как хората имат склонност да отдават чуждите житейски неблагополучия на личностните способности на въросния човек, а чуждите успехи на стечение на обстоятелствата. И обратно - своите си успехи отдават на своитее си качества, а неуспехите си на обстоятелсствата!  Laughing

Извинявай ама никой няма да дойде у вас с бъклица да те кани. Ако седиш и чакаш нещо да ти падне от небето нищо няма да стане. За десетки и стотици пенсионерки има такава работа, не виждам защо да няма да един млад прав човек.

http://www.jobs.bg/front_job_search.php?first=1&str_regions= … F7%E8%F1%F2%E0%F7

Мързела ни е множко и желанието да мрънкаме и да се оплакваме от живота.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 19:38 от Delusion

# 190
Delusion, къде са градовете за които попитах в този списък?! Колко често в Джобс-а излизат обяви за тях?!

# 191
  • по пътя на светлината
Наистина положението в провинцията е тежко,но въпреки всичко младите хора имат възможност на избор ,как да изживеят живота си.

# 192
  • София
Сега се сетих нещо любопитно  Wink
Една позната ми се оплака, че са много зле финансово, направо закъсали отвсякъде. Същата после ми обясни как ще протече семейното им лято - почивка във Велинград, море и след това екскурзия в Италия  Crazy Евала, дано има повече такива бедняци!

# 193
Delusion, къде са градовете за които попитах в този списък?! Колко често в Джобс-а излизат обяви за тях?!

Не е нужно да излиза обява в джобса когато се търси неквалифициран работник, чистач. Навсякъде се търсят, включително и в тези градове. Не само чистачи, но и всякакви общи работнички, гледачки на деца и какви ли още не. Да не искаш да ме убедиш че всички студенти, млади пенсионерки в тези градове седят без работа?

# 194
Понеже стана въпрос за миенето на входове ... Присъствах на пререкание между хигиениста и възрастен човек от входа - та плащали му трийсет лева на месец. Не че чисти само нашия вход, но...

Общи условия

Активация на акаунт