Умеем ли да бъдем бедни?

• 17 219
  • 345
  •   1
Отговори
# 75
Умея не умея..кой ме пита ThinkingНяколко години живях повече от добре, бях сама в личен апартамент,с хубава работа..трудно си харчех парите.В настоящем съм повече от зле,апартамента пак е налице,но с бонус съпруг и дете Simple SmileИмаше и куче ,но поради парични проблеми  Mr. Green си намери нови хрантутници в лицето на майка ми и баща ми LaughingДано скоро изгрее парата и на моята улица...отново,че аман от боб,леща и ориз  Mr. Green Mr. Green

# 76
Уф, точно бедни не сме , да речем-обедняхме. В началото се сдухах, виках си-"стискай зъби, и това ще мине"...Да, ама се проточи...После се уплаших-най-страшен беше периода, в който си мислех ,че ще ни вземат и жилището, и бизнеса, децата ще гладувает т.н.Този период беше чиста загуба на време.После се наложи единият от нас да работи по 10-13 часа, а другият /аз/ , също да доработвам още малко, но от вкъщи.
 А сега-просто правя сметка за всичко. Мечтая си за старото време, когато живеехме "по нашироко", и един счупен хладилник не сриваше семейния бюджет, ама някак свикнах да не се страхувам толкова.На практика разбрах, че човек живее "с две и двеста", ама не ми е приятен този урок, т.е. умея да бъда бедна, ама не ми се иска да е за дълго.

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 09:23 от TIHA VODA

# 77
Хич не обичам да смятам и да ми се налага да избирам кое да купя. Това за мен е беднотията. А дали се справям? Не знам - оцеляваме, само дето белите ми косми станаха повече и бръчки ми се появиха-ама сигурно е от годините.

# 78
мислиш ли че на богатите им е лесно... и те се чудят и пресмятат... мерцедес или БМВ... яхта или къща на морето...  newsm78

# 79
мислиш ли че на богатите им е лесно... и те се чудят и пресмятат... мерцедес или БМВ... яхта или къща на морето...  newsm78
Абе хич не им е трудно, защото вземат И яхтата, И къщата на морето.
Лични мои наблюдения.

# 80
  • Варна/Лондон
А дефиниция за бедност?
Милионера е бедняк в сравнение с  милиардера.....
 Laughing

# 81
А дефиниция за бедност?
Дете от частно британско училище преди години беше дало следната дефиниция за "беден човек" : "Беден човек е този, на който и градинаря му е беден, и шофьора му е беден, и гувернантката на децата му е бедна, и готвачката му е бедна..."  newsm12

# 82
.... и държавата му е бедна

# 83
А дефиниция за бедност?
Дете от частно британско училище преди години беше дало следната дефиниция за "беден човек" : "Беден човек е този, на който и градинаря му е беден, и шофьора му е беден, и гувернантката на децата му е бедна, и готвачката му е бедна..."  newsm12
Да бе, голяма бедност, голямо нещо пада при толкова личен персонал  Joy Joy Joy-подозирам, че училището е  Итън, а детето е Уилям (принц Уилям демек).... Joy Joy Joy Joy, а бедността е налице-всеки изброен от персонала е в единствено, а не в множествено число  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 84
Има далеч по-страшни неща от бедността.

Освен да си неизлечимо болен, друго няма. Защото, ако дълго време се задържиш финансово беден, няма как да не обеднееш и духовно. Ако някой не вижда връзката, значи не знае що е мизерия от личен опит.

Ооо, има , има - да загубиш близък, сериозно заболяване твое или на близък човек, а особено на дете,  за някои - самотата,  да загубиш емоционална връзка с децата си. Страшно е да нямаш цели и надежди. Това така - само на бързо, сигурно още много неща могат да се изброят.

# 85
  • Пловдив
Беден- малко зависи и от гледната точка. Работя за 450 лв, но за момента не храня семейство, тоест за мен си са.  Не съм гладна, нито без покрив, но честно-винаги си правя сметката. Дори на море отивам с под 200 лв за харчене за 4-5 дни, и се справям, в този смисъл умея. Но не е хубаво да се съобразяваш вечно и да не можеш да се отпуснеш.
Но ако се сещате, преди време, една "бедна" дама от форума писа, че 3000 лв доход е "мизерия" и "навлекох си гнева на пролетариата".

# 86
Самурайке, питай го тоя доктор как да съхраня себе си, като нито козметиката, нито филърите са по здравна каса.  Rolling Eyes
Зад "екран"  създаваш впечатление на интелигентен човек!
Не ти ли омръзна да се правиш на идиотка?    newsm78
краси.мира -Взе ми думите от устата. Марийке, ако темата не ти импонира, ориентирай се към по-жизнерадостна материя, нещо мода, нещо лайфстайл, ама тук звучиш не на място.

# 87
не, не умея да съм бедна.
Това ми е най-големия страх,
кошмар...
Разбира се, не означава, че съм богата,
средна хубост,
но не дай боже още да обеднеем Sad

# 88
То и сега не се цъфнали и вързали, и пак взимаме някакви прилични доходи с оглед средните за града и страната.
И въпреки всичко не стигат, просто не стигат за елементарни според мен неща.
Ако някой уред из къщи се счупи започваме да мислим как да отделим пари, за да купим нов...това не мисля че би се случило при хора с нормални доходи...
За почивка трябва да мислим как точно и кога да отидем, за да не удари сериозно бюджета...
Ужасявам се от това наистина да не може да се справяме с парите и да не стигат повече и от сега...

# 89
  • по пътя на светлината
Благодарна съм за това което имам, повече не ми трябва.
Беднотията за мен е много обширно понятие,може да си беден на пари,но богат по душа и обратното...
В никакъв случай бедния човек не е деградирал.
Деградацията може да настъпи от съвсем други обстоятелства.

Общи условия

Активация на акаунт