Умеем ли да бъдем бедни?

• 16 731
  • 345
  •   1
Отговори
# 195
 newsm78Университети в Карнобат, Бяла, Мелник или Драгоман?! Че студентите да седят без работа. Студентите са в други градове - и там работят.

# 196
Понеже стана въпрос за миенето на входове ... Присъствах на пререкание между хигиениста и възрастен човек от входа - та плащали му трийсет лева на месец. Не че чисти само нашия вход, но...
30 лв. - за колко часа?

# 197
newsm78Университети в Карнобат, Бяла, Мелник или Драгоман?! Че студентите да седят без работа. Студентите са в други градове - и там работят.

Все тая студентка ли е или каква. Работа има и в най-забутаното село когато имаш желание да работиш.

# 198
Понеже стана въпрос за миенето на входове ... Присъствах на пререкание между хигиениста и възрастен човек от входа - та плащали му трийсет лева на месец. Не че чисти само нашия вход, но...
30 лв. - за колко часа?

Може и за 8 пъти в месеца да е.

Delusion, много подходящ избор на ник!  Tired

# 199
"На парче" - брой вход; тротоара през блока, фасовете по него и т.н. Разпротестира, защото го караха да чисти едни строителни отпадъци

# 200
Мързела ни е множко и желанието да мрънкаме и да се оплакваме от живота.
ами май е така.В рамките на 2 седмици по някаква случайност попадам на познати,които в моемена  са без работа.Засягайки темата веднага започваха да се оплакват колко е зле ситуацията,как няма пари ,работа...И аз в първия момент наистина искрено им съчувствах.Загрижено отправях въпроса дали нещо нама шанс да се появи,дали имат някакви предложения..Ами отговорите бяха следните:"А,предложиха ми,ама за 500лв не си струва!"или "Ами да,ама искат да се работи и в събота.."....Ами колкото и да се опитвам да ги разбера...ами...не се получава...

# 201
30 лв. - за колко часа?

И за колко входа?

Майка ми мие 2 малки магазинчета в квартала по веднъж на ден за 200лв /мес. от всяко. Като за пенсионер, по час заетост на ден не и е лоша добавка към пенсията. И развлечение. Ама на някои им е под достойнството такъв труд и предпочитат да си държат децата гладни.

# 202
Темата е набрала скорост. Преди време точно във форума четох постинг от потребителка, която в първото изречение се оплакваше колко са зле финансово, тя е безработна, а сега са съкратили и мъжа й. Във второто обаче вече обясняваше, че всъщност така е по-добре, за да постои той поне няколко месеца вкъщи при нея и бебето. За това как ще плащат сметки и т.н. и дума не ставаше, живееха при родители. Не знам бедни ли са такива хора, за мен са доста заможни, щом могат да си позволят да си стоят у дома и двамата и да се радват на детето, без да се напъват за нищо. А те се възприемат като бедни  Laughing Малко ми се размиват понятията.

# 203
  • София
Delusion, майка ми, която по образование е инженер, работи в кухнята на едно заведение и отделно помага на една възрастна жена (чисти дома й, пазарува...). Значи, който търси - намира, така че напълно съм съгласна по този въпрос с теб. Хората от Видин масово се изнесоха по Италия и Испания, за да не мизерстват. Но това са хора, които не се плашат нито от работа, нито от естеството й. Щото работата няма да те потърси, а ти сам трябва да си я намериш.
Аз, признавам си, не съм склонна да чистя на чужденците, при положение, че съм с хубава професия, макар и по-ниско платена от на една прислужница в Италия да речем.

# 204
Ние плащаме на нашата чистачка на входа 25лв на месец, всеки понеделник мие, много е добра и мила жената, много старателна. 5 етажа сме. Значи 4 миенета има, входа ни е сравнително чист, само 10 семейства сме и не мацаме особено. Минава пред всички и изтупва чержетата, прозорци, всичко. Толкова дават и другите входове

# 205
Ами това е целия въпрос. Някои ги мързи да си помръднат пръста, но нямат нищо против да се оплакват. Sick

На човек когато му трябват пари той намира работа. Една, втора, трета, пета... Познавам жени работещи на по 3 места едновременно и издържащи сами семейство с 3 деца и огромна ипотека. Не съм чувала да се оплакват.

Аз съм на мнение като видяла и сравнила чужбина и у нас, че не е нужно да излизаш в чужбина за да печелиш добре. Дори в много отношения в Бг се печели повече и по-лесно.

# 206
  • по пътя на светлината

На човек когато му трябват пари той намира работа. Една, втора, трета, пета... Познавам жени работещи на по 3 места едновременно и издържащи сами семейство с 3 деца и огромна ипотека. Не съм чувала да се оплакват.
Точно и кратко казано.

# 207
Така де, да живей, да живееееей труда

# 208
ако се отрежеха социалните и детските на циганите парите за пенсии щяха да стигат и майките ви нямаше да има нужда да си изкарват прехраната на старини като чистаки и миячки

# 209
Аз се замислих малко... По 3 входа на ден за по 30лв, това са около 3 часа дневно х20 дена= 1800лв ЧИСТИ  Shocked Без данъци и глупости- работа на КЕШ.

Баси далаверата. ooooh! Такава работа в коя чужбина ще намериш?

Направо хич не си помисляйте да се оплаквате от безпаричие. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт