Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 816
  • 250
  •   1
Отговори
# 105
Поли - ще пиша каквото искам и както аз го намирам за правилно. От мое име са постовете ми. Не карам никого да се съгласява. Но задавам въпроси, за да си изясня ситуацията и именно за да разбера останалите случаи. Това не променя моето виждане обаче.
А за моя график - на мен така ми е угодно, на детето също и това разпределение на времето през деня определено ни е плюс. Пък и аз вече казах, че специално моя режим на ставане, ядене и следобеден сън - в него няма нищо особено, убедена съм, че на повечето деца е такъв. Тези, които не вечерят и не спят са по-скоро изключения, особено като говорим за възраст 3-4 годишни. И съм виждала с очите си в детските градини как всички от първа група спят, без проблем, без изключения.

# 106
Не разбрах защо противопоставихте режима на излизането. Съвсем спокойно може едно дете да има режим, който включва излизане.
Ето го нашият от миналото лято (делничен ден):
Саване в 7, закуска, към 8 детето излиза с баща си на площадката, аз готвя за обяд, оправям къщата или си доспивам. После мъжът ми тръгва за работа, аз отивам да го сменя на площадката и към 10 се преместваме на една сенчеста, защото на слънце вече не се издържа. Там оставаме до към 12. Прибираме се, цопвам детето във ваната да си поиграе 1-2 часа, после яде и ляга. Прекарвам два часа в опити да я приспя. Спи между 16 и 19 часа, после става, яде и излизаме отново.
Със смяната на сезоните и съотношението на светла-тъмна част на денонощието, режимът на детето много се променя. През зимата става в 9, ляга си в 8 и на обед не спи. През лятото няма как да е с този режим, нито път през зимата може да става от следобеден сън в 7 вечерта.

# 107
Аз казах, че от режима зависи излизането, а не че се противопоставят.

# 108
Вилико, не само ти влизаш в градини.Аз пък съм видяла И изключенията.Съществуват.Факт са.В групата на голямата навремето бяха точно 3 децата, които просто лежаха и не спяха.Да, 3 е малка бройка, но-съществуват и не е градска легенда, че видите ли-в градината като ги натиснем-спят, вие у вас не  настоявате и затова не спят.
До колкото разбрах не говорим само за 3-4 годишни също така.Дъщеря ми мина първите 7. Mr. Green

# 109
Злобер - именно, това са изключения, които само потвърждават правилото - повечето спят, повечето вечерят, повечето не биха издържали 10 часа навън. Според мен де.

# 110
Това кой къде го твърди?Всеки си излага неговото.Ето-моите са изключение, аз правя така и така, че на тях да им е добре.Толкоз.Не съм казала, че моят режим е панацея за всички.Просто съм описала какво е за нас разходка, колко издържат децата ми според ситуациите.Фактите, че децата ми не киселеят без сън и задължителна филия с манджата означава, че така са ок.Т.е. за тях това е добре.Никъде не казвам, че за всички е така.
10 часа на нас не ни се събират, аз ги изкарвам към 6-7, и то максимум и то само събота и неделя и то само ако времето позволява моткане и сядане по поляните.Това не е ежедневие, че да умори и изхаби, за да нервничи някой.Моите деца го чакат с нетърпение например.
Освен това тук не си говорим за Повечето.А принципно кой , как и защо.И всеки си казва за него си,нали така?

# 111
  • София
не се втелявайте и не започвайте пак спорове от тип "колко дявола се събират на върха на една игла".

началният постинг е достатъчно конкретен - авторката счита разходка над 1 час и половина за "дълга и изнервяща". коментирайте това, защото само по себе си е доста нелепо. очевидно не говорим за ежедневни и редовни целодневни престои на открито, но да извеждаш децата си за по 30-40 минути навън ми се струва твърде неполезно за тях.

# 112
Нормално е за мен разходка от 3 часа с повече от едно дете да е изнервяща. Жената казва, че за нея над час и половина е много, никъде не говори разходка от 30 минути.

# 113
  • София
Нормално е за мен разходка от 3 часа с повече от едно дете да е изнервяща. Жената казва, че за нея над час и половина е много, никъде не говори разходка от 30 минути.

ако трябва да сме точни, жената казва, че разходка над час и половина не е здравословна Simple Smile след като 90 минути не е здравословно, предполагам, санитарният максимум е някъде около 40-50-те минути, преко сили.  Laughing

но като съм чела от същия автор, че и храната не е здравословна, звучи логично.

# 114
  • София

Всъщност тя писа, че за децата е било изнервящо, не толкова за нея Wink
Второ да се твърди, че разходка над час и половина не е здравословно си е смехотворно Simple Smile
Също и , че майките пишещи, че са по цял ден навън с децата или лъжат или са роботи... просто явно по друг начин си организират  разходките или децата имат други нужди...

И пак

"Следобедната ни разходка беше от 17:10 до 20:10, т.е. 3 часа, и бяхме на кафенe, обособено за деца /т.е. не сме били в парка, децата не са тичали, но не са и сядали за 5 мин/"

Това за мен НЕ Е разходка за деца.

# 115
На мен пък ето това мнение ми се видя много странно. В пъти по-странно от мнението на авторката.

На мен са ми приятни дългите разходки. Не виздам защо да лъжа. Цчл ден силно казано, но на хубаво време взимам храна, книгата, нетбуука и така си откарвам от обяд до привечер. Той спи супер навън, аз го приемам и като безплатен фитнес и винаги много съм обичала да ходя. Докато спи се излежавам по тревата, чета, работя си на буука.

Това си го представям с бебе на 2-3 месеца, което си лежи безгрижно в количката, но с проходило дете, не го виждам. Споменава се ходене и безплатен фитнес, а в същото време четене и работене по време на съня на детето. Значи ходенето не е по време на съня, а на будуването. Не мога да си представя излизането на вън за дете над годинка, да се състои във возене в количката.

# 116
  • София
На мен не ми е странно, дете в количка спокойно може да си откара следобедният сън в количка и мама да има 2-3 часа да си почете, поседи и т.н., през останалото време, когато не е в количката предполагам се занимава с него - ей ти го и фитнеса.

# 117
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ох, Вилико, с твоя режим цял живот не трябва да мърдаме от къщи или района ... ние пък не обичаме да стоим в София за почивните дни и ако можем духваме на някъде, кога с влак, кога с кола... големият, както казах е неуморяем, няма нужда от сън ... малкия спи както го оставиш, ако е уморен ... и мисля, че са мн по- доволни и не им е скучно

# 118
  • софия
Цитат

"Следобедната ни разходка беше от 17:10 до 20:10, т.е. 3 часа, и бяхме на кафенe, обособено за деца /т.е. не сме били в парка, децата не са тичали, но не са и сядали за 5 мин/"
И според мен това не е разходка. Naughty

# 119
На мен пък ето това мнение ми се видя много странно. В пъти по-странно от мнението на авторката.

На мен са ми приятни дългите разходки. Не виздам защо да лъжа. Цчл ден силно казано, но на хубаво време взимам храна, книгата, нетбуука и така си откарвам от обяд до привечер. Той спи супер навън, аз го приемам и като безплатен фитнес и винаги много съм обичала да ходя. Докато спи се излежавам по тревата, чета, работя си на буука.

Това си го представям с бебе на 2-3 месеца, което си лежи безгрижно в количката, но с проходило дете, не го виждам. Споменава се ходене и безплатен фитнес, а в същото време четене и работене по време на съня на детето. Значи ходенето не е по време на съня, а на будуването. Не мога да си представя излизането на вън за дете над годинка, да се състои във возене в количката.

Проблемът си е твой. Тук масово си гледаme децата по парковете и обедните почивки също там си прекарваме. Деца проходили се водят първо да ходят и играят, после обядват на поляните в парковете (както и излезлите в oбедна почивка възрастни), после си лягат кой в количка, кой в wagon (това за деца над три години е по-удобно), возят се докато заспят и майките си вършим работата, като заспят. Моят син следобяд спи по два часа стабилно, особено навън - достатъчно време да почета или поработя. Нищо странно за живота тук, това е практика, парковете обаче са малко по-различно устроени, тоест има огромни пространства. Ходенето се измерва в часове и да, фитнес си е, особено с бутането или дърпането на wagona. Като се събуди, закусва докато стигнем до друга площадка и там пак играе. Или просто отиваме да вземем нещо за закуска от някое парково заведение и пак отиваме да играем или на езерото, или в гората - но тук всичките тези неща са си в парка просто. Кое му е странното?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт