Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 816
  • 250
  •   1
Отговори
# 120
Голямата ми щерка определено се изморява след 2 часа разходка. Още не сме излизали с бебето, но предполагам, че повече от час-два няма да стоим навън, особено ако е топло  Peace

# 121
Нормално е за мен разходка от 3 часа с повече от едно дете да е изнервяща. Жената казва, че за нея над час и половина е много, никъде не говори разходка от 30 минути.
Всъщност, те са били на кафене.Нормално е децата да се поизнервят. Grinning

# 122
 Grinning Хей. Кафенето беше с двор, отделно имаше 10 деца, и някаква разглобяема къща на фишер праис с 5 стаи, много интересна играчка, с която се занимаваха над 1 час  Shocked. То си е направено за деца, не е барче, само с маси и столове.
Все едно парк. Едно зелено такова. Забавно, открито място.

# 123
Виж...Верж...10 деца, казваш.Обстановка, предполагаща превъзбуда.Предполагам деца, които чак ежедневно не са заедно, а и дори да са-не да като в детската градина.За тях е било различно.Това заведение.Превъзбудили са се.Съвсем нормално е да са поизнервени.Стига сте си вадили генерални поуки от нещо инцидентно.Живейте си живота бе, хора, стига сте се вторачвали.Ти-голям човек, възрастен-не се ли е случвало след сбирка някаква да си превъзбидена, поизнервена и да те зацепи главата?Що си мислите, че с децата е различно.Ми не е.
Водила съм децата достатъчно на заведения чист вид и такива, описани от теб.Почти няма разлика.На места тип клуб, когато е по повод, когато са настроени на вълна-вилнеене, игри, докато мама пие биричка-горе-долу са така нещата.Водила съм децата си на кафе до Пловдив ей така, щоот ми е хрумнало,апропо.Ей го къде е.Нали, била съм на кафене с децата и тук, в Сф, но в Пв беше Различно.Заспаха на прибиране, ама и вилняха по-различно.

# 124
За мен разходка 3 часа не е много, а за детето ми и по-дълго стоене навън не е изнервящо. По-скоро на мен ми е досадно, ако няма какво да правя и не съм излязла с някаква конкретна цел освен играта на малката.  Не обичам да се шматкам по цял ден и да меря улиците без цел. Ние често излизаме и за повече от 3 часа навън, но обикновено върша някаква работа първо и после отиваме на детската площадка или в кафене с детски кът, ако е студено. Винаги си вземам някоя книга или бумаги за преглеждане. Иначе ми е скучно да стоя на площадката. Уикендите пък пътуваме на някъде и пак сме доста време навън. Детето отдавна не спи на обяд, така че и това отпада като проблем за прибиране вкъщи.

Според мен децата на Вергилия не са свикнали и затова така е станало. Ако имат някакъв режим да са навън само по час и нещо, може да са се превъзбудили.

# 125
Синът ми заспа преди половин час след шестчасов престой навън Laughing Взех го към пет и половина от детската градина, в четири са били навън. После със съседчето играха до осем в двора , междувременно хапнаха навън/домашно сготвено  Laughing и плодове /. След това пожела да се разходи с колата с педалите, отидохме и на площадката. Върнахме се към десет, беше спокоен, пожела си дежурната приказка. Така обикновено е всеки следобед

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 23:10 от valerie

# 126
Изнервям се вече накрая.
Като взема Алекс към 17.30 сме навън поне до 20 часа, понякога почти до 21 през лятото, че и до по-късно. Разхождаме се, по малко се спираме на някоя детска площадка.
Накрая той, може би, вече се изморява, започва да върви бавно, спира се на всяко камъче, тревичка и т.н.  Mr. Green И това мен, признавам, ме изнервя, защото вече ме болят краката и бързам да се приберем.
Уморена съм след работа, но не пропускаме разходката.  Grinning

# 127
  • Между гори и планини
Моят син може да е по цял ден навън. Аз се изнервам от преумора, но не и той.
От както махнах количката, шашка всичи с километрите които понякога извървяваме.
Понеже необичам площадките с деца, ходим на дълги разходки - от единият край на града - до другият, лятото навъртаме сериозен километраж и предиобед и следобед. Сяда да пие вода (най-много 5 мин. ) и пак тръгваме  Crazy От къде има толкова много енергия идея си нямам, но в края на деня се чуствам като разглобена... Май му е време да го запиша на някакъв спорт  Rolling Eyes

# 128
Ние например излизаме за около час и нещо преди обяд, и пак така следобяд. Ако е за по-дълго време излизаме с количката на разходка и така малчугана не се уморява, а аз си преценям колко искам да вървя.Ако не много, отиваме до една детска площадка и там той си играе, а аз стоя или от време на време се намесвам.
Моят син може да е по цял ден навън.
И моят син е луд навън да е! Още щом завием към дома, започва да вика да ходим на разходка преди дори да сме се прибрали! Laughing

# 129
миналата година докато беше още съвсем бебе сме изкарвали по цял ден навън и в студ и в пек както се казва  Simple Smile докато спеше в количката просто не сме си седяли вкъщи, сега ставаме и излизаме прибираме се за обяд и сън и като стане пак навън та до вечеря, не се е превъзбуждал освен когато на площадката не настане пълна лудница от деца и играчки, тогава просто го взимам и отиваме другаде или се прибираме или просто го слагам в колелото/количката и отиваме да се разходим защото и на мен ми дрънчи главата след такива сбирки Crazy.

# 130
Май му е време да го запиша на някакъв спорт  Rolling Eyes

И аз съм на тази вълна. От есента го взимам с мен на пързалката за кънки, вече ще е разрешено да идва, а и на мен ми липсват тренировките + плуване. И без това като е студено, съвсем ще пощръклее вътре.  Crazy

# 131
Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки? Както вече написах, за мен - да, за тях - не... това не значи, че някой трябва да пречи на другия да се чувства комфортно... ние сме намерили нашия баланс и децата да получат своята разходка и игра, и аз да не съм скапана в края на деня... не мисля, че темата предполага някой да налага мнението си на другите, за това от какво точно имат нужда децата му...  моят ден започва в три през нощта и приключва в 10 вечерта... нямам нужда да ме учи някой как да си организирам ежедневието и домакинството... възрастта и броят на децата също има значение... но да, всеки гледа от своята камбанария, аз не правя изключение...

# 132
ray, много те разбирам! Аз съм на същия режим.  Hug
За мен разходките също са свързани с голям разход на физическа, а и на психическа енергия. Освен че малкият се чувства задължен да ме разхожда по 2 часа по целия парк, като това включва и спринтове на къси разстояния, както и ходене по неравен терен, през цялото време съм съсредоточена откъде може да изникне проблем - към какви деца се е запътил, къде са майките им, чии играчки ползва, какви боклуци ни заобикалят, в коя част на тревните площи скоро не е пишкало дете.... Освен това дъщеря ми също иска своята доза внимание навън, така че за тях може да е от голяма полза, но за мен това си свърх натоварване.

# 133
За да се върнем в темата, а не да си говорим за кой колко е нормално да поема стомаха на чужд човек Wink
ще опиша един ден съботен , например при нас.Просто няма време да ми стане досадно често.
Сутрин , ако се случи да стана първа-правя закуска, набързо оправям, ако има останало от предишната вечер.Децата стават, хапват, обличаме се и излизаме.Минаваме през близката градинка, ако има някой оставаме, поиграват.Ако няма-моткаме се малко там или на съседна градинка, или отиваме в парка, който е близо до тренировките на голямата.Общо взето запушваме едни 2 часа примерно.Следват 2 часа сумарно за тренировка/барабар с преобличане и къпане след това/, приключили сме ранния следобяд.Децата вече са гладни/обедно време е/и там вариантите са различни-от супа/таратор/ в близкото заведение, до носено от мен лично нещо направено-сандвич някакъв.На хубаво време сядаме на поляната и си правим импровизиран пикник-докато извадиш, докато хапнат, докато прибереш-час , час и половина минали.Следва или среща с приятели някъде за час-два, или отново в парка.И то станало 16.00 часа.Докато се приберем, ако минем и пазар да направим-смятайте.Ако откараме с приятелите и повече, защото децата се заиграват-може и в 21.00 да се приберем и директно се ляга.

Shocked Зави ми се свят. Звучи ужасно, аз ако прекарам така един ден, ще ги изоставя, казвам ти.  Tired

# 134
Ние тази неделя например след като се наспахме и наядохме излязохме (беше станало 12ч). Ходихме до зоологическата градина, където разглеждахме 3-4 часа, после седнахме да ядем, после се разходихме малко и в 19ч бяхме вкъщи.
В понеделника ходихме на грил до едно езеро и пак долу-горе в толкова стояхме навън.

Общи условия

Активация на акаунт