Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 825
  • 250
  •   1
Отговори
# 90
Jizzlobber - как карат децата само на един плод, след яденето в 12 на обяд? Аз също давам нещо плод или десерт в 18ч, но това въобще не отменя вечерята.

# 91
Viliko,питай тях, не мен.Как така-еми ей така.Купя ли банан и хапнат ли на прибиране-и чудеса от храброст кулинарни да покажа-все тая.Принципно вечерята им е това-към 18.00.То и аз да изям един банан в 18.00, няма да съм гладна след час-два. Thinking

# 92
  • София
не се изнервя, и след 4 часа едвам го прибирам... но за мен в кафето не е разходка и не бих си държала детето 3 часа в някакво кафе....
Обикновенно  разходките ни са в парка, като периодично се сменя заниманието и мястото.
Ако някой се изнерви, това  бих била аз...понякога ми доскучава или ако ме е ударила мигрената Simple Smile
А като беше по-малък и по-дълго сме били навън, даже следобедният сън си го караше често в количката, аз си блуждаех по алеите присядайки чат-пат...

Защо темата се е прехвърлила въхру режим, разтребване на къщата и хранене???

# 93
Jizzlobber - аз ако питам моето - ще имам едоста странни начини на прекарване на деня  Laughing
Но все пак, това ми се вижда направо неразумно.

# 94
Когато ползвах първото си майчинство-детето си взимаше съня в количката.Не си струваше да ходя до парка, после да се прибирам само, за да го преместя от количката в леглото за два-три часа и после пак да товаря в количката и да излизаме.Просто излизах сутрин с необходимо количество храна и се прибирахме по тъмно често.С тръгване на работа това секна, разбира се.

Темата се поизмести, защото часовете навън са свързани със свободното време.Свободно време е такова време-освободено от други/често къщни/ ангажименти. Mr. Green

Вилико,Аз не питам децата, какво има да ги питам? Thinking
Нека е неразумно за теб, ние рядко се храним след 18.00 часа.Всъщност има ли значение? GrinningОзначава ли това, че да е разумно трябва да заставя децата да ядат, когато не са гладни?Принципно моите деца поемат като количество по-малко храна.И това ли чувате за първи път?Така, както за всеки разходка е различно, а някои влагат елемент на разходка с кибиченето в кафене, така за други нахранването не значи хранене в 20.00 часа задължително с хляб.Чела съм, че вие се храните с хляб, ето още нещо, по което се различаваме.Ние хляб с основно ядене не ядем, например. Peace
И във връзка с темата на темата и защо се поизмести-спестявам си от готвене по този начин време-т.е. то, времето, ми става свободно за разходка, а не е отредено за готвене или домакинстване.И така успяваме да сме цял ден навън, когато е възможно.

# 95
Ти каза да питам децата ти дали са гладни, а аз казах, че е напълно възможно да кажат не, защото така са свикнали, а не че не биха яли, ако мама сервира вечеря. А и  не можах да се сдържа като прочетох, че  малко дете се храни единствено в яслата, където последното хранене е на обяд. Та затова. Пък и при нас яденето също определя времето за излизане и води до нервничене например.

# 96
Последното хранене в чслата е в 16.00 часа. :D16.00 часа не е на обяд.На обяд имат обедно меню.
И за да стигна до извод за моите си деца, мисля съм минала и през фазата на предлагането, на слагането на маса.След като са ми отказвали, очевидно, това го писах-минах на варианта-да не ги карам.И това е свързано с темите-вопъл-как смогвате.Подвизавах се и там, имаше период, в който тичах като луда-да напазарувам, да сготвя и да им сложа на масата-еми-мерси съм, за чий-да кажат, че не искат и да хвърлям после.Просто към днешна дата си го спестявам и правя деня си по-лесен.
Просто моите деца ядат Малко.Нека приемем, че има И такива деца/хора, аз също се храня малко, обядвам само едно кисело мляко често  и не, не съм умряла от глад/
Извинете за лиричното отклонение.

# 97
Дъщеря ми също вечеря с един банан, ябълка или някакъв друг + чаша прясно или кисело мляко около 18,30 часа.
И най-завъртяната манджа да бъде сервирана, не яде. Всеки си има режим, не виждам нищо странно.  Rolling Eyes

# 98
Странно няма, въпросът е дали така е полезно и правилно, защото за мен вечерята е много важна за подрастващ организъм  Thinking
В яслата има в най-добрия случай кремче в 16ч. Което за мен си е гладно дете. Аз затова казвам - режимът е много важен и навиците. Но спирам, че темата се измести.

# 99
  • София
Щом детето няма нужда от повече е правилно и полезно Wink Ако организма имаше нужда(както при моето дете например) щеше детето да яде...и то стабилно Wink

# 100
За мен пък вечерята хич не е толкова важна.
За мен закуската е от основно значение. За това и детето ми закусва у дома, защото в Дг им дават какви ли не боклуци и кога яла, кога не. Зависи и кога ляга детето- моето /голямото/ е заспало в 21 ч. най-късно, ако ляга към 23 ч., както разбирам го правят доста деца, да, сигурно ще огладнее още два пъти до тогава.

# 101
За да се върнем в темата, а не да си говорим за кой колко е нормално да поема стомаха на чужд човек Wink
ще опиша един ден съботен , например при нас.Просто няма време да ми стане досадно често.
Сутрин , ако се случи да стана първа-правя закуска, набързо оправям, ако има останало от предишната вечер.Децата стават, хапват, обличаме се и излизаме.Минаваме през близката градинка, ако има някой оставаме, поиграват.Ако няма-моткаме се малко там или на съседна градинка, или отиваме в парка, който е близо до тренировките на голямата.Общо взето запушваме едни 2 часа примерно.Следват 2 часа сумарно за тренировка/барабар с преобличане и къпане след това/, приключили сме ранния следобяд.Децата вече са гладни/обедно време е/и там вариантите са различни-от супа/таратор/ в близкото заведение, до носено от мен лично нещо направено-сандвич някакъв.На хубаво време сядаме на поляната и си правим импровизиран пикник-докато извадиш, докато хапнат, докато прибереш-час , час и половина минали.Следва или среща с приятели някъде за час-два, или отново в парка.И то станало 16.00 часа.Докато се приберем, ако минем и пазар да направим-смятайте.Ако откараме с приятелите и повече, защото децата се заиграват-може и в 21.00 да се приберем и директно се ляга.

# 102
Това дори за мен е изморителен график. Те не само, че не ядат, ами и не спят твоите  Thinking
Нуждата на децата - родителите трябва да се научат да я разбират, съгласна съм, но аз компромис нито със сън, нито с ядене не правя. Като станат тийнове - ще си правят каквото искат в тая насока, но сега държа да е така.

# 103
Нуждите на моите деца са различни от нуждите на твоето.На мен не ми се налага да правя комромиси.Ако се опитам да спазвам твоя график-е-тогава ще ми се наложи.
Голямата ми дъщеря няма нужда от следобеден сън.Тя обаче дълго време правИ компромис и лежеше в леглото, за да пази тишина на останалите, които имат нужда.Това бе и една от причините да я пусна ПГУ в училище-да и спестя мъките по това, че 2 часа трябва да лежи и да мълчи в детската градина.

# 104
Вилико, има деца, които не спят на обяд. И не че майките са го решили, а просто децата са си такива. А и дори да спят на обяд, няма нищо непоправимо да се случи, ако два дена (събота и неделя) не си вземат съня. Просто вечерта ще заспят по-рано. Всяко дете е различно. И щом родителите са преценили, че може и да не спят един ден на обяд, значи е така. Надали ти знаеш кое е по-добре за моето дете и как то ще се чувсвтва по-щастливо.

Темата беше за съвсем друго, а не как според твоите критерии е редно хората да си гледат децата. Гледай си твоето, според твоите си правила, но не казвай на другите кое е полезно и кое вредно за техните.

Общи условия

Активация на акаунт