Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 978
  • 250
  •   1
Отговори
# 75
При нас няма нито парк, нито градинка наблизо, дори детска площадка - за да изведа детето ползвам автобус, затова е още по-удобно като излезем веднъж и изобщо да не се прибираме.
Най-големият плюс детето да е толкова време навън е че си набавя естествен вит. Д, на чист въздух е, сблъсква се с много повече впечатления от тези (и визуални, и акустични, когато говорим за бебе), които са в един апартамент. До преди да тръгне на ясла дъщеря ми изобщо не боледуваше, като тръгна септември и октомври, докато бяха навън задържа положението, а като останаха вътре от ноември нататък се почнаха болестите. През летните месеци пак си върна доброто здраве, защото имахме късмета да е в ясла, където децата сутрин ги посрещат навън и се прибират само за яденето и спането, а не обратното както  е в сегашната й детска градина - да се излиза за половин час.
 Естествено всичко е въпрос на организация, нагласа и кой как обича да разпуска, затова смятам за неуместни разни нападки на майки, които не могат да си организират домакинската работа и все не им стигало времето.

# 76
  • Sofia
ами става като в казарма, не можем да слушаме сърцата и настроенията си, а само часовника... изнервена работа и безсмислена
...и без това никой не огладнява по режим, не му се доспива по режим и не му се слуша по едно и също време приказка... сега сме супер щастливи

Напротив - моите деца (а и повечето други доколкото знам) огладняват и им се доспива точно по режим. И за децата режима и неговото спазване е страшно важно нещо. Дава им сигурност и спокойствие. Аз лично ще се побъркам, ако ядат и спят когато им скимне.
Що се отнася до темата - децата ми повече от 2 часа трудно издържат. Т.е. издържат, но после са уморени и изнервени. А за мен да не говорим. И без това разходка с близнаци на 2 год си е купон отвсякъде, обикновенно след 1-1,30 ч съм ходещ труп без крака и гласни струни.  Laughing Така че смятам, че по 2 часа сутрин и следобед е напълно достатъчно. С изключение на малките бебета. Тъй като те си спят в количката, а и разходката с тях не е толкова изморителна, при подходящо време наистина могат да са по цял ден навън, стига майката да има желание за това.

# 77
Ами ако на родителите им е приятно не виждам какъв е проблемът. И до 24 да е...

Всеки си има различни представи за излизане, естествено. Различни опции за прекарване на времето навънка.
Аз като излизам с малката, сме на площадката, и най-много е била до 20.00-20.30 лятото, изморява се иначе и иска да си ходи ,става кисела. На заведение не сме били по-късно от 20.30 също и то само 1 път досега.

Как прекарвате времето си навън, с две думи? По колко часа издържат децата Ви?

Да припомня конкретните въпроси на авторката. Whistling Whistling

П.С. Зависи и от режима на детето, има деца, които си лягат в 20.30-21.00 - преди това вечеря, баня. На нас вечеря и баня минимум 1 час ни отнема, хайде 40 минути в най-бързия случай.

# 78
  • На брега на реката
Е, ние с малката изкарваме доста дълго време на вън. Не казвам по цял ден, защото все пак се прибираме. Излизаме към 10 до 12, хапва и заспива. Става към 2 и нещо и пак хукваме по улиците до към 7. Обикновено се вози в количката, като й писне,я пускам да потърча след нея. После пак се съгласява да се вози, така безборй пъти  Joy Час преди да се приберем отиваме на някоя площадка, за да поиграе с дечицата. Но като цяло е саможива и се забавлява и сама. До сега ми е мрънкала само когато ни се наложи да вземем голямо разстояние пеша, ама то детето не може да седи заковано. И с нея на кафе се сяда, само ако съвпадне със следобедното й хранене. Иначе не седи в количката, без да се движим  Grinning Свикнала съм й вече и си позволяваме да прекараме почти целия ден навън. Случвало се е и след 19 да излезем, ако не я свърта вкъщи, но много рядко. В повечето случаи по това време кротва и само така може да издържи на кротки домашни игри.

# 79
Точно,  Лурдес - разходките зависят от режима, както и самото изморяване на децата. Тези, свикнали да спят примерно към 13ч - ако ги държиш навън до 14-15ч - нормално да се изнервят и да се преуморят.

# 80
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

. Аз лично ще се побъркам, ако ядат и спят когато им скимне.

Това е друго ... за това е режима, за да е по- удобно на теб ... аз не се побърквам и нямам режим, така е по- удобно за мен

# 81
В темата, доколкото разбрах, не става въпрос за извеждане на децата във времето, в което им се спи Laughing А това дали се възприема няколкочасово стоене на открито като изнервящо и за детето, и за родителя.

# 82
В темата, доколкото разбрах, не става въпрос за извеждане на децата във времето, в което им се спи Laughing А това дали се възприема няколкочасово стоене на открито като изнервящо и за детето, и за родителя.
Е, то е свързано. При положение, че едно дете спи на обяд - сутрин остават няколко часа само, в които трябва да вместиш закуски, тоалет, чистене и готвене/аз например не мога да се прибера на обяд и да нямам ядене, нито да заваря неоправени кревати и тн/. Така че именно ставането и лягането и храненето на мен са ми определяли излизанията. За да не е нервно и детето, и аз самата. Иначе обаче вечер като че ли повече време остава за разходки. Но при всичко това ние не сме стояли наистина повече от 3 часа навън като малки. Сега, когато е вече на 4 - се случва, да.

# 83
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
значи майките стават и започват да оправят къщата, да готвят и пускат перални и простират ... излизане за разходка и пазаруване ...после обяд, лягане ... и след това...  в смисъл- не е ли ужасно затормозяващо ? как се справяте ? И всъщност кога обръщате внимание на децата си ...

аз не мога така, в това отношение съм ужасна и вкъщи е лудница ... но наистина не мога ...даже не готвя, мъжа ми готви...аз само се кефя на децата и съм щастлива и мързелива

# 84
Няколко пъти го написах - с режим всичко е ОК. Достатъчно време имам за детето си. Контакт има дори когато аз готвя. Не е нужно да му вися над главата в 101% от времето.
Пък да ми е лудница вкъщи - е, не мога да търпя просто.

# 85
Когато сме навън цял ден-къщата ми няма нужда от оправяне.Със ставането се обличаме и излизаме.Не готвя=нямам съдове и уреди за миене.Децата не са извадили играчките=нямам за разтребване.Просто ставаме, обличаме се и излизаме.Като се приберем заварваме така, както сме оставили-т.е.-оправено.

# 86
Само да попитам разходките или кибиченето на едно място в парка/градинката ви изнервят?
Защото аз от разходки на Витоша или в Рила рядко се нервирам.

# 87
Злобер - вие не ядете ли  newsm78

Франческа - мен първото, защото ходя с токчета  Wink

# 88
Според зависи, Франческа.Аз от разходки на Витоша може и да се изнервя, не обичам чукари да покорявам.За всеки разходка е различно-това е ясно.На Витоша отиваме, лягаме на тревата, и кой каквото иска да прави ако ще и 10 часа.Не така мога да лежа обаче навсякъде.Та-според зависи от мястото е и разбирането за разходка и приятно прекарване.За мен разходка не е ходене на заведение.То си е в отделна графа-заведение и толкоз.
Вили, когато сме навън-няма как да ядем у дома.Ядем навън.Т.е. събота и неделя се случва да се яде в движение, а през седмицата-децата се хранят в яслата и стола в училище, като на прибиране вечер минаваме през пазара и хапват по банан или нещо друго.Това, поето към 18.00 часа автоматично предполага отказ от вечеря.Писала съм го и в други теми.Ние, възрастните при това положение ядем по-късно, когато децата общо взето лягат, като вечерята ни е на теферич на балкона, главно нещо лесно и аламинутно, гарнирано със салата.Двете чинии си мия вечер, преди аз да легна, или ако ме е домързяло-сутрин, за 2 минути работа е.

# 89
 Laughing Ох, и аз чукари не изкачвам. Избираме някоя равна пътечка завършваща с полянка и като вас- релакс.

Общи условия

Активация на акаунт