Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 804
  • 250
  •   1
Отговори
# 165
От опита си с две деца мога само да кажа, че ако нещо не е абсълютно задължително, а е неприятно или изнервяащо - просот го пропускам. Светът няма да свърши ако не съм изгладила днес или ако са яли сандвичи и салата, защото сме стояли до късно на вън и не съм успяла да сготвя. Запази си спокойствието и това на детето и правете това, което ви харесва когато ви харесва, това му е готиното на майчинството, после като (ако) тръгнеш на работа ще има доста неща, които няма как да избегнеш и ще трябва да ги свършите, така че сега не се натоварвайте излишно.

# 166
Аз отново да попитам-за чий ви е да се стравнявате???

...

Е, какви са тези физиономии

Сравнявам и правя физиономии, защото за мен не е нормално едно дете на година и половина да става толкова рано, почти да не спи през деня, цял ден да е в движение, и накрая да заспива пак след 22:30 часа. Мисля, че е нещо неврологично и търся проблем, до сега във форума и от приятелки чета/слушам, как децата им спят до обяд, едва ги будят за детска кухня.
 Tired И това месеци наред, притеснявам се, знам ли. Ако се окаже,че трябва да ида на лекар, нали затова е форума, обменяме опит, понякога така се откриват някои проблеми, си мисля
Значи детето на година и половина става в 5 и не спи на обяд - така ли? Е, тогава как очакваш да не е изнервено? За мен това не е нормално също. Намери начин да я приспиваш - приказки, песнички и тн, следобедния сън е важен, още повече при това ранно ставане.

# 167
Не, не са изнервящи, а приятни. 3-4 часа бягане е нещо нормално за синът ми. Да, след това е изморен, но в кондиция. Яде, спи, всичко е ОК. Отиваме на пикник, бяга, скача, спи 1ч на тревата и после пак до 18ч. Без да се измори. Спи дори и на плажа. Вървял е по 5-6 километра.Всичко зависи от физическата активност на детето и майката. За мъжът ми тези разходки са невъзможни. Ама той и на 5м ходи с колата.

# 168
  • до една звездичка
Само тогава, когато ме накара да я нося.
Нея, чантата, и количката й за кукли.   Crazy

# 169
  • София
Абсурд да издържат на много продължителна разходка, единият се изморява да ходи, другият иска да слиза от количката и да ходи... Crazy, не си причинявам подобен екшън, мерси... Naughty

# 170
Зависи от ,,разходката,,!Може да изкара цял ден в парка и да мрънка ,ако трябва да изминем 200 метра за да платим кабелната!

# 171
  • София
Излизаме към 10-седим до към 12.30-докато те спят на обяд си свършвам къщната работа,после към 17ч пак навън,та до 20ч.,но искам да отбележа и факта,че ние сме една тумба откачени майки и времето си минава в сладки приказки без да усетя...

# 172
  • Варна
Дъщеря ми е свикнала да обикаля улиците, магазините и заведенията. Нямам никакви проблеми. Често ходим на разходка в близките градове, от където съответно няма как да се приберем след два часа. Пешеходка голяма.  Simple Smile

# 173
....
За мен не е толкова притеснително дългото стоене навън, а по-скоро това, как си издържала 3 часа на кафене? Мен това по-скоро би ме довършило! Grinning

И аз това се питах, 3 часа на едно и също място... не е за нас.
Ние не излизаме по 2 пъти на ден. Ако се случи, ще е някакво изключение. А и между другото не излизаме в 17, както вас. Най-късно в 16, за 4ас-4ас и половина. По принцип излизаме сутрин, 10 4аса. За по 2-3 4аса. Тогава детето е най-бодро. Проблема е в това, че сте се прибрали късно. И на нас ни се е случвало, но много рядко.

# 174
  • На морето!
Не ме изнервят- изнервя ме разхождането в градска среда- с или без детето. Иначе обожаваме дълги разходки сред природата. Проблемът е, че могат да се осъществят само през почивните дни, тъй като през делничните има съвсем малко време за близката градинка.

# 175
  • Sofia
А в тоя ред на мисли да ви попитам - как се справяте със скуката в градинката? Аз така се отегчавам, че ми иде да крещя понякога. Не познавам особено добре другите майки, разменяме си по някоя приказка отвреме навреме, но толкоз. И ми е ужасно отегчително...  Tired

# 176
  • София
Май отегчението се натрупва с годините  Tired Баткото като беше бебе, не ме свърташе вкъщи и буквално по цели дни сме били навън - обикалях улиците като луда. Сега, 4г по-късно, тотално ми е омръзнало  Crazy , но излизаме заради малкия. Предиобяд по 2ч, след сън пак толкова горе-долу.

# 177
Не ми е изнервящо защото не прекарвам толкова часове навън Grinning нагаждам се според режима на детето, до преди дни излизахме към 13,30 и той си спеше навън 2-3 часа, хапваме и започва да търчи като луд. Сега вече е горещо и излизаме около 10 и се прибираме към 12,30 ,следва измиване ,хапване и сън. Излизаме пак към 17 часа и се прибираме към 19,30

# 178
А в тоя ред на мисли да ви попитам - как се справяте със скуката в градинката? Аз така се отегчавам, че ми иде да крещя понякога. Не познавам особено добре другите майки, разменяме си по някоя приказка отвреме навреме, но толкоз. И ми е ужасно отегчително...  Tired

И аз не ги познавам, ама и не желая. Скучно ми е, дори много ми е писнало. По тази причина не стоим по площадките до нас, а обикаляме на далеч.

# 179
Мен също ми е скучно понякога. Нося винаги книга за четене или някакви неща за преглеждане за работа. Не винаги се получава, защото за някои неща ми трябва съсредоточаване, а детето бяга насам-натам или ме вика да играя с нея.
Другото е да носим топка и да ритаме двете. Ако детето е по-голямо, може и на фризби да се играе. По-забавно е.
Пробвала съм и лаптоп да нося, но е почти мисия невъзможна да работя нещо на него.

Общи условия

Активация на акаунт