Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 807
  • 250
  •   1
Отговори
# 150
Lurdes,4 години им е разликата. Mr. Green
Аз отново да попитам-за чий ви е да се стравнявате????Кое по колко и както-какво толкова сложно има да се съобразите.

# 151
Вержи, и аз не разбирам защо се тормозиш ти и детето щом не може да издържа. Пробвай няколко варианта и избери както най-много устройва теб и детето. Годините също са от значение. При нас като беше по-малка също много се уморяваше, искаше да я нося или в количката. Миналото лято пробвахме да излизаме по два пъти. Живеехме на центъра и в близост до една площадка. Излизахме след закуска и после се прибирахме за обяд. Това се оказа и за двете ни недобра опция. Тъкмо се заиграе и ставаше време да се прибираме, не можехме да идем много далеч, защото нямаше как да се върнем,. Площадката до нас беше на слънце и към обед напичаше, така че не беше удобно да се остава дълго.
Прибирахме се, тя се изнервяше от това, че й спирам играта, не беше достатъчно изморена да си легне да спи и въобще беше наникъде. После тъкмо се заиграваше вкъщи, а аз й казвам айде пак навън. И това събличане-обличане допълнително я дразнеше.
Затова излизахме с количката на по-дълги разходки и спеше вътре като се измори. Сега като е по-голяма е по-голяма е по-лесно.

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 13:17 от Soleil*

# 152
Тя не е и толкова голяма. Може да е по-емоционална и вълнеията от всички нови преживявания да й идват в повече. Предполагам, че с възрастта и престоят навън ще започне да се увеличава.

# 153
Ами не са - обожаваме ги и трите.
Ако сме в града и имаме свободно време - обикаляме много. Водим се заедно навсякъде - в магазина, на игра, срещала съм се с приятелки, на фризьор да си правим прически, дори при адвоката си съм ходила с тях. Върша с  децата неща след детската градина, като гледам  да им е интересно. Основно сме в градинки, където играят с други деца. Много често ги взимам към 17 ч. и точно до 20,30 - 21,00 ч. се прибираме. Може и да хапнем навън.
Лятото съм ги водила по екопътеки, за риба, били сме над 4 ч. на зоопарк, яздили сме кончета.... за мен ще е изнервящо да се прибера след едночасова разходка и да прекараме цяла вечер вкъщи, когато навън времето е толкова хубаво.
Но важното е, че и ти и децата сте "на една вълна". Щом дългите разходки ви изнервят и уморяват, всички ще са по-доволни, ако сте вкъщи по-дълго.

# 154
Абе, Верж - вие не бяхте ли в къща с двор?

# 155
Абе, Верж - вие не бяхте ли в къща с двор?

точно обратното, панелка на 4 ет без анасьор.  Tired
Тя не е и толкова голяма. Може да е по-емоционална и вълнеията от всички нови преживявания да й идват в повече. Предполагам, че с възрастта и престоят навън ще започне да се увеличава.

явно е така, защото и не спа на обед.  #Crazy т.е. легна, за 40 мин, а стана в 6:15?

# 156
Е, какви са тези физиономии - нищо не е станало, просто излизате за по по -малко време, като стане на 3-4 - ще й се излиза доста повече, ще видиш  Peace

# 157
Верж, нищо лично, ама....кво толкова се пулиш, айде по-спокойно, все едно за първи път дете имаш и гледаш.Първо беше как успявате, после друго, сега що е кисело детето...Съвет-спри да измерваш нещата през чуждия опит.Дай ми го малко на мен това дете, почини, ще ти го върна доволно, обещавам! Mr. Green

# 158
Дългите разходки никак не са ми любими,на детето също.Има си хора,тип коне,дето ги обожават,аз не съм от тях.

# 159
А не мога повече от два часа на вън с детето. Слизам долу в градинката - играе, пързаля се там каквото си иска и айде в къщи. Един път на скоро го разходих от Бъкстон до СУ и направо загинах  Mr. Green трябваше за една практика да се запиша. Той горкия заспа в тролея и после не искаше да спи. На мен крака не ми останаха да го нося, защото се уморяваше много бързо. И дори да тръгна някъде с него в магазин или друго е пълна лудница, защото го държа на ръце, да не счупи нещо. Виж ако съм с количката съм мутант, мога и цяла София да обиколя пеша Mr. Green

# 160
Аз отново да попитам-за чий ви е да се стравнявате???

...

Е, какви са тези физиономии

Сравнявам и правя физиономии, защото за мен не е нормално едно дете на година и половина да става толкова рано, почти да не спи през деня, цял ден да е в движение, и накрая да заспива пак след 22:30 часа. Мисля, че е нещо неврологично и търся проблем, до сега във форума и от приятелки чета/слушам, как децата им спят до обяд, едва ги будят за детска кухня.
 Tired И това месеци наред, притеснявам се, знам ли. Ако се окаже,че трябва да ида на лекар, нали затова е форума, обменяме опит, понякога така се откриват някои проблеми, си мисля

# 161
  • София
Може би пропускаш момента, в който да приспиш  детето, то да се превъзбужда и съвсем да не може да заспи...
щом не му понасят този тип разходки, извеждай на по-кратки, прибирайте се в къщи, спокойни игри някакви малко, приспиване...
Чак за лекар...надали....
Всъщност малко се децата, които спят до обяд, даже май повечето са доста ранобудни, но на вашата възръст все пак спят следобяд, въпреки, че тук съм чела и за деца отказали съня на година и малко...
Всичко според нуждите и индивидуалността на детето.
Пробвай варианти... на следващата консултация сподели притесненията с педиатъра...може да има някоя полезна хрумка за режимана детето ти...
Но чак някакви велики притеснения...

# 162
Може би пропускаш момента, в който да приспиш  детето, то да се превъзбужда и съвсем да не може да заспи...

Моите не ги ли сложа до към 21,30 и отиде. Към десет се разиграват някак от самосебе си и става лудница. Ще заспят към 24.

# 163
  • Враца
На баткото много му се играе навън, може по цял ден крак да не подвие. Но ако го оставя, тежко ми и горко на вечерта. Става непоносим. Преуморява се, превъзбужда се, става нервен, неконтролируем. Така че гледам да балансирам нещата. Малко го насилвам да спи на обяд, но това е за добро на всички.  Wink
Бебето също се уморява, ако сме продължително време навън. И на нея й харесва, но като се приберем след много дълга разходка и тя започва да се мята като риба на сухо.
Аз също не се чувствам добре, още повече като ми се стоварят техните капризи.
Това не означава, че не излизаме на разходки, напротив. Но особено сега като се стопли времето, вечер в къщи обстановката е доста изнервена, защото всички са уморени и капризни.

# 164
Аз отново да попитам-за чий ви е да се стравнявате???

...

Е, какви са тези физиономии

Сравнявам и правя физиономии, защото за мен не е нормално едно дете на година и половина да става толкова рано, почти да не спи през деня, цял ден да е в движение, и накрая да заспива пак след 22:30 часа. Мисля, че е нещо неврологично и търся проблем, до сега във форума и от приятелки чета/слушам, как децата им спят до обяд, едва ги будят за детска кухня.
 Tired И това месеци наред, притеснявам се, знам ли. Ако се окаже,че трябва да ида на лекар, нали затова е форума, обменяме опит, понякога така се откриват някои проблеми, си мисля

Детето ти се превъзбужда и в това няма Нищо Ненормално. Laughing

Търсиш под вола теле, скъпа.За Теб какво Не е Нормално няма Никакво значение, аз па да ти кажа.Още повече сравнявайки с чужди деца по начин, който ви товари.Очевидно те тормозят много неща, които -другите-така правят, а вие-онака.Моите деца не спят и не ги едвам будя.И сега какво???По форуми диагнози на децата си не поставяй, много те моля.Че на финала аз ще ти сложа на теб.Децата са ти ок, ти си ок, семейството ви е ок така, както на вас ви е добре.Нали?Според вашите си режими и начин на живот.Моето голямото чавенце, една година живя на солети и сок.Първия месец ми бе драма, правих всякакви опити, после просто я оставих да си изживее периода.Разбира се-за всичко има някакви граници, вие, доколкото виждам не излизате извън тези граници, нищо патологично не се наблюдава/с изключение на твоето параноично вторачване Laughing/.Децата могат да бъдат неспокойни, различни в определен етап от развитието си.За първи път ли го наблюдаваш?Мале, чак ти се наточих, ще дойда уши да ти дърпам. Peace
Та-за теб какво не е нормално-дреме и на щерка ти, само това ще ти кажа.За нея нормалното е друго. Hug

Общи условия

Активация на акаунт