Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 800
  • 250
  •   1
Отговори
# 180
На мен пък никога не ми е било скучно с майките в градинката Grinning А ежедневието ми по време на майчинството се промени почти тотално, от единия полюс на другия, от среща с много различни хора всеки ден  до с пет-шест майки отново ежедневно.

# 181
  • до една звездичка
Вероятно отегчението се натрупва с времето.
Вече 2,4 години съм сама с нея по градинките и площадките, "програмата" ни рядко търпи промени.
Усещам се, че това лято, например, съм по-малко ентусиазирана да върша миналогодишните занимания.

# 182
  • На морето!
Аз също не съм от най-общителните майки по площадките, още повече, че сме в нов квартал. Когато излизаме аз се въртя около него, говорим си, не ни е скучно. Не се закотвям на пейката и така няма как да скучая- детето определено ме забавлява, но и аз вече нямам търпението да ровим из пясъчниците и да играем както преди.

# 183
Докато бях по майчинство и основно с децата вкъщи, см еправили много големи разходки, вкл с много вървене пеш или примерно само в близкия парк, но с колелета и т.н., вкл носех храна и и грачки навън
По кафета никога не сме били, но с други майки-да
Откакто съм на работа, нямам много време, разходките ни често са до магазина, да заведем някой някъде на участие или на гости, тоест- никакви  Tired
Липсват ми дългите разходки и прекарването на деня навън

# 184
Въпрос към не чак толкова общителните майки: означава ли това, че децата ви си нямат постоянни другарчета или по-точно казано такива, с които контактуват ежедневно и т.к са една компания?

# 185
Въпрос към не чак толкова общителните майки: означава ли това, че децата ви си нямат постоянни другарчета или по-точно казано такива, с които контактуват ежедневно и т.к са една компания?

Да, така е. Синът ми все още не търси контактът с връстници, а играе сам или с мен. Но принципно не му пречи да общува с децата без аз да влизам в приятелски отношения с майките им Laughing

# 186
  • Sofia
Мойте са още малки да имат кой знае колко активни отношения с другите деца, но вече забелязвам, че си имат 2-3 познати дечица на които им се радват като ги видят. Не, не означава. За да общуват децата помежду си не е нужно и майките да общуват.
Аз също не седя на пейката. А пък книга е абсурд да успея да чета с две търчащи в различни посоки деца.  Mr. Green Ако успея за два часа да изпуша две цигари и да седна за 5 мин съм доволна.  Laughing

# 187
Да поиграят с някое непознато или малко познато дете- да, не е нужно да общуват и родителите.
Но при постоянните контакти е неизбежно и майките да общуват.

И голямата я отгледах от новородена, сега и малката в компания на дечица на сходна възраст.
В градинката до нас сме вече три големи компании, групирани по възрастта на децата.
Ясно е, че не с всички съм близка, но пък децата ни проходиха/прохождат заедно, дърпат си играчките едно на друго....
Малката си има две любими дечица на нейната възраст и смея да твърдя успешно си контактуват едно с друго.

# 188
Да поиграят с някое непознато или малко познато дете- да, не е нужно да общуват и родителите.
Но при постоянните контакти е неизбежно и майките да общуват.

Не бих казала. С когото искам - общувам. С останалите - не. Без оглед дали синът ми общува с децата им или не. Това си е негова работа. Ако задърпа нечия играчка, общувам с него. Ако на него му задърпат играчката, общувам с отсрещното дете. Майка му ако иска може да дойде да си общува с мен, но аз не съм длъжна да го направя.

# 189
Не говоря за задължение, а за неизбежност.
Общуването с някого не означава приятелство. Това че,  го поздравяваш, по-скоро говори за нормални човешки взаимоотношения между хора, които по някаква причина/принуда са събрани на едно място.
За мен е по-скоро липса на възпитание да срещаш някого всеки ден и да не се обърнеш с едно "добър ден" към него.
А пък и нали ние, родителите сме тези, даващи пример?
Градинките, парковете и площадките са първите места, на които детето се учи да контактува със себеподобни буквално от най-ранна възраст.

# 190
  • София
Всъщност зависи и много къде разхождаш детето, ако е на площадката зад блока предполага ежедневно да срещаш едни и същи хора и да създадете някакъв вид познанство най-малкото, ако обикаляш различни площадки или  се разхождате в някои голям парк, повечето контакти са с наплъно непознати, които най-често няма и да видиш повече...но дори и с постоянните посетители, може да не се засичаш прекалено често и да не създадете кой знае какви приятелски отношения....
Иначе аз  с някои се заговарям,  с други не.. по-близки отношения пък със съвсем малко...

Иначе рядко ми доскучава като съм с него.... ако не срещнем познат или не се заиграе с някой конкретно обикновенно си общуваме или играем двамата, ако пък се заиграе, ги наблюдавам общо взето...не мога да си представя да си отворя книга и да почна да чета...то след малко ще вдигна поглед и него няма да го има....Simple Smile Ако все пак почне да ми  писва леко на конкретното място и той не се е заиграл с някой кой знае колко, се преместваме на друго място или се разхождаме малко или  отиваме да изядем по един сладолед или нещо такова.

# 191
Ами пак ще ти кажа, че не е неизбежно и толкоз. Поне тук не е.  Laughing А за мен едно "Добър ден" и дотам не е точно общуване, защото обикновено е последвано от отдалечаване в различни посоки и няма продължение. Тук всеки срещнат си казва "добър ден, как е" и продължава. Отговор дори не се очаква. Във Франция например след едно "добър ден, как е" е очакван подробен разказ. Въпрос на манталитет.

# 192
Да, при нас означава. Дъщеря ми не е част от "компания", както аз не съм част от компания на майки от градинката. За сега не съм забелязала това да й липсва, защото едва от скоро може да играе в съвместна игра с деца и то ако са по-големи. Все още е във възрастта, в която децата си играят предимно сами. За нея е важно да има деца, а дали са едни и същи или различни, не е от толкова голямо значение.
Но знам, че един ден това ще се промени и ще й е необходима постоянна компания. Надявам се да се справи сама, защото аз няма да мога да й помогна особено.

# 193
  • Sofia
Да, това имах предвид, че да кажеш Добър ден, да обсъдиш памперсите, яденето и спането не е общуване за мен. Или поне не ми е особено забавно. Имах предвид, че между майките в нашата градинка нямам близка приятелка, с която мога да си говоря за всичко. Не че имам много време за разговори де с двата гамена.  Mr. Green

# 194
Да, и аз имам съшия проблем. Мога да си говоря с майките в градинката за всякакви общи приказки покрай децата, но това не може да замени нуждата ми от общуване и не може да замести контактите, за които вече нямам време, заради детето. За сега нямам решение на този проблем...

Общи условия

Активация на акаунт