Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 799
  • 250
  •   1
Отговори
# 195
  • Между гори и планини
Въпрос към не чак толкова общителните майки: означава ли това, че децата ви си нямат постоянни другарчета или по-точно казано такива, с които контактуват ежедневно и т.к са една компания?

Моето дете си има кръг от приятели от бебешка възраст. Тоест мои приятелки които имат деца с неговата възраст. Ходим на гости, каним на гости, лятото на плаж или пикник заедно. С тези майки кърмехме заедно в парка, заедно празнуваме РД на децата, заедно в една група в градината са. По пясъчници или детски площадки неходим. Намираме си спокойна полянка - децата да бягат наволя, ритата топка, скачат на въже (кой колкото може).... Така ми е по-добре, детето ми общува с деца, чиито родители познава, уважавам и знам, че децата са добре възпитани. Той е общителен, често играе и с други деца (от ДГ, плажа), но компанията от най-близки деца си остава непроменена.

# 196

Моето дете си има кръг от приятели от бебешка възраст. Тоест мои приятелки които имат деца с неговата възраст.

За мен това е един от най-добрите варианти и за майките, и за децата. От приятелките ми, с кито съм близка от преди да родя, само една има дете. Тя обаче живее достатъчно отдалечено от вкъщи, за да са невъзможи ежедневните контакти. Създадох нови приятелства за тези две години и половина вкъщи. Никога не съм била предубедена към хората. Това, че някой е със статута на родител на детската площадка, не изчерпва автоматично вътрешния му свят само с детето Simple Smile Да, тези разговори са най-честите, но и това е нормално.
Не съм и вярвала, че могат да се създават приятелства в такава ранна възраст. Синът ми е до такава степен близък с едно момченце, което ни е съсед, че ако по някаква причина не могат да се видят няколко дни /пътува някой от двамата или е болен/ ги свързваме задължително по телефона Laughing, чудим се какви номера да измислим, за да не се засекат, ако са болни, защото после не можем въобще да ги разделим. Много пъти сме съжалявали с другата майка, че нямаме фотоапарат, за да снимаме страхотни моменти на детска близост. Седнали един до друг-единият "чете" на другия и го гали по главата или се държат за ръчички, или измислят игри и се заливат от смях. Непрекъснато си повтарят, че са си приятели. Ако единият дръпне играчка, другият му напомня, че приятелите не правят така Laughing
В детската градина отначало казваше, че всички деца са му приятели, но постепенно свежда имената, които най-често споменава до две-три. Когато го взимам следобед, най-често играе с две деца, за които и говори. Но винаги, винаги другият Ивчо е най-предпочитаната компания и бърза да го види всеки ден. Миналата година, когато бяхме на море, непрекъснато говореше за него, оказа се, че така е и от обратната страна, защото ни звъняха всеки ден.

# 197
Ние сме изключение - на площадката общувам с родителите, но детето ми няма приятели от най-ранна детска възраст. при нас проблемът е частен, в смисъл - присадени сме - на едно място живеем, на друго се подвизаваме. Напоследък обаче деца от детската градина идват в парка, в който ходим и дъщеря ми беснее с тях, а аз си говоря с майките им. От наборите на сина ми, също има дечица с които се виждаме всеки ден. Поддържам отношения с майките - поздравяваме се, разменяме инфо за дг, ясли, храни - пазим си децата заедно. Не виждам къде  е проблемът - имам нормални контакти, не фамилиарничим, не си споделяме животите. Ако си допаднем с някоя от майките - това вече си е на лична основа. Имам прекрасна приятелка, с която се запознахме точно покрай децата навремето.

# 198
Попитах ви, защото и ние като Шевролета "сме присадени" в новата градинка. В същия квартал сме, но доста далеч от старото си местообитание.  Simple Smile Та проблемът явно се явява при по-големите деца /над 4 г./- детето ми доста трудно се вписа, и всъщност все още не е, пред децата. Тя самата усеща разликата. Те имат общо минало  Laughing
Явно моята представа за близък и далачен контакт с другите родители не се припокрива с вашата. За петте години и половина родителски стаж не съм имала близък контакт с родители, с които си обсъжадме консистенцията на детските изпражнения. Да, децата са неминуема тема на разговор, но с онези две близки до мен майки на дечица на възрастта на моето, общуването ни е на доста по-различно ниво.

# 199
...Да, децата са неминуема тема на разговор, но с онези две близки до мен майки на дечица на възрастта на моето, общуването ни е на доста по-различно ниво.

Това е ключът, Франческа. "Общуването на друго ниво" е нещо , което правя с моите приятелки, които за жалост не живеят близо до нас и не посещаваме едни и същи места ежедневно.

# 200

Това е ключът, Франческа. "Общуването на друго ниво" е нещо , което правя с моите приятелки, които за жалост не живеят близо до нас и не посещаваме едни и същи места ежедневно.

Именно. И определено не е "Добър ден".  Peace

# 201
  • София
Въпрос към не чак толкова общителните майки: означава ли това, че децата ви си нямат постоянни другарчета или по-точно казано такива, с които контактуват ежедневно и т.к са една компания?

Ами... да, в известен смисъл. Приятелите, с които контактува ежедневно са от ДГ.

# 202
Приятели на детето ми са децата на моите приятели. И тези от детската, разбира се, тях обаче аз не познавам.

# 203
Ама темата е за съвсем различно нещо

# 204
Аз съм от майките, които са по цял ден навън. Сутрин 3 часа и вечер 3 часа. Детето ми не се изнервя. Вярно на мен ми идва малко в повече, но в противен случай детето ми ще е изнервено, неспящо, неядящо. 40 минути прекарва в количката (отиване и връщане до градината), час и половина тича и събира "съкровища" по земята в останалото време играе по плажа. Просто вие не сте свикнали на такъв режим, не лъжат останалите. Simple Smile

# 205
Raffaella Sanzio, ти не си ли с две дечица?

# 206
По-точно с 3 съм.  Mr. Green Доведено, осиновено и биологично.

# 207
# 208
По-точно с 3 съм.  Mr. Green Доведено, осиновено и биологично.
А как си разпределяш времето - предполагам с малкото сте по плажа, а по-големите са на детска/училище? А вечер?

# 209
Лудрес, за теб пиша. Вчера просто нямах шанс да довърша поста си, поради факта, че една малка "хала" вилнееше в ръцете ми. Щях да пиша на лични за да не спамя, но поради краткостта на предния ми пост и изпъкването ми като "л...о в бъзуняк" ще внеса известни пояснения.

Вилико, това е семейно-приятелска шегичка. Всъщност мъжът ми има 14 годишен син от първия си брак, та това ми е доведеното дете. Обичам си го като мое, предвид факта, че от 6 годишен ми е пред очите. "Синковеца" от подписа ми е на 4 лапи, държи се досущ като 3 годишен и сигурни сме, несъзнава, че е куче.Той е осиновеното ни детенце.  Маги е Маги, любимата малка хала в семейството.

Общи условия

Активация на акаунт