Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 294
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Трета тема за пазаруването отiHerb:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=506522.0

Заповядайте! bowuu

# 136
Аз пих MSM  и не се втвърдиха-остават биотина, пантотеновата к-на???

# 137
А какво е MSM тъй от любопитство да питам?

Моите след раждането, дори още от бременността ми се втвърдиха и досега са си по-твърди, а иначе цял живот са били супер меки, затова и маникюри доста трудно поддържам, затова съответно рядко. Пих комбинирани витамини за бременни и кърмачки тогава, но някак не ми се вярва да е оттях. Аз и преди съм пила разни витаминни комплекси, особено бирена мая, тая българската с витаминния комплекс, но не съм видяла ефект върху ноктите. Дали не е на хормонална основа - може като отбия окончателно малката, да ми омекнат пак трайно ноктите. Simple Smile

# 138
MSM = Метил сулфонил метан, органично водноразтворимо съеднение, внасящо в оргонизма сяра. Важна за кожата, хрущялите, косата и ноктите.

Малко са източниците на  органична сяра, затова се прпоръчва.

Така като ви чета...остана прогестерона (при дамите). newsm78

# 139
Много гадно било на вкус, казват, в това клипче. Вие как го приемате?

# 140
MSM = Метил сулфонил метан, органично водноразтворимо съеднение, внасящо в оргонизма сяра. Важна за кожата, хрущялите, косата и ноктите.

Малко са източниците на  органична сяра, затова се прпоръчва.

Така като ви чета...остана прогестерона (при дамите). newsm78

Чела съм, че синтетичните източници не се усвояват пълноценно от организма и се изхвърлят в голямата си част. Освен това е възможно да натоварят черния дроб и бъбреците.
Има ли някакъв биологичен аналог този MSM?

# 141
Нетърпимостта на "екологочно" мислещите индивиди към субстации, с наименования според женевската номенкратура ме натъжава...

Ако наречем зехтина "глицерил триолеат" сигурно ще го обявите да отровен...

Нямам нищо против екологичните настроения сред част от участниците, но аз лично не ги споделям и моля, не ме провокирайте...

Мрежата е отворена, четете.

Деси, препаратът е в капсула...

# 142
Включвам се, за да повдигна отново темата за лененото олио и фитоестрогените, защото не успях да достигна до истината.

На няколко места вече прочетох, че фитоестрогени се съдържат в лененото семе (и затова не е добре да се дава на деца), но в лененото олио няма активни фитоестрогени (освен ако не са умишлено добавени).

"Flaxseed oil contains only the alpha-linolenic acid component of flaxseed, and not the fiber or lignan components. " От тук.

И друго - поръчах това масло от черен дроб от треска. Но вит.Д в него е 400 IU в 5 мл, което за лятото сега ми се вижда твърде множко за 3 г. дете.

П.С. За ГЛК давам олио от вечерна иглика на Efamol, но не за пиене, а го мажа в кожата, за да се усвои повече.

# 143
I see you - радвам се когато хората мислят и търсят. Нека малко да ти помогна:

При лененото масло има един проблем - не се дистилира, а само се извлича чрез студено пресоване. А всички стероидни хормони (в това число и естрогените) са маслено разтворими... newsm78

Освен това АЛА се преобразува слабо в ЕРА (8-10 %), а в ДХА - хич! А последната е важна за мозъка...

При жени във фертилна възраст фитоестрогените са полезни (много по-слаби са от естрадиола). За остааналата част от народонаселението са вредни.

Мазането с GLA има предимството, че може да се приложи на засегнат участък от кожата (екзема)

Трябва да се прилага в по-големи дози, защото се окислява.(или към маслото да се прибави ~1 % вит.Е - антиоксидант)

400 М.Е. вит. Д е почти нищо. Една капка Вигантол е 660 М.Е.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 11:03 от PinkPanther

# 144
  • Plovdiv
дали има отзиви за тези? http://www.vigora.bg/NACALO.html

# 145
Няма посочени цени. Значи са високи...       
Моят код HEF911

# 146
Брей много опустя темичката

# 147
  • В сънния Люлин, прибулен...
Брей много опустя темичката
Ми то тука сме с абонамент, като знаеш, че Пинко през почивните дни не пише, ние какво да правим...

Пинко, аз си задавам въпроса за олиото от макадамия и тук - какво те смая, че съм си го взела, какво против него имаш?

# 148
I see you, ти маслото от вечерна игрлика на детето ли мажеш,че не разбрах? Иначе ще е добра идея това,по-лесно се приема и какво количество?

Според вас мога ли да давам непрекъснато,целогодишно риб.олио на дете или да правя почивки,или да сменям с друго олио?Друго олио,но в малки количества давам зехтин,когато реши да яде.
Аз  давам омега 3-6-9 добавката,понеже пише,че до 6 годишна възраст най-усилено се възприема Омега масните киселини.

Мили мами,недейте да купувате за децата си поне Звездички,Лунички и мечтателчета от БГ аптеки. Просто в масовата си част имат синтетика или технологията им е съмнителна.

# 149
  • В сънния Люлин, прибулен...
R*A*D*I, коментирано е многократно - рибеното масло не се дава с почивки, ОСВЕН в случая, когато е извлечено от черен дроб на акула/треска и е упоменато изрично, че съдържа и вит. А.
Ако НЕ съдържа вит.А почивки НЕ са необходими, в случай, че финансово не ти натежава.

Общи условия

Активация на акаунт