Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 32

• 34 901
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря на всички, които ме поздравиха за РД на внучката ми. Hug Hug
Снощните серии бяха интересни, но доста противоречиви.
Само Хайрие си е същата- глупава и елементарна. Няма да се промени, а и то това си е до интелекта на човека. Или го има, или не.

# 316
Аз съм съгласна с мъмренето на Хайрие.След като се компрометира с Оуз,Неджля ходи по много тънък лед и дори да е сигурна в себе си,длъжна е да се съобрази с чувствата на съпруга си,ако го обича и иска да е спокоен в казармата.Като не дава никой да не й държи сметка,да не се е женила.Какво е тръгнала да размята въже в къщата на обесения.
Иначе простотията на Хайрието е завидна.Защо трябва да отказва бакшиша,тя си го изработи,богаташките нищо обидно не й казаха:плащат й,че се е разкарвала до тях,оценяват го.Шивачката със собствен шофьор,пълна пародия.И другият и той-държавен служител бил,затова плати на тариката,дето го окраде и напусна работа,та да гладуват гордо.Хвани единия,блъсни другия.
Не разбирам Ферхунде.Точно когато Левент занастоява тя да се разведе,за да имат връзка,и обясни на Аслъ,че са приключили и Ферхи даде назад към една обречена кауза,защото излезе ли Шефкет от затвора,той сам ще събере две и две.Тя е противоречива и безскрупулна,но не е глупава-толкова усилие хвърли за стандарт и богат любовник,и сега да зареже всичко за да се върне там,където беше?Нещо не ми е ясна тази логика на сценария.
Половинчатите истории на Фикрет-хем да си е в къщи,хем да е снаха на тази напаст,отдавна ме дразнят.
Оуз отново в брак,който други му налагат.Направо да го причислим към положителните герои.

# 317
оф аз сега съм малко по назад от вашето темпо но,ще си го кажаа.......На Али Ръза така му се падаше,нека за пореден път да се сблъсква с действителността, да види живия живот и съобразно него да възпитава децата си а не съобразно своите представи ,защото така само го кара да срадат като се сблъскват неподготвени за истинската а не със тази реалност която е само в главата на Али Ръза smile3533

# 318
Не разбирам Ферхунде.Точно когато Левент занастоява тя да се разведе,за да имат връзка,и обясни на Аслъ,че са приключили и Ферхи даде назад към една обречена кауза,защото излезе ли Шефкет от затвора,той сам ще събере две и две.Тя е противоречива и безскрупулна,но не е глупава-толкова усилие хвърли за стандарт и богат любовник,и сега да зареже всичко за да се върне там,където беше?Нещо не ми е ясна тази логика на сценария.

Аз защо не мога да се сетя кога и къде Левент е обяснил на Аслъ, че са приключили.  newsm78
Обяснява ги тези простотии на Ферхи. Че всичко било приключило, че било само бизнес. Ама това си е типичното оправдание на всеки женен мъж пред любовницата му. Че между него и жена му няма нищо, че ги свързва само работата/децата. И в същото време продължава да си е "нещастно женен" и да си има човека любовница за свободното време.  Crossing Arms

# 319
Аз сега изгледах сериите от снощи.  Blush
Хайрието никакво чувство за такт няма. Вместо да подкрепи детето си в труден момент тя му дудне на главата, колко трудно и било на нея. Чак Али Ръза не я изтрая и стана от масата.  Sick
А Неджля се държа много добре според мен. Той като и няма доверие защо се ожени за нея. В крайна сметка инициативата в по-голямата си част си беше негова. Тя все ще живее под напрежение и все ще се оправдава ли. Джем се разлюти все едно ги е заварил да се целуват.  ooooh!
Шефкет и той льольо отвсякъде, две-три мили думи, няколко сълзи и вече край обича жена си и няма да се развежда.  Crossing Arms
А Ферхундето в момента е като маймунка. Иска да хване друг клон, ама докато не го хване не пуска предишния. В момента Левент и прави номера, тя се чувства несигурна, понеже не може да хване "клончето Левент" и за това не пуска "клончето Шефкет", защото ще падне от високо на земята.  Mr. Green
Пък и сравнява отношението на Левент и отношението на Шефкет към нея. И ако не бяха парите на Левент, той губи по точки от Шефкет. А коя жена не иска да се чувства обичана и желана от мъжа, който е харесала. С Левент това трудно може да се получи, защото той на единия ден е така, на другия иначе. Не и дава никаква сигурност. Играе си с нея и тя го усеща и адски много се дразни. И донякъде му го "връща" с Шефкет. Thinking

Може ли да напиша  какво мисля аз ?
Ферхунде не обича Шевкет, аз лично също не бих го обичала,  този Ш няма нищо общо с началния, т.е. той се промени под въздействието на различни фактори и най-вече  заради Ферх.
Ферхи иска Левент,  бори се за него ( хм бори се- прави необходимите номерца за да хване златната рибка ) и е почти успяла, Левент на няколко пъти й даде да разбере, че ако изчисти Шев и семейството му от себе се ще е с него официално.   Нооо  в момента Ферхи иска всичко наведнъж:  да отмъсти непременно на Ш и фамилия,  да ги види докарани до просешка тояга,  и като победителка в своите очи гордо да се представи пред Левент и да продължи с него от там, докъдето е спряла, за да изпълнява пъклените си планове.   Друг е въпросът дали нейните планове ще успеят, не съм гледала напред   епизодите.
В началото донякъде и  съчувствах, но сега  ми е противна, толкова много злоба,  сигурно злъчката на тази жена е по-голяма от черния й дроб.

# 320

Аз защо не мога да се сетя кога и къде Левент е обяснил на Аслъ, че са приключили.  newsm78
Обяснява ги тези простотии на Ферхи. Че всичко било приключило, че било само бизнес. Ама това си е типичното оправдание на всеки женен мъж пред любовницата му. Че между него и жена му няма нищо, че ги свързва само работата/децата. И в същото време продължава да си е "нещастно женен" и да си има човека любовница за свободното време.  Crossing Arms

Вечерта, след вечерята с Яман, като я откара с колата си до дома й и тя го покани да остане при нея за през нощта, тогава той й каза, че вс е приключило м/у тях.  Тя му каза ти ме наказваш ли ?  Той пак й потвърди  че само работят заедно и толкоз.

# 321
сега ще го потърся да го гледам, може да съм го пропуснала  Peace

# 322
vania1954, напълно подкрепям думите ти (понеже незнам как се цитира) и аз мисля че Ф не обича Ш и го прави за мъст

# 323
  • У ДОМА
Здравейте !Нямам време да пиша но влизам тук когато мога и ви чета с удоволствие!Когато имам време ще напрявя някое и друго  смешно колажче !!!Лек ден от мен!!!!

# 324
чебурашке, гласувах за теб в анкетата  love001

# 325
оф аз сега съм малко по назад от вашето темпо но,ще си го кажаа.......На Али Ръза така му се падаше,нека за пореден път да се сблъсква с действителността, да види живия живот и съобразно него да възпитава децата си а не съобразно своите представи ,защото така само го кара да срадат като се сблъскват неподготвени за истинската а не със тази реалност която е само в главата на Али Ръза smile3533

Той този Али Раза е отврътително тъп.  Цялата вселена да падне на главата му пак няма да се вразуми и да се огледа около себе си, та да види какво става в действителност  в света.  Не знам колко още удари трябва да понесе от съдбата, за да порумее, че  неговите  разбирания трябва да се прекроят и да се напаснат с новата действителност.  Че можеш да се честен и достоен човек, без да изглеждаш толкова глупав.  И после това негово достойнство ми се вижда малко  пресилено, как така навсякъде, където отиде все с бившата си служба напред се движи:  "Аз, бивш държ служител" ,  "Аз съм бивш околийски управител"  и т.н.  Било, каквото било, ама някога, някъде  в Диарбекира,  тук наистина е Истанбул  и той е никой, един от  многото пенсионери, нищо повече.  Ама  гордия и достоен Али Раза се възползва като другите в затвора,  в работата си.
За Шевкет нямам думи,  синчето на тати, гордостта на тати и мама, пък то  рядко, рядко....... на лопата не стои.  И всички малоумни, ще му плащат  дълга,  че и на него ще носят в затвора, сакън,  че то момчето на тати алтъни се.е.

# 326
чебурашке, гласувах за теб в анкетата  love001

Благодаря ти и на теб, и на всички останали, които гласуват за мен. Хубаво е да знаеш, че това, което правиш и казваш се оценява от другите.  newsm51

# 327
помните ли когато фикрет намери пари за спре запора върху имуществото на али ръза? ами ето .....ето това е още един пример в които той се прояви като НЕБЛАГОДАРЕН,закостенял и на първо място беше неговото достойнство!Как така той щял да се "моли" за пари? Ами нали вече на си сам ,нали имаш жена и деца,щом като си правил с*кс нпрмално е после да имаш отговорно поведение с години напред,тогава вече ставаш на второ място а на първо са децата и жената!!!!!!!

# 328
То достойнството е много хубаво нещо, ама, както каза Хайрие, ако не се лъжа, в момента не са в позиция да се правят на горди. Риска да останат на улицата не е малък и Али Ръза трябва да помисли първо за децата си и после за достойнството си. В крайна сметка никой не го кара да ходи да краде. Опитват се да му намерят работа хората. Честна и почтенна, от която да си вади пари и той заради тази негова гордост отказва всякаква помощ. Като не мисли за себе си добре, но поне за малкото Айше да помисли. То горкото е още малко, не може нито да работи, нито да се омъжи. Какво ще го правят, ако остане на улицата. Пък и лечението на Лейля не е без пари предполагам.  Thinking

# 329
Това, че някой не разбира мотивите и реакциите на Али Ръза, не значи че Али Ръза е тъпият. Аз го разбирам и оправдавам напълно и на негово място бих постъпила по същия начин. Имам предвид историята с липсващите продукти. Щом усетя, че си имам работа с такъв долен дребен мошеник, напускам веднага. Какво да направи Али Ръза, да вземе да си цапа ръцете да се  бие с него или да доказва, че не е взел той продуктите? Как ще го докаже? По-добре да изгуби малко пари, но да не се разправя с подобна измет.
Разни хора, разни идеали. За едни са по-важни парите, за други - достойнството. От една страна Хайрие била тъпа материалистка, само за пари мислела, от друга страна - Али Ръза не приема пари от Фикрет (понеже не са на Фикрет, а на Тахсин всъщност), не приема да работи за Джемови, бил много тъп, понеже много горд ... Е ми угодия никаква.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт